Kočárek Firkon Vesta 2016, máte zkušenost?
Ahoj maminky, dneska jsem na internetu objevila náádhernej kočárek Firkon Vesta (nejvíc se mi líbí vzor W11 nebo W17) - máte nějaké zkušenosti nebo i fotky, jak vypadá ve skutečnosti? u nás ho nikde zatím nemají, v diskuzích jsem konkrétně na tento typ kočárku nic nenašla...budu ráda za jakoukoli vaši zkušenost 😉
@berusenka1 Ježíš a jo :-/ no mě malý začal sedět sám až na 11 m.... Ty jo tak to fakt leda koupit kšíry ptz to asi nic jiného z tím asi nevymyslis. Ale třeba ještě někdo něco poradi
Ahoj, tak ja uz jezdím týden se sportakem a korby mi bylo fakt líto, ale uz slavíme rok a máme dlouhý nožky😀 ale zatím se mi sportak zda docela ok, je nižší, než korba. S těmi popruhy problém nemám, ale malý uz ma k těm 80cm asi. Jen mi dalo práci je seštelovat.
A přemýšlím, zda nechat tu vložku nebo vyndat. Zatím jezdíme hlavně v leze, to popruhy nedávám teda. Jo a musela jsem po 8 měsících měnit totalne sjeté kolo, to zadní. Ale pan Hak mi duši vyměnil zdarma, že prý byla špatná série koleček.
Dneska jsem zkusila v praxi venku malá spokojená pásy jsem vytáhla ty vrchní dala pryč a měla jen kolem toho boku . Spíše ležela tak jsem jí měla na očích . Kolikrát se přitáhne ale naštěstí tady né tolik jak v korbičce . Vidí víc tak se nenahýbá. Co se týče korbičky já skoro brečím :( ,že jí musím schovat :( A už jí mít nebudeme . Krásně velká . My dnes 8 měsíců a výměna jen zkrz to ,že chce sedět a vidět :(
Prosím ještě o radu , brutálně se mi vyvyklalo kolečko to velké . Když jsem se ptala na reklamaci tak se paní moc netvářila s tím že to je dobré . Ale to teda není dobré ,lítá to šíleně co s tím ?
Přidávám slíbenou recenzi na podvozek VARIO.
Po měsíčním ježdění spokojenost.
Je tedy pravda, že jak je to v plastu kocarek ma tendenci uhýbat k leve strane. Ale neni to nijak drasticke a hlavně jezdime dost nerovné tereny a tam to není znát vubec na silnici trochu.
Ze začátku byl takovy tuhy, ale asi po 14 dnech pera zmekla a ted uz o trochu houpe a neskace, jak koza ☺
Takze za me zatím spokojenost ☺
Prosím vás máte někdo problém u zadních koleček, že jsou jakoby vyviklaná/rozjetá? Dali jsme kočátek na reklamaci. Volal mi pak Hak osobně, byl sice moc milý, ale tvrdil, že s kolečky nic není, že jen "mají vůli". Já teda nevím, ale ty kolečka na první pohled děsně. Každý kdo kočárek viděl se zděsil co s nima proboha má, vypadají že kazdu chvíli upadnou. Tak jsem z toho trochu rozpačitá. Pak Hak slíbil, že na to mrkne a případně vymění ložiska. Tak jsem tedy zvědavá. Máte někdo podobnou zkušenost? Kočárek je používaný rok.
@maandy88 Přesně takto to mám , já . Manžel říká že budem muset koupit nové kolečka . Pan Hak mi psal email ,že to je opotřebováním . Mám děti 4 tolik kočárků jsem měla ale nikdy mi to žádný nedělal jako tady tento , jediná nevýhoda
@berusenka1 No jsem zvedava jak to dopadne. Me spis zatazilo,ze mi tvrdil ze na nich zadny problem nevidí. 😲 A trvdil, ze je jen vule. Pritom je to na prvni pohled videt. Pokazde kdyz jedu tak se desim zda ta kolečka uleti nebo ne.A jezdeny je rok a ne extra intenzivnetak me to docela stve. Mozna zkuste nejakou opravnu, nejsou pottreba cela kolecka,ale jen loziska udajne. Mate taky tak tuhou brzdu? Kolikrat musim odbrzdit rukou.
Tenhle kocarek je naprosta katastrofa. Dceri je deset mesicu a uz nam vypadli asi 5 sroubu z konstrukce, po slozeni mi na jedne strane vyjela nejaka tyc, takze uz jsem ho zpet neslozila, aretace prednich kolecek se zadrhava a nefunguje, pri sjizdeni z obrubniku se otoci proti smeru a nic s nima nehne, zadni kolecka jsme uz koupily do tvaru 8. Vsechny tyto problemy jsme hned reklamovaly, ale bohuzel nam ani jednu vec neuznali, sice nam to zadarmo opravily, prej "pro zakaznika vsechno" ale po vsech tech problemech bych uz mela zpet penize. Tento kocarek mam casteji v oprave nez s nim jezdim.. je to velmi kvalitni polsky vyrobek!!
@lucieeje Asi vadný kousek , Z kočárkem jezdím denno denně skoro celé dny už 11 měsíců a skvělej
Holky taky mame problem se zadnimi kolecky, hazou uplne osmicky, desim se kdy ulitnou a reklamace na to zamítnutá. S takoviu ani ten kocar neprodam za slusnou venu, pritom je jezdeny 4mesice a sporatk jsem chtela kupovat jiny :(
@petule1990 Jak jsem psala mě Pan Hak do telefonu řekl, že na kolečkách žádný problém nevidí, že mají jen vůli😠 Nestačila jsem se divit🙄 Jinak stále čekám na vrácení kočárku a v jakém bude stavu, taky mě štve, že takhle ho asi těžko prodám😠
@maandy88 tak nenechala. Jsem. Se odbyt a otravovala dnes cely den, volala jsem asi na 15 cisel. Nakonec kolecka prijdpu nova na prodejnu a ja tam dovezu ty me a udela to pani na obchode. Odmitla jsem byt mesic bez kocaru
Tak bohužel musím napsat i já zkušenost z dnešní výměnou koleček ,které se během měsíce šíleně zhoršily . Tak kmitaly,že se nedalo to vydržet, a ztuření gum už bylo taky dost vidět. Kontaktovala jsem pana Haka , řekl ,že jezdí do Vyškova a tak zavolá a přijede a uděláme to na místě . Chtěl kontakt, tak jsem mu zaslala do emailu Za měsíc kontaktuji ,že slíbil ,že pojede do Vyškova a on na mě byl jsem tam už a žádné telefonní číslo jsem v emailu neměl a nebudu čekat jak kontakt zašlete ! Tak jsem koukala do odeslaných a všechno odešlo jak mělo tak prý dalších 14 dní . Včera volal ,že pojede záskok a vymění mi kolečka . Ok . Dojeli jsme na prodejnu pán naprosto nepříčetný ,že jsou kolečka v pořádku a nic popraskané není a kmitání je normální . A já mu povídám , je normální? Tak mi tu ukažte ,které kolečka to dělají u nových stojící kočárku na prodejně . A on tak to vyměním . A donesli součástky a začal měnit a ještě mi řek ,můžete být ráda ,že Vám to udělám tady ,a já říkám prosím? Klidně kočárek jsem mohla dát na reklamaci .
Po vytáhnutí koleček zacházel s předními tak šíleně ,že ulomil další plastovou část a řekl mi no vidíte v jakém stavu to máte , říkám mu kočárek byl v pořádku ale jak s tím tady zacházíte bojím se jestli mi přežije ,a on tak to mi chcete říct že jsem ho rozbil já to kolečko ...... manžel kroutil hlavou . Naprosto šílené jednání u výměny ,takže už bych si nekoupila asi tento tip .Korbička atd luxus ale ostatní :( Děs po roce užívání a starání se o něj ,rozhodně se nenechat !Odbít
@meggousek slozit takhle hezky vcelku jde po smeru nebo proti smeru se sedackou? diky P.
Tak nam byla prosim reklamace zamítnuta. Vypsali nam A4 o tom jak jsme ho neudrzovali a spatne s nim zacházeli. Nicméně pry v zajmu dobrých vztahů ho udajne opravili do bezpečneho a pojizdneho stavu. No zadní kolečka porad kmitaji, jsou tedy mene vyvyklana. Ale žádná sláva. Přední kolecko s kterým jsem problem nemela po reklamaci najednou blbne, za jízdy se zacina trast a cekam kdy uleti. Dela to nepravidelně. No zkratka paráda. Chteli jsme kocarek prodat, ale v tomto stavu na to fakt nemám svědomí. Takze příště uz firkon rozhodne ne.
@maandy88 tohle mi taky pán tvrdil jak kočárek se neudržuje a přitom jsem na kočárek jak na svoje botičky . Pořád ho čistím , umývám mažu . No otřesný .... mají plno reklamací začíná se jim to nevyplaňovat tak to raděj svedou na údržbu. Kolečko u nás to samé z předním nebyl problém po výměně blbne :( Takže paráda .
Takže: po ca 7 měsících spokojeného užívání mi praskl nýt v konstrukci, úplně vylezla celá tyčka, takže s kočárkem se nedalo bezpečně jezdit. Dal se na reklamaci, reklamace uznána, manžel ještě dal do koleček nová ložiska. Kočárek byl komplet seřízený a šel do světa!! Mrzí mě to, přes zimu jsem za něj byla vděčná kvůli obrovské korbě a velkým kolům.
Teď mám X-Lander a tluču se do hlavy, že jsem do něj nešla od začátku. Asi by bylo po problémech.
Hodně štěstí všem při reklamacích 🙏
@adelavalesova dobrý den, ráda bych znala váš názor na kočárek firkon vesta. Chystám se jej po Vánocích objednat ale mám stejnou výšku jako vy. Jak se vám s kočárkem jezdilo? Děkuji 🙂 ;)
@zanetkapetruska Dobrý den, Zaneto, s kočárkem se mi jezdilo hezky. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla, že uplne nevidím přes boudu, ale zase jsem se musela k dceri extremne shybat. Tim jak byl kocarek prostorny, vydržel až do 9-10m a to je dcera poměrně dlouha. Problém byl s kmitajicimi kolecky, ale všimla jsem se , že j to častý problém polských kočárku. Prodejce mi dodal pruzinky, které problém vyresily. Sportak mi příliš nevyhovoval. Do města byl velmi těžký a tlačit ho a přitom hlídat pobíhající dceru, nešlo. Nakonec zůstal na chalupě na příležitostné jezdeni a domů jsme poridili Oyster Zero a maximální spokojenost. Příště už bych dvojkombinaci nekoupila. Pouze hluboký a pak do Oystra. Pokud vas jeste neco zajima, klidne napiste. V době kdy jsme porizovali jsem marně hledala recenze a možná dnes už i ta kolečka dělají kvalitnější. Hezký den
@adelavalesova Děkuji za váš názor. Kočárek tohoto typu se mi moc líbí, přítel je vyšší tak že mu bude kočárek vyhovovat. Mám doma 3letou holčičku a bydlíme ve malém městě. Právě přemýšlím nad konstrukci s otočnýma koly nebo ten city. U první dcerky jsem mela Jedo bartatina classic klasický čtyřkolák. A jak se vám jezdilo v zimně s otočnýma koly, u nás bývá docela dost sněhu.
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda vam u korbičky na stahování stříšky fungujou oba dva čudlíky? Mě funguje jen jeden tak nevím jestli to tak má být a nebo mame jit na reklamaci :(. U sporťáku totiž funguji oba.
Pouzivame firkon uz nejakou dobu, tak muzu pridat recenzi. Po 8 mesicich pouzivani hluboke korby jsme presli na sportak. S korbou jsem byla spokojena, mala v ni jezdila do 8m 8,5 kg a 71 cm. Az ted, kdyz ji dam cepku, kapuci a zimni fusak, mela korbu uz fakt tesnou. Podvozek swing jezdi vyborne, krasne houpe, jednou jsme pichli, ale pritel zalepil bez problemu a jezdilo se dal. Sportak se mi taky moc libi. Popruhy pekne sedi do prustrihu na emitex fusaku a mala v nem pokazde krasne usne v poloze v uplnem lehu viz na fotce. Druha poloha je lehce prizvednuta, idealni pro nesedici deti, kdyz se vzbudi a chtely by koukat okolo. A treti poloha uz je teda temer kolma, tu zatim nepouzivam. Kocar ale urcite neni pro nekoho, kdo casto jezdi autem, s tim skladanim se vzdycky nadru a zabere cely kufr, nastesti jezdime vyjimecne. Mame vse dostupne v jednom meste, lekare, rodinu, plavani atd., takze jako kocar na caste prochazky idealni.
Ahoj, uvažuji o koupi tohoto kočárku, ale přijde mi celkově hodně mohutný do všech stran, což se mi na jednu stranu líbí, ale řeším dávání do auta...máme poměrně velký kufr, ale i tak...máme Renaulta Scénica, nemáte někdo taktéž tento kočárek a auto? Dá se dát bez problémů složený podvozek, na něj korba a zavřít kufr? Díky za případné názory...
@sarkoc Máme Fabii Combi a běžně dáváme složený podvozek a na něj korbu. Jen když jsme jeli na dovču a potřebovali víc místa na kufry, tak jsme z podvozku sundali kola a do korby nacpali oblečení, aby se místo lépe využilo.
Pěkný den maminky, měla bych pár otázek. Máte některá tento kočárek s tímto podvozkem neboli konstrukcí? Strašně se nemá líbí tak bych uvítala nějaké recenze jak jste spokojené, jediné co si mamky chválí je že korba je hodně prostorna. A z jaké látky je přímo tenhle fialový? A jaký je kočárek na údržbu, mám doma 4letoz holčičku a kvůli ní si nemůžu dovolit světlý a hlavně potřebuji nějaký co se dobře čistí ;) a nevíte kde bych se na něj mohla podívat bydlíme poblíž Olomouce a žádnou prodejnu jsem zatím nenašla :( předem děkuji za rady ;) 🙂
Ahoj zkušenost nemám , ale líbí se mi viděla sem ho na krámě 🙂 Doma mám trojkolku janečko hl.i sporťák jen sporťák má jen 75 cm sama měřím 182 cm a firkon je obrovský vysoký a prostorný 🙂 .... Náhodou nechce někdo prodat jen tu hl.verzi a čeném podvosku s koly na aretaci ? Nebo nevíte dá se koupit jen takto samotně ?? Barva col.7 , 12 a podobné
Holky jak je to se sportakem vetsinou co ctu tak u kazdeho skoro se prevraci tak prave nevim jak tenhle

Vrch vůbec z toho se vyvlikne a spodek když utahnu tak je moc ve předu a nema to krásně mezi nozkami jak to ma být