icon

Kočárek Firkon Vesta 2016, máte zkušenost?

martullinka
17. lis 2015

Ahoj maminky, dneska jsem na internetu objevila náádhernej kočárek Firkon Vesta (nejvíc se mi líbí vzor W11 nebo W17) - máte nějaké zkušenosti nebo i fotky, jak vypadá ve skutečnosti? u nás ho nikde zatím nemají, v diskuzích jsem konkrétně na tento typ kočárku nic nenašla...budu ráda za jakoukoli vaši zkušenost 😉

martullinka
autor
3. srp 2016

@hakk Ahoj, jsem s ním spokojená. Máme ty větší kolečka, zvládáme i polňačky. pěkně se s ním drndá, což se malý líbí 🙂 korbička je hluboká a prostorná, malá si v ní pěkně lebedí i se spoustou hraček a plínkou (s tou se žmoulá před usnutím 🙂 ), má 6 měsíců a 1 týden. kočárek mi přijde stabilní, malá se v něm teď docela dost vrtí, jak se snaží přetočit se na bříško 🙂 hodně oceňuju to, že když svítí sluníčko, můžu víc zatáhnout boudičku, takže na malou nesvítí, když je naopak moc velké teplo, můžu kousek z boudičky odepnout a nechat větrat (je tam taková síťka, ale to asi víš). jsem spokojená a manžel taky. oba dva jsme vyšší a manžel je "kus chlapa" s menším kočárkem bychom vypadali vtipně 😀

berusenka1
3. srp 2016

Můžu se zeptat jak zajišťujete ty pružinky??? Komu dáváte vědět abyste je dostali ?

jenda10
4. srp 2016

@berusenka1 Zavolala jsem si na prodejnu,kde jsem kočárek kupovala, ze začátku nic o pružinkách neříkali, ale když jsem pak řekla že s tím má problém více maminek a řešili to takhle, už byli ochotný a že o tom vědí a vyřeší to.

majdaatom
4. srp 2016

Prosim nemá tu nějaká maminka fotku novorozence v jejich autosedačce?

andysek2512
4. srp 2016

@majdaatom zkusím najít🙂

andysek2512
4. srp 2016

@majdaatom nejake jsem našla poslů ti do zprávy🙂

petule888
7. srp 2016

Holky, máte nějaká barevnou varintu č. 9, nebo 10? 🙂 Zajímalo by mě, zda je takovýto světlý kočárek dobrý na údržbu?

andysek2512
7. srp 2016

@petule888 ja mám c.1 mám tam světlou a na údržbu v pohodě, i k dyz je pravda že ho moc nevyuzivam😀 ale jinak paní mi radila když by nějaký flicek tak samponovou vodou umýt a jinak se to dá celé prát🙂))))

chmichaella
7. srp 2016

Taky jsem si objednala světlej, tak doufám, že to bude cajk :D

colleyn
10. srp 2016

@petule888 ja mam 9 a bez problemu, pouzivame ho uz pul roku a kdyz je bily potah vanicky spinavy, jen ho odepnu a vyperu - zatim prany jen 2x, jednou ho mala zaspinila od ovoce a podruhe ja od nakupniho kosiku, takze zadna hruza 🙂 korbu mam jen lehce zaspinenou v krajich u zapinani na cvoky, to jsem jeste necistila, vsimli jsme si toho az ted, nejde to moc videt, jak je to kombinovane s sedou 🙂

monyna_88
10. srp 2016

Tak už 2 měsíce kočarek používáme a jsme nadšení. Máme Firkon vesta s aretačními kolečky. Kočárek je promakaný, brašna super uchycená a nebymbá do nohou jak je hned u korbičky, spodní taška nepromokavá, velká a uzavíratelná. Nevidim ani jednu vadu. Síťka i slída užasný. Ve srovnání třeba s camerolo co má kámoška úplnej poršák mezi kočáry. Snad jen by ta taška co je na madle mohla být nepromokavá 😕 ale našila jsem si na slídu poutka a přetahuji až přes tašku, tak vyřešeno 😉 jo a vajíčko do auta určitě doporučuji!! 👍

monyna_88
12. srp 2016

ještě bych chtěla dodat že s kočárkem s Aretačními koly jezdíme hodně do terénu, zvládl Adršpašské skály i jízdy přes louky, stačí zamknout kolečka a je z něj teréňák. Strašně doporučuji 🙂

mimuu
12. srp 2016

Ahoj, můžu se zeptat, nemáte někdo thle barvu?

mujvikousek
15. srp 2016

zdravím všechny co tento kočárek pořídily. já s ním mám špatné zkušenosti a nejradši bych ho vrátila. mám tmavý podvozek s otočnýma kolama a hroznýýý. jakmile se kola dostanou kolmo, míní se zlomit. i na rovině, než se vrátí do původního stavu tak se rychlejc rozjedu a už jsou podél. uplně se bojím kočár půjčovat tchýni i mojí mamce. jely jsme s mamkou po městě, kde jsou kostky a kouká po výlohách, zastaví se, pak se rozjede třeba mírně do strany a pak na mě volá...jééé mě to nějak nejede...zkouší to dál a už je páčí...ty kolečka posraný ☹. ježiš já jsem tak naštvaná z toho kočáru, že nemůžu ani spát. a to není všechno!malej má 4m a chce samozřejmě vidět ven. v kobičce na dně je polohovací opěrka. je tak na prd že bych vzteky vylítla. pěkně kolečkem dle návodu nastavím, malýho položím a prásk, opěrka spadne a malej bulí, lekne se že z něj div duše nevylítne.udrží to tak maximálně dvoukilový dítě. všechno plastový, je to jak hračka, ne-li horší. další....velká kolečka se mrdlaj a když jedu je to jak když se plazí had...mají hroznou vůli, nepřijde mi to normální. další...když se podívám do korbičky, je látka špatně ušitá...k jedný straně...pořád to rovnám...je to o nervy. další....vajíčko...je v něj vložka pro novorozence...dobrý, ale jakmile malýmu blo něco málo přes 2m, už v něj měl ramínka nacpaný...vyndala jsem to a nacpaný je tam má stejně. mám normálně velký dítě podotýkám. a další kdy bych kočár rozkopala je...když ho zabrzdím, tak brzdu nohou nahoru nedám...nedá to nikdo, ani chlap, nárt byste si zlámaly. takže se vždy ohnu a ručně odbrzdím. htěla jsem se vyhnout tomuhle všemu když bych koupila bazarový kočár, takže jsem chtěla nový a nový je horší, než bazarový. a neříkejte, že vám to kočár nedělá, protože jestli ne, vytisknu následující konverzaci a dojedu jí spolu s kočárek omlátit výrobci

mujvikousek
15. srp 2016

celkem necelých 12 tis za kus blbýho plastu!!! mám auto za 15 tis v nádhezným stavu. je to strašně peněz za tuhle hračku!!! jen s ním vyjedu a zbláznila bych se, jak se všechno mele, praská kynklá. že je kočárek pěknej...to je fajn, proti tomu nemám nic, ale radši bych hnusnej a aby byl stabilní, pořádně bytelnej, kola se nemdrlaly, mohla jsem komukoliv půjčit, aniž bych se bála, že kola zlomí, nekoukala jsem se denně na špatně ušitou látku, držela opěrka..když už tam je a mohla nohou zabrzdit i odbrzdit.

andysek2512
15. srp 2016

@mujvikousek proto si nemáte porizovat ty aretační Koláčka. Mám podvozek swing a naprostá spokojenost😉)))_
Co se týče vajíčka nevím,ale malému je 5 mes má 7,81 kg a 66 cm a má pořad novovlozkou a v pohodě..... Kolik má tvé Mimi??? Ale jinak u vajíčka mám taky nějaké výhrady....
Jinak co se týče toho polohování v korbě taky nám to asi dvakrát spadlo ale pak jsme na to přišli, musíš ve vnitř pod tou podložkou si to zacvaknout a pak kolečkem zmáčknout a otočit a drží to 🙂))) každopádně moc korbu nevyuzivam ptz jak nevidí ven tak v tom řve, takže používám hodně vajíčko jinak nosim v šátku.... Každopádně ten podvozek bych reklamovala, ptz co čtu holky stim mají problém dost i když byl problém v nějakých pruzinkach ale stejně....
Ale kamarádka má také tento podvozek a je z kočárku nadšená, ale jezdej teprve asi měsíc necelý.... Tak těžko říct.....

andysek2512
15. srp 2016

@mujvikousek ale těším se více už na sporťák, ten je úžasný....🙂😀

hary
15. srp 2016

@mujvikousek buď máte vadný podvozek, nebo jste se prosím bez urážky nenaučili jezdit s předními otočnými koly 😎 . Já s kočárkem tedy sice zatím nejezdím, doufám, že brzy už budu 😀 , ale ségra má také kočárek s otočnými koly a jezdí se s ním báječně, je to jednoduché na manipulaci. Pokud se přední kolečka "vzpříčí", jak píšete, stačí si je jen šikovným manévrem srovnat, nevím, jak jinak to napsat 😀 .
Potah v kočárku mám šitý rovně, zkoumala jsem jak se dalo a nikde nic špatně není 😒. Přijde mi, že jste asi bohužel narazili na vadný kus 😲

andysek2512
15. srp 2016

souhlasim s tebou @hary .... taky jsem koukala jak je to ušité a nějak špatně to nemám, tak těžko říct, ale pokud máte více problému tak bych kočárek prostě reklamovala....

hary
15. srp 2016

@andysek2512 no já ho teď prolezla a vše ok. A to jsem tu vnitřní vložku prala a ok. S otočnými koly mám zkušenost od ségry, jak jsem psala, tak toho se nebojím, takže mi opravdu přijde, že to je vadný kus, takže bych taky dala na reklamaci. Tohle ale zamrzí ☹

andysek2512
15. srp 2016

@hary já s otočnými kolečky nemám zkušenost. Mám ty velký kola🙂 ale jinak kocRek mám v pořádku a s tím vajíčkem mi to taky přijde zvláštní, malý je takový cvalik a vejde se mi do něj v pohodě i s novovlozkou...ale mě třeba u vajíčka vadí to, že v tom je malý strašně zapadly takže já pod tou vložkou mám molitan aby se mu prdelka tak nezapadla....

mujvikousek
15. srp 2016

s kočárkem funguju plně 4tý měsíc každý den. kdokoliv si ho půjčil, kolečka by mi urval, kdybych to nesledovala. nebaví mě pořád při každý zatáčce koukat, co dělají kolečka a zaaretovat je, to jsem si mohla koupit podvozek swing. nasadily jsme sporťák a je mnohem těžší, nedovedu si představit, že prcek bude mít třeba 15 kg. jakmile se kočárek zatíží, kolečka se nestíhají rovnat. malej má 6,5kg, 68cm ramínka ve vajíčku zmáčknutý s vložkou úplně bez vložky o trošku míň, ale má. Už jsem volala přímo na firmu Petr Hak a příští týden budu mluvit přímo s pánem. Prý je možnost, že někdo přijede přímo k nám buď na místo určení, nebo na naší provozovnu a koukne se na to. každýmu komu to ukážeme, tak kouká a kroutí hlavou se slovy...to bych vrátil. Myslím, že nemám vadný kus, ale takhle ten kočárek prostě je. Denně ho nakládám do auta, skládám korbičku, měním vajíčko za korbičku, prostě ho využívám jak se má a je to zlo. Otočná kolečka jsou dělaný na provoz ve městě. Takže chodníky, kanály, a z 90ti procent kostky a ještě kočičí hlavy...a jestli mi někdo řekne, že s ním můžu jezdit pouze po naleštěný hladký podlaze(kde se kolečka otáčejí jak po másle), tak to ať si ho strčí.... a to polohovaní v korbičce drží pouze pokud by tam dítě skoro sedělo, ale když to chcete dát na ten první, či druhý zásek, tak to hned spadne. a brzda až se ochodí, tak malej bude chodit a kočárek potřebovat nebudu. Prostě jsem jen chtěla za ty peníze jen jezdit v klidu a o nic se nestarat jak co funguje v mém případě. A paní nebo slečna HARY...si na mne pak vpomeňte až budete jezdit 😀. je to model 2016 únor, takže zatím buď jezdí někdo měsíc, nebo vůbec. Já 4 měsíce, měla jsem ho jako 8má z celý český republiky a hned jsem začala jezdit, takže myslím, že po čtvrt roce můžu už říct, co je ten kočárek zač. Jen pro zajímavost. Zkuste si vepředu jak je ta opěrka na nohy to trošku rukou zatížit a zároveň druhou rukou popojet s kočárkem tam a zpátky...třeba na koberci(pořád to není venku na kostkách či hrubým asfaltu) a uvidíte co uměj kolečka. nedej bože, že by se větší dítě o to trochu opřelo až pojedete...tak kolečka udělají pápá navždy 😀

mujvikousek
15. srp 2016

nejhorší je ta reklamace, jelikož nejde, abych odevzdala kočárek a čekala 30 dní na vyřízení. snad se bude dát s nima nějak domluvit, abych do obchodu našeho přijela a tam přijel i odborník a podíval se na to.
@hary a vše sestra má také tento kočárek...že píšete, že v pohodě...

andysek2512
15. srp 2016

@mujvikousek zák držím palce ať to nějak vyřeší, ale mě třeba to polohování drži, máme kočárek 5 měsíců,neříkám korbu jsem vyuzivala víc první 2 mes, teď moc ne, ale drží mi to a dávám mu to Max na první nebo dvě zvednutí😉 takže to chce vyzkoušet, a malý je těžší jak vás, takže to je fakt vadný kus nejspíš... Ale taky mi to padalo než jsem na to přišla🙂))) tak leda ještě zkusit.... S tím vajíčkem mi to přijde divný, jsou jen o 2 cm od sebe a malý se mi do toho vejde v pohodě. A vajíčko fakt využívám hodně ptz věčné někde jezdíme🙂
Ale ty kolečka neporadim. Ptz mám ten swing nu... 🙂
Ale jinak mi nepřijde že by tento kočárek byl úplně katastrofální jak popisujes😀 ale asi holt mas jinou zkušenost:-//
Sporťák jsem už taky zkoušela a v pohodě, ale tady se to nedá srovnávat když máme každá jiný podvozek no☹(

andysek2512
15. srp 2016

@mujvikousek mužů zítra poslat fotku kvůli tomu polohování, co tam vždy uvnitř zacvaknu🙂)))

chmichaella
15. srp 2016

@andysek2512 pokud by nevadilo mě to též zajímá to polohování, abych byla připravená 🙂

andysek2512
15. srp 2016

@chmichaella určitě🙂 snad na to nezapomenu! Dyztak se mi pripomente🙂

chmichaella
15. srp 2016

@andysek2512 Dobrá...... 🙂

monyna_88
15. srp 2016

To polohovani mě raky zlobilo. Nesmite zacvaknout tu kovovou hrazdicku do cerne kolejnicky ale dat ji pred to a jen to o to zarazit(oprit) pak funguje dobře.

monyna_88
15. srp 2016

K tý brzdě... je potřeba před odbrzděním maličko popojet dozadu pak jde odbrzdit bez problemů. No já teda nevim ale mě vyhovuje. A že se aretační kola odčas kousnou... jo to je nevýhoda těchto koleček. Já jezdím i do obchodů vytočim se v uličkách super manipulace... no ja jsem se s ním naučila jezdit jde o zvyk, denně ujedu tak 4km a jsem spokojená nejvíc. Viděla jsem šuntský kočáry za mnohem víc tisíc.

Strana