icon

Kočárek (dvojkombinace) do 20000 Kč - poradíte?

clifulka
12. bře 2015

Ahoj,
sháním nový kočárek - nejspíš jen dvojkombinaci, autosedačka stačí bazarová - který by byl opravdu kvalitní a přitom se vešel do dvaceti tisíc. Chtěla bych se vyhnout polským výrobcům, ale když koukám po německých (Hartan, Teutonia), tak se do svého stropu vážně nevejdu. Nemáte někdo nějaké tipy a případně radu, kam se na kočárky dojet podívat - Liberecký, Královéhradecký nebo Středočeský kraj + Praha?
Děkuji.

Strana
z2
anette1
25. bře 2015

@katka865 ohla bych poprosit odkaz na hartan kočárek kde jste koupili?díky

espada
27. bře 2015

@veraakubik Já si koupila toto http://www.detskyraj.cz/kocarky-a-doplnky/baby-...
a jsem úplně mooooc spokojená. Mám obříka a kočár je fakt prostorný. Jak korba tak sporťák. Je to polský výrobce, ale máme s ním s kamarádkama dlouholeté zkušenosti a ani jedna si nestěžovala ani nereklamovala. Jen pláštěnku jsem pořídila jinou za 200,- Kč. Kamarádka má ten Britax a není tak spokojená.

veraakubik
27. bře 2015

@espada A muzu se zeptat-kolik ma korba uvnitř?Tady zrovna pisou 75cm coz ma třeba i moje oblibene brio,ale rikala jsem si,ze to je malo-75cm,maly se narodil s 54cm,chtela jsem korbu prez zimu a to by jsme asi nedaly.. 😒

espada
27. bře 2015

@veraakubik Já jsem naměřila 79 cm. Delší už má jen málokterý kočár. No, moje malá je v březnu, jezdila jsem s ní v korbě do začátku zimy. Pak musela do sporťáku. Ona je veliká a tenkrát už měla 74 cm. Ve sporťáku jí ale bylo dobře, tak jsem to neřešila. Jde do úplného lehu.

svatbataz
27. bře 2015

@zazana81 můžu se zeptat, jestli ho už máte ozkoušený v provozu? má plastová kolečka, těch se trochu bojím (u levných kočárků prasknou, rachtají, skáčou po terénu atd)... Ovládá se dobře? měla jste na něj nějaká doporučení, nebo se jen líbil? já po něm taky pokukuju, ale zatím jsem ho neviděla na živo... díky 🙂

espada
27. bře 2015

@svatbataz Já bych teda do plastových kol už nikdy nešla. Jeden kočár jsem koupila a šel z domu s první polní cestou, štěrkem a sněhem.

svatbataz
27. bře 2015

@espada právě toho se bojím, u levných kočárů je to šílenost... proto bych chtěla vědět jak je na tom tenhle, jestli už ho někdo má... my drncat po polích chceme totiž :D

lugahajkova
28. bře 2015

Tak já už mám druhý přes net,,první espiro gtx 3 kombinaci,,, od maminky z Liberce byl jak novej za 2200,- ,, tedka jsem pořídila užasnej kočárek HUCK TRAXX MERLIN 4 už ho nedělají ale dá se sehnat an netu v trojkombinaci jeden myslím na s bazaru je užasně vymakanej má přední nápravu tak ani nevíte že je tam mimčo my máme přes 8 kg a do tedka jsem se dřela tohle nemá chybu,,, za kočárek z ostravy jsem dala 2tis oaní a 250 za krásný fusak od anabebe, myslíms i že jsou to vyhozené peníze oknem,, ta kočárky co vyrábí je to čímdál horší,, jsou malé,,, předražené,,, nemyslím si že poláci dělají špatné,, němci jsou lepší,, pak z kočárku uděláme malímu tatínek motokáru tak to jsem na to sama zvědavá,,,můžu vám poslat akt,,foto na mail aby jste měla představu ,, a autosedačku??? kjo do vajíčka tak do 6neděl a tedka už mák 0_18kg sedačku a pak babypoint pěknou z netu,, zkuste juknout po traxu pC je taky kolem 19 tis,,,

espada
28. bře 2015

@svatbataz Jasně. S tím kočárkem bohužel zkušenost nemám, ale měla jsem Jané, což je podle mě dobrá značka. Kola super, ale plast. A nešlo to, resp. drncalo to, ve sněhu se nadřeš jak blázen... Nafukovací jsou holt úplně o něčem jiném.

clifulka
autor
1. dub 2015

Tak jsme se včera byli podívat ve dvou prodejnách - Duha Pardubice (Gesslein) a Daniela Kolín (Hartan, Easywalker, Britax, Cam, Jané atd.). Začali jsme sice v Pardubicích, kam jsme šli prověřit typy F4 a F6. Během minuty bylo jasno, že se budeme bavit jen o F6. F4, ač lehčí o 1,5 kg, byla mnohem horší na manipulaci a cenový rozdíl je jen pár stovek, takže tady nebylo co řešit.. Během asi 90 minutové přednášky prodávajícího (celkem to natahoval a nechtěl odpovědět jednou větou - ale budiž, někdy to asi nešlo) jsme se dozvěděli celkem dost o celém kočárku a jeho výbavě. Těch možností, co se dá s kočárkem dělat je fakt hodně. Údajně je k dispozici v cca 350 barvách, čili není nutné se spoléhat jen na aktuální barvy 2015. Navíc vám za příplatek vyrobí kočárek i v jiné než standardní barevné kombinaci (což mě přijde super, ale je fakt, že barva nejezdí). Firma navíc sama vymýšlí ke kočárku nějaké inovace, mají vlastní rukávník, fusáček do autosedačky (zdarma k nákupu kočárku), teď pracují na inovaci košíku (bude krytý a víc uveze). Dostali jsme doporučení, že kočárek je dobré objednat nejdéle v 6. měsíci těhotenství, platí se záloha 40% a kdyby se cokoli s děťátkem stalo, záloha se samozřejmě vrací. Nevím jak manžel, já odcházela celkem nadšená, s ceníkem a katalogem v ruce.
Oproti tomu v Kolíně mi ten přístup až tak nesedl. Snad deset minut jsme čekali, než si nás někdo všimne a začne se nám věnovat. Podotýkám, že prodavačů tam bylo snad pět a nakupující žádný. Později se nás ale někdo ujal a šli jsme si povídat o Hartanech - Topline S a Racer GT. Racerů se údajně prodá 4x více než Toplinů a asi se ani nedivím. U Toplinu mě na první pohled odradila dlouhá rukojeť - nedalo se přes ní natáhnout do kočárku, přistupovat bych musela jen z boku. Takže jsme dál zkoumali Racer GT. Stačilo asi 10 minut a byli jsme z kočárku oba dost zklamaní. Pokud porovnám s Gessleinem F6, tak Gesslein vítězí na plné čáře. Hartan byl jak "žvejkačka", všude samá tyčka, lanko, milion věcí, co se může pokazit. Za zmínku možná stojí, že zatímco u Gessleinu nám doporučovali vložnou tašku C1, u Hartanu ani tašky skladem neměli (jen jednu Softtasche - s příšerně dlouhýma ušima přišitýma na nesmyslném místě - dítě by vždy padalo hlavičkou dozadu) a prodávají z 99% jen korby(lidé to tak prý chtějí). Přitom mě ta taška u Gessleinu (ač jsem jí původně zavrhovala), přišla nakonec o mnoho lepší/využitelnější. Hartany jsme opustili a šli jsme se podívat dál po prodejně. Když pominu absolutně nehoupací kočárky (Cam apod.), polské kočárky (X-lander, Dorjan, atd.) - všechny tyto jsme míjeli obloukem, došli jsme k Britaxům a Easywalkerům. Britax jsme už ani nevím z jakého důvodu zavrhli. Easywalker bylo něco jiného. Ano, design je fakt otřesný (Kočárek roku 213 v Nizozemí??? - nechápu), látky mi přišly nekvalitní a ošklivé, ale kontrukčně (rám) byl kočárek fakt bytelný. Prodavač se na něj postavil a zapéroval, kočáru to nic neudělalo. Je to jediný sporťák, na který si dítě samo vyleze. Prostoru hafo - jak v korbě, tak sporťáku. S cenou dvojkombinace bychom se vešli do cca 19 000 Kč. Ale ten vzhled bych teda nepřekousla. Faktem ale je, že se o něj později zajímaly hned dvě maminky a vypadalo to, že ta jedna si ho koupí. Tak asi tak hnusnej není, nevím.
Takže když to shrnu, zatím pro mě zůstává favorit Gesslein F6 (s cenou dvojkombinace cca 21 000 Kč). Ano - doplňky a autosedačka je dalších 12 000 Kč navíc .
V dubnu se chystáme na veletrh, tam snad taky něco pochytíme. A určitě nás čeká ještě ta návštěva Opatovic a asi Malvíka - chci vidět ještě Mutsy a další značky.

zazana81
1. dub 2015

@svatbataz My jsme ho viděli naživo v Kašpárku v Praze. Já jsem nafukovací kolečka nechtěla, měla jsem je u prvního dítěte a přišlo mi to zbytečné, jezdíme z 95 % po městě. Bebecar má několik druhů podvozků, můžete si vybrat základní (s jednoduchým odpružením) nebo nějaký lepší s nastavitelným odpružením, takže s tím by problém být neměl. Nejvíc se mi na kočárku ale líbila velikost korbičky a sportovní sedačka, taky použité materiály. Na první pohled je vidět rozdíl, například oproti x-landeru, který jsem měla na první dítě.

espada
1. dub 2015

Já jen nechápu ten nesmyslný předsudek, že všechny polské kočáry jsou šunty. Vyzkoušeli jsme v rodině kočárů fakt hodně a různých značek a nenašly jsme nic, co by některé polské kočáry stavělo do horšího světla. Někteří výrobci mají opravdu dlouholetou tradici a kvalitní výrobky. Naopak třeba Jané šlo poslední roky dost do háje. Navíc dát za kočár dvacku jen za základ? Já to radši dám na spoření teda 🙂

clifulka
autor
1. dub 2015

@espada Tak pokud se budeme bavit o polských kočárkách, které konkrétně tě nezklamaly? Klidně si je při příští návštěvě vyzkouším...

espada
1. dub 2015

@clifulka S GABI a Baby design máme v rodině i mezi kamarádkami dlouholeté dobré zkušenosti. Takový koráb jako GABI (myslím, že IV) jsem moc neviděla. A hlavně mají krásné barvy a bohaté vybavení. Nikomu nic nenutím, jen je zbytečné z fleku hned všechny odsunout z výběru.

Strana
z2