Kočárek Britax nebo Gesslein?

anyroxy
1. lis 2020

Ahoj 🙂
Bydlím na vesnici v horách a hledám nějaký vhodný kočárek, který zvládne kopce, sníh v zimě, terén..

Našla jsem, že je dobrý Britax go big a potom mi jedna známá doporučila značku Gesslein. Ze pry je taky dobry a dost bytelny.

Ma nekdo zkusenost? DIky moc za rady 🙂

knuffel
1. lis 2020

Gesslein nebrat. Kupovala jsem nový v r. 2007, odvozil v pohodě 2 děti, při 3. praskl podvozek. Takhle si tu drahou kvalitu nepředstavuju. Ani golfky Gesslein mě neohromily, tam se zase brzy ochodila brzda... Něco podobného s tím podvozkem se stalo mojí známé taky. Jinak jsem s ním byla spokojená, jen z toho dlouhodobého hlediska to vidím už jinak, dnes bych raději ušetřila a koupila něco levnějšího.

bonavoxa
1. lis 2020

@anyroxy Kupovala jsem Gesslein z druhé ruky za slušný peníz. Hlavně tedy kvůli možnosti změny směru jízdy. Vyhovoval nám. Ačkoli mezi nevýhody patří i to, že je těžký a velký. A měli jsme problém s rukojetí, nešlo se do ní opřít úplně silou, jen v jedné poloze. Ta rukojeť často i praská. Takže jedině na tom bylo poznat známky užívání, jinak byl jako nový.

antoinet
1. lis 2020

Měla jsem hromadu kočárků, i Britax, ale do terénu a sněhu byl bezkonkurenčně nejlepší kočár s velkými nafukovacími koly a péry, nesrovnatelně větší pohodlí pro dítě i rodiče. Časem to pak ale chce druhý lehký sporťák do auta a tento si nechat si terénu.
Já jsem měla Tako Acoustic, je velký, těžký do auta, ale v terénu tě podrží.

areh
1. lis 2020

Mám Gesslein. Do terénu je dobrý, já oceňuji i výměnná přední kola - můžou být buď všechna 4 velká nebo přední malá, otočná. Mě vyhovuje i vložná taška, protože bydlíme v patře. Taky s ním bez problémů běhám. Ale je těžký, což u dávání do auta je vopruz. Jakmile bude druhý syn sedět, budu vozit jiný lehčí kočár. Ale po vesnici si nechám ještě Gesslein.
Bylo by fajn si ho předem omrknout, třeba půjčit od kamarádky?

barmil
1. lis 2020

@anyroxy mam Britax go big 2, da kočičí hlavy, běhám s nim, chodíme do lesa, polni cesty, často skladam. Jsem nadšená. Super kolečka, přední jdou aretovat, rychle se skládá, je lehký. Korba je také lehká, na podvozek mi jde i autosedačka, polohovatelna rukojeť, velký kos pod kocarkem. Vybírali jsme dlouho a jsem ráda, že jsem zainvestovala.

helulela
2. lis 2020

Mám Britax a je skvělý. Gesslein znám jen od švagrové, říká, že je zbytečně těžký.

ninolleta
2. lis 2020

Já bych do takového terénu asi nedoporučila ani jeden, možná spíš nějaký typ od Emmaljungy nebo Hartanu. A nejlépe trojkolku od TFK, ta je fakt super, zvládne i nemožné.

ninolleta
2. lis 2020

Bugaboo Buffalo je taky dobrý, dá se sehnat už jen bazarovy.

ninolleta
2. lis 2020

Jestli někdo řekne, že je Britax go big 2 lehký, tak je blbej nebo navedenej.... Není to vůbec lehký kočár, má 14kg, to je dost.