Kočárek Dorjan butterfly 2018 - zkušenosti
Holky, zkušenosti, postřehy s tím to kočárkem? Byla to láska na první pohled, bohužel v mém okolí není nikde v prodejně, kde bych si ho mohla vyzkoušet :(

Jiný problém jsme s ním zatím neměli, odpružení funguje bezvadně a taky se mi líbí velký nákupní košík bez krytu, protože právě takový jsem chtěla. Jednou se mi podařilo píchnout kolo (na vině byla dlouhá tenká ostrá větvička - prostě smůla), ale spravila to obyčejná sada na opravu duší za 30 Kč (sundali jsme ten vrchní plášť kola a pod ním je ta duše, byla v ní mini dírečka). Akorát si nejsem jista, jestli pasuje pláštěnka kromě hluboké korby taky na sporťák.
Prostě je to klasický velký "Polák" za relativně málo peněz a hodně mamin nad takovými kočárky ohrnuje nos, ale mně vyhovoval. Auto nemáme, takže skládat jsem ho nikdy nemusela a do MHD se vešel v pohodě (a viděla jsem x matek, které taky jezdily s takto velkými kočáry).
mam prestihe black basic, hluboká korba mi vyhovovala, mam podzimní děti a věšly se i s fusakem do jara v pohodě. nikdy mi nijak nevrzal, jen jsem píchla. ale sporták mám na druhé dítě jiný, kvůli těžké váze dorjanu při skládání do auta.
Mame Dorjan basic Comfort a za me suprr kocar. Zvlada jakykoliv teren. Korbicka je velka. I oro vysokeho cloveka je dobry, pritel ma 2 metry a jezdi se mu s kocarkem skvele. Jen autosedacku jsme kupovali jinou, nez kterou nam nabizeli ke kocarku.
Ahoj, já mám DorJan Prestige P2 Butterfly 2017. Jezdím s ním hodně a různé cesty, vozím nákupy. Hluboká korba nám vydržela 12 měsíců, na sporťák jsme přešli až pak. Je pravda, že s korby jsem byla nadšená víc, na sporťáku mi některé věci trochu vadí (blbě se ovládá stříška, když je sporťák proti směru, de facto se nedostaneš ke košíku). Ale není to nic velkého, co by mi extra vadilo. Je pravda, že jsme museli vyměnit zadní pneumatiky, ty původní se sjely asi za tři měsíce. A momentálně řešíme, že někde vrže a lehce drhne (resp. já to slyším a cítím při jízdě, chlap tvrdí, že nic neslyší ani nevnímá, kočárek jezdí dobře a on nemůže žádnou závadu najít), ale to bude nejspíš otázka nějaké jedné součástky, která potřebuje promazat. A blbá je teda pláštěnka, co k tomu byla. Má strašně velký otvor, takže na korbu ještě jde, ale na sporťák je k ničemu - syn tím lomcoval a pršelo do kočárku. Hůř se dostává k předním kolům, my potřebovali vyměnit duši a byl to lítý boj, než se nám to povedlo.
Každopádně co mě ještě napadá....
dobře se sundává i nasazuje.
Při skládání to chce trochu grif, ale jde to taky snadno (paní prodavačka, když mi to ukazovala, to zvládla jednou rukou. To já teda ne, ale složit to umím 😀 ).
Košík můžeš snadno sundat a líp se díky tomu dá vyčistit.
Sporťák má sedačku trošku jako kdyby nahnutou, resp. záda při sedu nejsou v 90 stupních k sedačce, dítě v tom nesedí úplně rovně, ale zjistila jsem, že pokud mu nechám volnější pásy, sedne si rovně sám.
Madlo jde nastavit do hodně poloh.
Kočár se dá snadno řídit jednou rukou.
Shrnula bych to asi tak, že je to pohodový kočár, za tu cenu myslím stojí. Ale musíš počítat s tím, že je to plasťák. A je to takový tank. 😉

Ahoj, my máme Dorjan Dannysport Babyboat a vypadá to, že jsou to celkem podobné kočárky. Co se týče nevýhod, začal brzy vrzat a bylo docela obtížné zjistit, co to tam vlastně vrže (kola, brzda...), ale silikonový olej to nakonec spravil (nevím jaká je teď situace, protože kočárek už pár měsíců nepoužíváme). Další nevýhodu vidím ve velikosti sporťáku. U hluboké korby jsem to "přežila", protože ji syn využíval 9 měsíců (což je fajn, protože je letní miminko), ale pak jsme pořídili skladnější golfky.