Kočárek Firkon Vesta 2016, máte zkušenost?
Ahoj maminky, dneska jsem na internetu objevila náádhernej kočárek Firkon Vesta (nejvíc se mi líbí vzor W11 nebo W17) - máte nějaké zkušenosti nebo i fotky, jak vypadá ve skutečnosti? u nás ho nikde zatím nemají, v diskuzích jsem konkrétně na tento typ kočárku nic nenašla...budu ráda za jakoukoli vaši zkušenost 😉
Ahoj všem 🙂
chtěla bych se zeptat, jak jste spokojeni s firkon VESTA VARIO? Koukala jsem, že jste to tady na podzim řešili, tak jsem se chtěla zeptat jak jste s ním tedy nakonec spokojeni?
Byla jsem z něj unešená, po přečtení pár recenzí už moc ne, ale ještě ho nikdo neměl pořádně vyzkoušený, tak se ptám nyní po pár měsících užívání?
Děkuji mco předem!
Ahoj holky, takže po 3 měsících dávám hlášení o podvozku VESTA VARIO. S kočárkem jsem jezdila asi 2 týdny a hned po 2. jízdě mi začal zatáčet, koneckonců to tu bylo už zmíněno, tak ani nevím proč jsem to nečekala. Poslali jsme podvozek na reklamaci s tím, že nám slíbili, že podvozek do týdne vrátí. No reklamace trvala cca měsíc a nakonec mi bylo řečeno, že se reklamace na podvozek, který zatáčí nevztahuje, ale jelikož jsme poslali podvozek jako nový, tak mi pán z prodejny (PRÝ) poslal nový. No kočárek zatáčí stejně, takže chybný není jen kus od kusu, spíše bude chyba ve výrobě.
Takže můj závěr je takový, že kočárek jako takový doporučuji, sporťák je nádherný, korba veliká, barvy úžasné. Ale rozhodně NEDOPORUČUJI podvozek VARIO!!!!!!!!!
P.S. Pokud náhodou máte nějaký nápad co s tím zatáčením, budu ráda. Nedokážu si představit, že s tím budu jezdit ještě min 2 roky. :(
Moc děkuji za názor, jsem teda ze svého nadšení a zamilování do kočárku zklamaná, ale potom co jsem si tady přečetla, tak asi začnu uvažovat o variantě swing...
na swinf tu byly vesměs dobré názory.
Jinak doufám, že někdo poradí co s tím zatáčením... Mrzí mě to, to je pak kočárek pro zlost :-/
To mě mrzí. Včera nám přišel kočárek. vybrali jsme kočárek vesta vario, ale s kola jsme si dali swing, takže uvidíme jak to bude. Pevně doufám, že to nebude tak zlé, a že ten náš bude v pohodě. Zkoušet budu až od března, ale teším se. Snad to bude v pohodě. Třeba jiná kola budou lepší. na podvozku swing mi vadilo to příliš "retro", je na kožených řemíncích, takže to houpání je opravdu velké a to nám nevyhovovola. Tak uvidíme..
Ty kočárky vypadají luxusně 🙂
A nikdo jiny vario nezkousel? 🙂 ☹
Holky, i ja jsem si koupila vestu s podvozkem vario. Sice jsem to tu četla, ale ta zamilovanost byla vetší 🙂. Zatím jsem zkoušela jen po doma a jsem nadšená. Termín mám začátek března, takže se uvidi potom, ale nemyslím si že by to mělo bejt špatný. No uvidíme, kdyžtak dám pak info 🙂.
No já ho doma taky zkoušela a nepřišlo mi, že by zatáčel. Realita je jiná 🙂
@zuzkastehnova no mám právě stejný problém 😀 asi tak stejně, jako chmichaella 🙂 Prostě si člověk něco vyhlídl a přes to vlak nejede a pak si to vyčítá 😀 ☹
Jedu se podívat v pondělí do Nymburka, tak uvidím no ☹
Jelikož mám většinou nerovný terén, tak si říkám zda to zatáčení kol jde postřehnout, když se teda nejede přímo po rovné silnici...?
ještě se chci zeptat, jak tenhle vario houpe holky ?
@amalis123 Ja ho právě mam z Nymburka a musím jen doporučit. Paní je neskutečne milá a ve všem poradí 🙂. Je pravda, ze vario nehoupe skoro vůbec, ale to me třeba vůbec nevadí. Ja právě taky jezdím hodne v nerovnem terenu, takže ty otačecí kola vůbec a ty swing se mi zase nelibi, tak to byla jedina varianta. Noo uvidíme každopádně mam doma šikovného chlapa, takže veřím, že by se stím určitě dalo něco dělat 🙂
@zuzkastehnova jeee taky mám kočárek z Nymburka paní je úžasná vid🙂)))
Ještě bych chtěla dodat ke kočárku ,že se vůbec nikde nemusí vrtat aby se namazaly pružinky při houpání ,ale stačí sundat korbičku kontrukci otočit stříknout olej do těch plastových trubek, olej steče dovnitř a nic nevrže :D
@andysek2512 jojo je fakt skvělá. Dostali jsme i uzasný dárečky ke kočárku. Věřím, že kdyby byl nějaký problém s kočárkem tak to v klidu a v pohodě vyřešíme 🙂.
@berusenka1 to promazavaní je napsané i v navodu co mame ke kočárku a je tam jasně napsano jak a kde se ma promazávat a hlavně preventivně, takže komu to vrže, tak to bude tím, že se na to prostě vyprdli 😉
@zuzkastehnova No mě spíš právě zarazilo ,že maminky tu píší vrtání :D A přitom opravdu stačí jak říkáš přečíst :D Já to prostříkávám 1-2 za zimu jako preventivku 🙂
@berusenka1 některé komentáře opravdu stojí to :D z nějakeho duvodu to tam asi pišou, že :D stačí víc číst a pak si teprav stěžovat 🙂 doporučují mazat jednou za mesíc a je tam i přimo namalované kde přesně mazat a co používat za mazivo 🙂
@zuzkastehnova taky jsme dostali dáreček 🙂 fakt supr🙂 jj máš pravdu že je psáno že se má promazavat🙂 já mám swing podvozek a žádný problém jezdíme 10 měsíců a asi dvakrát jsme lehce prifoukli dvě kolečka jinak v pohodě naprosto🙂))))
@zuzkastehnova Holky, prosím, já ten návod nemám, můžete mi to oskenovat a poslat na m.motejlkova@email.cz 🙂 my zatím nevržeme, ale preventivně, kočár byl uskladněný u babičky a asi se to tam ztratilo :(
@emtinka Odesláno 😉
@zuzkastehnova Moc, moc děkuji 🙂
@zuzkastehnova Musím říct, že můj chlap opravý taky ledacos, ale toto je opravdu zapeklité a navíc jak je konstrukce hliníková, člověk se bojí, aby to nepoškodil ještě víc. Mluvila jsem s pánem, přímo z obchodu s kočárky Firkon a bylo mi řečeno, že jsou tam nějaké součástky, které se musí dotahovat aby kočárek nezatáčel, že stačí aby se špatně najelo na obrubník, nebo jste zdrncávala schody a kočárek bude zase zatáčet. Opravdu lituji, že jsem si vybrala tento podvozek, protože s tím je jen trápení :/
Ahoj holky, mohla by mi prosim některá z vás změřit reálné délky a šířky lezení jak ve sportaku tak v korbe? Ja uz ditko a kočárek mam ale ditko je velké a kočárek - sportak malý a to mam podobný typ - Kajtex tramonto. Budu moc vdecna
@baunta někde tady byla fotka míry vnitřní korby a myslím zr to je 78 cm a sporťák mohu zítra zmerit kdxz pujdem ven a nezapomenu🙂 kazdopadne sporťák je fakt dlouhý🙂
dobry den, mozem poprosit o foto kocika (retro podvozok), sportova verzia? Da sa dat polohovanie opierky chrbta aj kolmo? Dakujem

@adry67 Díky, moc! Ta kola fakt potřebuji, jsou zničená a zima jim dá určitě ještě zabrat.
Jinak teď jsem byla s malou hospitalizovaná týden na infekční klinice a nesměly jsme tam mít náš kočárek, tak jsme dostaly jejich se 4 koly na pevno a řeknu vám, že jsem s ním tak neuvěřitelně zápasila! Zlatá přední vytáčecí kola. I když nám to jde špatně, pořád je to 100x lepší, než když jsou 4 na pevno. U syna jsem právě neměla kočárek s těmi předními pohyblivými a nadávala jsem celou dobu, dokud jsem si nekoupila golfky, proto jsem teď u dcery brala tento typ podvozku. Škoda jen, že jsem narazila na tak vadný kus, no... ale když on je ten kočárek tak pěkný, že mu to asi odpustím 😀