icon

Kdy jste přestali potřebovat kočárek?

karlajasmine
21. únor 2017

Cekam druhe miminko, a pokud vse dobre pujde, bude mit vekovy odstup 23 mesicu od starsiho. Premyslim, jak to casem udelat s kocarkem a starsim/mladsim ditetem. Syn od 11ti mesicu krasne chodi, ted v necelych 16ti mesicich lita jak drak nonstop, ale jakmile se jde ven, tak bud chodi presne tam, kam ja nejdu, anebo si sedne na zem a nechce jit, pripadne se dozaduje toho, abych ho nosila nebo chce do kocarku. Kdyz s nim chci jit pesky do kousicek vzdaleneho supermarketu, tak tam jdeme i hodinu.. zastavuje se u kazdeho listecku, musim neustale poponaset a premlouvat..
Tim padem pokud se tohle nezmeni, tak nevim, jestli nebudeme potrebovat sourozenecky kocarek? Ale zase si rikam, ze treba pak hned zacne chodit pekne sam a budou to vyhozeny penize?
Kdy vam zacali deti chodit pekne za rucicku tam, kam jste chteli?
Diky za postrehy 🙂

Strana
z2
marienkagz
21. únor 2017

@market1512 děkuji moc podívám se

marienkagz
21. únor 2017

@market1512 díky moc mrknu
@market1512

jbzirafa
21. únor 2017

syn začínal chodit v zimě (tedy spíš doma) v roce a půl. na jaře už se vozil jen když jsme chvátali třeba k doktorce nebo na delší trasy, v necelých dvou letet už byl bez kočáru. chodil hezky, asi od začátku jsme učili za ruku, musel, máme blízko domu rušnou silnici.a když už nemohl tak se chvilku poponesl. ale je pravda že to není žádny divoch, to teprv začíná. dvojkočár bych nekupovala, aspoň ne dopředu. učit chodit za ruku. nechat na bezpečném úseku at chodí sám (hřiště, park) a tam, kde je chodiník a silnice za ruku. časem to určitě půjde.mně trochu pomáhalo mít v ruce tašku - nemůžu tě nést..

mikilenka
21. únor 2017

Naši kluci - dvojčata - začali chodit kolem roku, pocítili svobodu a už nechtěli do kočárku. V 15 měsících už jen za ruku, kočárek maximálně tlačili🙂

jitka0a
21. únor 2017

Mám děti od sebe dva roky a se sourozeneckým kočárkem bych počkala, ještě máš dost času, třeba se ti malý zklidní, přestane pobíhat a rozchodí a pak ho budeš mít zbytečně. Malý mi chodil od roku a v kočárku ho potom udržet byl výkon, takže začal chodit u kočárku a jak se narodila malá, tak už nebyl problém, choď s ním třeba teď ven s kočárkem a pomalu ho zkus naučit držet kočárku ať jde s tebou, pak to bude jednodušší 🙂

martinka_33
21. únor 2017

Když napadlo půl metru sněhu (dcera měla dva roky) 😀 A taky pořád někde zdrhala, tak jsem jí v těch dvou letech párkrát dotáhla zpátky domu, když mi utekla a od tý doby chodí za ruku, no kilák a půl je její strop a jdeme to hodinu, ale aspoň už se snaží jít kam potřebuju 😀 Jinak předtim jsem nosila mimino v šátku a dceru vezla, děti jsou 22m od sebe

saralinda
21. únor 2017

V 1,5 roce jsem použila kočárek naposledy (na dlouhou cestu k Dr.). Cca od 1,25 roku jsme ho používali velmi zřídka - spíše malý kus šel (ušel klidně 1,5km) a pak jsem ho nesla v nosítku.

mysicka_lb
21. únor 2017

Ahojky, syn začal chodit na 14 měsících a kočárek jsme naposledy použili na 21 měsících. Začátky byly krušné - přesně, jak popisuješ. Zkoumal všechno možné, zastavoval se nebo mi naopak utíkal, volil svůj směr, sedal si na zem.... Vždy jsem ho vzala a kousek poponesla - byl to jako takový trest, protože chtěl všechno dělat sááám, tedy i sám chodit. Asi tak o půl roku později už ale byl to vzorné dítě, které se vede s maminkou za ručičku a jde přesně tam, kam ona chce. A zůstalo mu to do dneška🙂.

voleskap
21. únor 2017

@marienkagz Tak to budete mít stejný věkový rozdíl jako my 🙂

rebe
22. únor 2017

Mám děti 22 měsíců od sebe a sourozenecký kočárek bych nevyužila. Dcera jezdila na něčem, jako je skejtík, když bylo nejhůř, šla do kočáru a synek do šátku. Jakmile začal sedět, dávala jsem je do korby oba, seděli za sebou jako v bobu.

marienkagz
22. únor 2017

@voleskap no bude to náročné máme doma ještě 3 letou holčičku

cuma
23. únor 2017

V roce po městě bez kočáru a v roce a půl jsme ho už nebrali ani dlouhé trasy...dcera chodila od 8mesicu

Strana
z2