Kočárek Britax affinity vs. Baby design lupo/husky

barabbb
14. bře 2015

Zdravím všechny maminky, rozhodujeme se mizi těmito dvěma kočárky. Mátě prosím někdo zkušenosti?
Základní rozdíl vidím ve větším odpružení baby designu s tím, že je rozměrově větší a těžší.
Naopak affinity se zdá být lehčí, skladnější, menší.
Děkuji za jakékoliv zkušenost 🙂

ninive211
14. bře 2015

Ahoj, konkrétní osobní zkušenosti s oběma těmito kočárky nemám, tedy o baby design lupo jsem hodně uvažovala, rozhodovala jsem se mezi tímto a Maked Lucky, rozhodl muž, že se mu víc líbí Maked (já jsem spokojená, za ty peníze slušný kočár), ale Baby design se mi stále moc líbí.
Rozhodnout mezi oběma kočárky ti pomůže, když si upřesníš, CO přesně od kočárku očekáváš, kdy čekáš miminko, zda je pravděpodobnost, že miminko bude veliké...teď nevím, jestli ten britax affinity je menší jakože rozměrově korbička anebo ve složeném stavu. Pokud korbička je nastejno a ve složeném stavu je britax menší a lehčí, tak to bude výhoda, pokud víš, že budete často cestovat autem a často kočár převážet, stejně tak při vození do kopců se každé kilo proveze (ten Maked, co mám, je těžkej dost a v kopcích mi dává zabrat).

barabbb
autor
14. bře 2015

Ahoj 🙂 děkuji za zprávu. No budu nosit do druhého patra tak vidím váhu právě jako velkou výhodu. Rozměr u vnitřní korbičky je affinity trošku menší, ale má se nám narodit v červnu, tak si říkám, že bychom případně přešli pak na sportak s fusakem... ten baby design se mi libi svou lehkostí a ovladatelností, na druhou stranu affinity se právě i lépe skládá a ta váha se zdá být dost podstatná... tak nevím nevím :(

fillipepi
14. bře 2015

Britax Affinity máme doma a můžu jenom doporučit. Je vážně lehoučký, k tomu se dobře ovládá (i jednou rukou). Je skladný, takže se nám vejde i do maličkého auta. Vytočí se všude a do schodů ho vynesu i sama bez pomoci. Korbička je menší, to je pravda, ale fusak se nám do ní vejde úplně s klidem a mimčo je pěkně utěsněné, což se mu líbí. 🙂 Jízdní vlastnosti za mě super! Na to, že to není odpružený houpák, jsem opravdu spokojená. Zatím jezdíme po městě, kde se chodníky dají kolikrát srovnávat s vesnickou polňačkou a žádné dramatické drncání nebo otřásání se nekoná. Takže pokud chceš kočár, co jezdí sám, doporučuji. 🙂

espada
15. bře 2015

Tak já mám baby design lupo comfort a jak se dívám na hmotnost na netu, tak mi to přijde u obou kočárků šul nul. Já jsem s lupem maximálně spokojená. Podstatný rozdíl je v kolech. Lupo má nafukovací, což já preferuji. Chodím hodně do lesa a tak. Se skladností nemám problém. Vejde se i do malého auta A přinejhorším sundám zadní kola, což je otázka vteřin. Takže spíš záleží na tomto. Jestli hledáš opravdu lehoučký kočár, hledala bych jinde. Třeba mezi Jané kočárky. Mám doma Muum na nákupy a návštěvy a ten je opravdu lehoučký a pokud ti stačí nenafukovací kola, je to lepší volba.