icon

Kočárek do terénu cca od šesti měsíců

jezinka99
18. čer 2018

Ahoj maminky, poprosím Vás o radu,jestli mi doporučite kočárek vhodný do terénu (polní,lesní cesta, výlety, v zimě sníh) odpruženy,do lehu a aby se dobře skládal a nebyl moc těžký. Ráda bych, aby malá i viděla na mě, nebo jindy dopředu. Ale to už chci asi moc.Zatim jsme koukali na Baby jogger Summit, Thule (ceny tedy hodně vysoké) a ráda bych požádala o vaše zkušenosti a případně i další doporučeni, jaký by byl vhodný. V obchodě většinou doporučí X Lander nebo Britax,ale prý odpružení nic moc.Dekuji předem za rady

robin92
18. čer 2018

Kamaradka ma pro maleho Britax a je s nim spokojena, ma nafukovaci kola, je odpruzeny, jede prakticky sam, ale na druhou stranku je dost tezky, teda na zvedani, u jizdy to neni vubec poznat, ale je to sportak, takze sedacka je pouze dopredu a otocit se neda, ale jinak fakt dobry a nekde na nej meli ted i akci, ze vysel se vsim na cca 8 tisíc.

ronja55
18. čer 2018

Mame Jane crosswalk. Splňuje vse co jste napsala. Bydlime na vesnici a mame hospodářství. Denne s ním jezdim ke konim a zvládá úplně vše. Lepší kočár jsem jeste neviděla. A to jsem vybirala fakt dlouho.. Akorát cena je hodně vysoko. Za nový kolem 14 000 Kč.

xkalisto
18. čer 2018

Kamarádka má Brita Go Big pořizovala do terénu. Mě nesednou vizuálně I když se ovládají moc dobře. Já mám doma na tohle zatím nachystaný taky Jané Crosswalk. Odpružený je dost, jde do lehu. Akorát mají blbý autosedačky tak jsme pořídili dvojkobinaci s Mikro (18k) a sedačku extra. Jenom koukneš na ten podvozek a je to jasnej teréňák.

Zkoušela jsem skládat oba a spokojenost.

kafr
19. čer 2018

Vlastní zkušenost nemám, ale potřebuju kočár do terénu, pokukuje po BOB utility, nebo Revolution pro
http://www.bezvabeh.cz/clanek/3324-b-o-b-utilit...

katushenka
19. čer 2018

Chtěla jsem teréňák, oboustranný, do lehu ale nechtěla jsem "volný kola" z důvodu " tancování" předních kol při vyšší rychlosti nebo v terénu (odzkoušeno na několika včetně trojkolky). Jo a chtěla jsem buď odpruženou variantu nebo gumy klasiku. Nakonec mi zbyl Jané myslím Slalom a Mutsy Urban Rider.... Jané byl těžší a " Micinu" jsem sehnala v perfektním stavu za 4000kč.

katushenka
19. čer 2018

@kafr Tam by mi asi vadilo ( kromě mých představ o oboustranném sezení a obávaného kmitání předního kola), že není polohovatelné madlo.

kreatura
19. čer 2018

My jsme měli TFK, sice verzi pro dvojčata, ale dělají i pro jedno miminko, kola nafukovací a zvládl vše co píšete, bydlíme pod horami ve vesnici a jezdilo se s ním skvěle i na hory jsme s ním vyšli ( tam kde je cesta třeba ze štěrku ), i přes pole v pohodě projel a skvělá je ruční brzda, kterou jsem milovala, když jsme jeli z kopce 🙂

katushenka
19. čer 2018

@kreatura a on se dala otáčet po i proti směru ? ..... Jinak pro zakladatelku, na miminu jsou pěkný recenze na kočárky, hodně mi to pomohlo při výběru.

kreatura
19. čer 2018

@katushenka To bohužel nedá, sportovní verze je po směru jízdy.

kafr
19. čer 2018

@kreatura ta brzda je jako sportovní? Jako na kole? Dik

kreatura
19. čer 2018

@kafr No, něco na ten způsob a dá se používat i u hluboké korby, né jen u sportovní verze, je tam i páčka na zajištění té brzdy, takže se nebrzdí kola klasicky dole (sešlápnutím), ale ručně 🙂
Kdyby se dala dát sportovní verze i proti směru jízdy, byl by to za mě nejvíce top kočárek, ale nedá no, ale zvládli jsme to a kluci byli spokojení a přes stříšku se na ně dalo také koukat 🙂

katushenka
19. čer 2018

@kreatura já jsem třeba teď vyzkoušela jízdu po směru (jakože se chlapeček bude dívat ven) a hezky rychle jsem to zase otočila....jemu to asi bylo šumák ale přece jen je mu necelých 7měsíců a zatím si užívám, že na něj můžu mluvit a že se na něj můžu dívat (a nemůžu se vynadívat 🙂)

kreatura
19. čer 2018

@katushenka Rozumím, mě to také vadilo a u dalšího miminka budu shánět kočárek, abych se u sportovní verze mohla dívat na dítě, ale zvykla jsem si a povídali jsme si i tak, stříšku moc nepoužívám a vidím na ně, sice ze zadu, ale vidím, teď máme jen golfky na to občasné delší popojíždění a to už je úplně v pohodě, ale spíše už chodíme pěšky 🙂

katushenka
19. čer 2018

...celou cestu jsem při jízdě "obíhala a okopávala" kočárek abych se na chlapečka mohla podívat, co na to říká, když vidí ven 😀 Nic neříkal, zabranej do žvejkání chobotu plyšovýho sloníka takže jsem ho při další příležitosti zase pěkně otočila , přece jen ten oční kontakt, když je to malej prťousek si zatím užívám 😀 Ale je fakt, že ačkoliv je fůra kočárků nakonec na výběr příliš není.

kreatura
19. čer 2018

@katushenka To ano, já jsem při dvojčatech marně hledala aby sportovní verze byla otočená proti směru jízdy a nenašla jsem, až nedávno jsem zjistila, že to Dorjan dělá, ale tak zvládli jsme to a ta brzda byla fakt velký pomocník, jelikož u nás celá trasa je z kopce do kopce 😀
Takže ještě musí tento kočárek vymyslet otočnou sportovní verzi a bude to největší miláček 😀