icon

Kočárek Baby Design Dotty, máte ho?

evulka5
23. čer 2015

Dobrý den, nemáte už prosím někdo kočárek Baby Design Dotty? Je to letošní novinka a neviděla jsem ho zatím nikde v prodejně, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti a názory... bojím se ho objednat jen na základě obrázků, aby se barvy nelišily. Děkuji, Eva

agymia
6. čer 2016

@kminek jo to chápu...my brali hned,co jsem se dozvěděla,že pani odřekla objednávku zůstal jim na skladě, tak jsme neváhali, ale ve dvou krámech na tom dotty vystavěné kusy byly fakt bídně. Každý hrne boudu sem tam, šlape na brzdu okopává,madla vyviklaná a místo do adapterů korba nasezená šejdrem a kde kdo se k tomu nechová moc dobře. Mně dokonce z jednoho shopu pani potvrdila,že vystavěné kusy na krámu neprodává jen nové ze skladu. Já se ho sháněla telefonicky asi v 15 shopech na netu,protože kolikrát měli skladem na stránkách a pěkný prt. Všude jsem to obvolala až se zadařilo 😉

kminek
7. čer 2016

@agymia jako urcite je potreba si kocar poradne zkontrolovat. Ja ho tehdy mela objednany taky z x eshopu a nikde nebyl ani na prodejne. Pak jsem si do jednoho obchodu zavolala ze dostali tri ks dotty tak jsem jela a rovnou si ho vzala domu, takze vim, ze jim tam netrcel buh vi jak dlouho 🙂

pipicek2
8. čer 2016

@eeen tak jak jste se nakonec rozhodli? vzali jste poslední kus nebo vybrali jiný?

eeen
8. čer 2016

@pipicek2 Vzali jsme poslední, zítra přijde. Přišel by teda dnes , ale protože jsem v porodnici, tak ho přivezou zítra.

pipicek2
8. čer 2016

@eeen super 🙂 a hodně štěstí do porodnice 😀

finn
8. čer 2016

@eeen Tak to bylo opravdu za pět minut dvanáct! 🙂 Držím palce a přeju hezký porod!

eeen
8. čer 2016

@pipicek2 @finn Holky, děkuji. Už máme malyho na světe 🙂.Bohužel moc hezký porod to nebyl ☹.Ale malej nám to vynahradí.

finn
8. čer 2016

@eeen Jé, tak to mě mrzí, že to nebylo ono, ale každopádně gratuluji k synáčkovi! 🙂 A za pár dní už spolu budete drandit Dottym 😉

kahramana
28. čer 2016

Prosim jak se Vam Dotty udrzuje? Zejm. na podzim, v zime, kdyz jsou pliskanice apod.? Nemyslim primo zmoknuti, ale sem tam nejaka spina, cakanec z kaluze ci od auta, to je hned... Jde ta latka normalne vycistit? Mam na mysli zejm. Dotty original ta světle sediva gray 07. Díky mockrat

finn
28. čer 2016

@kahramana Já jsem ho tuhle orvala o nějakou zeď nebo co a v pohodě jsem to setřela vlhčeným ubrouskem, přišlo mi to dobře omyvatelné 🙂 Mám Dotty 07

kahramana
29. čer 2016

@finn taky jsme vcera ob

kahramana
29. čer 2016

@finn taky jsme vcera objednali dotty gray 07 a bojim se, aby ta seda nebyla moc svetla, aby to hned nebylo spinave.. jak to cistis prosim? Jen mokrym hadrikem?, byli jsme odkazani totiz jen na katalog, na prodejne meli jen denim a eco, zvazovala jsem jeste odstin graphit, ale bala jsem se, ze ta seda bude do fialkova jako byva rozdil oproti katalogu u Lupo, na net uz jsem nemela cas koukat na fotky bohuzel, takze snad to bude hezka seda...

dannu
29. čer 2016

Nebude někdo prodávat kočárek Dotty v dohledné době?

finn
29. čer 2016

@kahramana Je to hezká světle šedá, ale nijak se nešpiní, čistila jsem ho jen jednou, když jsem ho vyloženě zašpinila o nějakou tu zeď nebo co to bylo. A to ho skládám do auta, často rozkládám, nosím po schodech, protahuji úzkými dveřmi kolem popelnice... Prala jsem jen vnitřek, vrchní okraj bílé výplně byl už trochu jetý, asi jako límec u košile.

Jinak tedy po pěti měsících užívání Dottyho mám pár doporučení:

- nevím, jak to mají ostatní, ale já mám spodek látkové výplně korby (pod matrací) zespoda zrezivělý od šroubů, které drží pohromadě dno korby. Vidět to není, ale asi bych doporučila šrouby něčím zalepit. Zde evidentně výrobce ušetřil.

- hodí se nějaké prostěradlo - potah matrace je tenký, molitan žloutne a jeho okraje nehezky prosvítají. Já mám tedy i přidaný ještě jeden molitan, měla jsem pocit, aby malou netlačila ta vyvýšenina v místě, kde je zdvihací podlážka. Teď má pěkně tlusťoučké měkoučké ležení. Nutné to ale není, byl to jen můj subjektivní pocit.

- při odepínání košíku doporučuji dát si pozor - už jsem zde zmiňovala vyrvaný patentek. Naštěstí jsme v Dětském ráji, kde jsme kočárek kupovali a košík reklamovali, dostali obratem nový košík, u kterého mi mimochodem přijde ta látka pevnější. I zip je lepší, tak možná košík celkově vylepšili...

- někdo tu také psal, že má odřenou hranu korby v místě, kde se jí dotýká zavěšená taška na kočárek. Už to mám trochu odřené také, látka v tom místě dostává prostě zabrat a až tak pevná asi není. Ale odřenina je to malá a pod tou taškou to není vidět.

- budete-li dofukovat kolečka na pumpě, nepřežeňte to 😉 Manžel jednu duši přefouknul hned na pumpě (bouchla mu tam) a druhá nám po 14 dnech rupla poté, co jsme kočárek nechali ve velkých vedrech v autě. Duše to nedala, byla v ní snad 10 cm lochna 😀 Ovšem cykloservisy jsou na toto zařízené a vymění na počkání.

Jinak bych kočárek neměnila, je to skutečně hodně muziky za málo peněz a komfort jízdy je neskutečný. Ten kočárek i na nerovnostech tak nějak hladce pluje. Jako jasně, když jedu na ultra rozbitém asfaltu, kde je díra vedle díry, tak to drncá, ale na tom by drncalo snad i vznášedlo 😉 Kočárek řídím jednou rukou, a to i při nájezdech na vysoké obrubníky. Je prostě super 😵

gabcik25
30. čer 2016

Já bych Dotty taky neměnila.. hluboká korba pořád po 8 měsících vypadá jako nová (jezdili jsme od října do května) - na očistění všeho stačila vlhký hadřík nebo houbička.. 🙂 Žádné vyblednutí.. Jinak už asi měsíc jezdíme se sporťákem, a musím říct, že mě samotnou velmi mile překvapil.. původně jsem si chtěla koupit ještě Britax nebo Valco, ale nakonec jsem se rozhodla že je to zbytečné. Malá je v kočárku velmi spokojená, hoví si v něm jako královna.. je prostorný, opět lehce se s ním manipuluje (nasazení trvá asi 2 vteřiny) takže mi nevadí ho ani pořád skládat do auta.. a košík je skvělý, uveze snad cokoliv.. párkrát jsme ho už pěkně naložili, a vleze se tam fakt spoustu věcí.. 🙂

jane085
30. čer 2016

@gabcik25 v kolika mesicich si presla z korby na sportak? A cca delka miminka?

gracinka7
30. čer 2016

@jane085 Můj malý má v necelých 7 měsících 69cm a budu ho muset dát do sporťáku, už se nevejde ☹

jane085
30. čer 2016

@gracinka7 my mame 63 cm ve 3 mesicich, doufam, ze mi uz tak rychle neporoste a do pul roka vydrzime

finn
1. črc 2016

Naše mikrodcera má v půl roce 65 cm a zatím se vejde hezky - obvykle spí s nohama pokrčenýma a teď objevila novinku - vyšoupnout je ven 😉 Zkusili jsme i variantu na bříšku se zdviženou podlážkou, aby přes rantl viděla, a šlo to... Tak myslím, že léto ještě v korbě dáme a na podzim hezky do sporťáku 🙂

julcag
1. črc 2016

@evulka5 můžu se zeptat, kde v Brně na prodejně jste kočárek viděla? 🙂 ráda bych se někam v brně taky podívala 🙂

gabcik25
1. črc 2016

@jane085 Já přecházela když byla malá na konci 7 měsíce.. měla 72 cm, a pořád se tam vešla..když spala měla přikrčené nožky, když byla vzůru tak jsem jí dávala už do polosedu aby viděla ven.. A asi bych s hlubokou korbou ještě nějaký ten pátek vydžela, ale malá se mi začala vyklánět z korby, a to jsem měla už strach jí nechat minutu o samotě.. a kupovat kšíry na třeba měsíc se mi nechtělo.. Ale jak jsem psala, zvykla si tam rychle, sporťák je dost velký a pohodlný, takže mi i v něm spí krásně..a zatím sedíme v polosedu (ještě sama nesedí) tak jsem jí do úplného sedu zatím nedávala, ale i v tom polosedu je spokojena.. 🙂

parley
1. črc 2016

Malá má 69 cm ve 4 měsících... ale vejde se tam parádně, má přirozeně pokrčené nožky a jinak je má hozený na tom rantlu nahoře 😀 pohoda, bude v hluboké doufám dokud nebude sedět.

evulka5
autor
2. črc 2016

@julcag Dobry den,meli ho v prodejne Moje miminko.

julcag
2. črc 2016

@evulka5 děkuji :o)

bjaresova
6. črc 2016

Ahoj vsem, mam BD dotty c 10, nemate nekdo zkusenost s hlucnosti prednich kolecek? Jezdime necele 2 mesice a prijde mi, ze je to dost slyset, pritel tvrdi, ze je to v tom kloubu a je to podle nej normalni. Jinak jsem s kocarkem moc spokojena, je super na ovladani

jane085
6. črc 2016

@bjaresova obcas nam divne chrasti/cvakaji zadni kolecka, tak manzel vzdycly zmackne ten knoflik uprostred kola, jak se nasazují, a hned to prestane. Nestava se to casto, asi 2x za 4mesice uzivani.U prednich se mi to nedeje

finn
7. črc 2016

@bjaresova Mně taky cvakají občas zadní kola na nerovném povrchu. Přední jsou ok. Ale začalo mi vrzat celé to zadní pérování a nevím, co s tím. Dvakrát jsme to prostříkli mazadlem a vrže vesele dál - opět pouze na nerovnostech a když s konstrukcí zahýbu do stran. Nestalo se to někomu? Nevím už, kde to mám ještě máznout...

parley
7. črc 2016

@finn nam taky vrze kdyz s nim zakvedlam, manzel to umyval a mazal necim na kola (rika tomu védéčko ??? 😀 ) jinak nám taky hrká v tom vetsim kolecku jak je ten cudlik na oddelani kola jako @jane085 a na to jsme jeste neprisly, dokonce manzel kolecko i cele rozmontoval a psala jsem i na servis a jelikoz nechci byt mesic bez kocaru, tak leda koupit nove kolo (550 kc stoji) dela to jen nekdy, nekdy vic nekdy min a nekdy vubec
Takze za mne pouze 3 male vady, ktere nebrani nijak uzivani a taky podotykam, ze davame kocaru docela zabrat, skoro denne skladani do auta i nekolikrat, jezdime po silenych cestach, na bruslich.
- hrka nam obcas v kolecku uvnitr
- kdyz zakvedlam kocarem tak zavrze, pri jizde vubec
- taska odira zadnim zipem rantl korbicky, takze tam mame kosmetickou vadu osoupanou a zip na tasce se uprostred taky osoupal a je trochu rozparany
Jinak naprosta spokojenost a za ty penize bych do nej sla znovu i pres tyhle mini vady, na kazdem kocaru by se urcite neco naslo.

jane085
7. črc 2016

@parley presne moje rec, taky mu davam zabrat a pri mem stesti bych nasla chybicky i u kocarku za 25 tis. Jeste je cas celkove hodnotit, preci jen sportak nas teprve ceka, ale zatim palec nahoru 😎

parley
7. črc 2016

@jane085 tak my ho brali s tim, ze sportak jen na zimu a pak koupime uz neco lehkeho do auta, co nezabere pulku kufru

Strana