icon

Kočárek Jané Crosswalk, máte zkušenost?

monikalo
11. srp 2015

Ahoj, stále vybírám kočárek. Teď jsem narazila na Jané Crosswalk. Máte zkušenost? Ráda bych něco trochu terénějšího a lehčího. Měla jsem vybraný Viper S4, ale bojím se váhy.

Strana
z3
ivis_b
11. črc 2016

@beruskkka záleží na tom, co myslíš sedákem - pokud jen tu část, kde dítě sedí (bez opěrky nohou), tak tu jsem v obchodě naměřila 21 cm...

beruskkka
11. črc 2016

@ivis_b jj sedakem myslim to kde dítě sedi 😀zbytek beru jako polohovani nohou 😀 mě právě jedna pani psala ty záda 55cm a sedak 40 x 32 cm což mě prijde dost tak nevim co měřila a nikde to nemůžu najít ...potřebuji aby ye mi tam vešla malá...v roce má 11kg a 82cm. vy ho máte?

ivis_b
11. črc 2016

@beruskkka On to právě někdo měří i s tou částí pro nohy, nevím proč 🙂 Ale v jednom obchodě nás upozorňovali, že ta sedací část je dost malá, proto jsem si ji sama přeměřovala. Nakonec jsme koupili jiný kočárek, takže ohledně praktického využití bohužel moc neporadím.

beruskkka
12. črc 2016

@ivis_b moc díky za info. No tak to jsi mě nepotěšila už jsem myslela že mám vybráno a jestli je to malé tak asi nee, ach jo. Proč dělají ty kočáry tak malé panebože, má se tam vejít tříleté dítě tak na to myslím trochu, že jo. A jaký jsi nakonec pořídila kočárek jestli se můžu zeptat, je dost prostorný? Ta maminka mě psala, že se jí tam vejde dvouleták se 13kg v pohodě, ale malá má v roce 11kg, tak nevím co bude za rok, že jo. A navíc v zimě s fusakem...já ten kočár snad nevyberu asi. A ještě když nemám možnost to v krámu zhodnotit, mají tu docela malej výběr nakrámu...Pak snad ještě zbývý britax go ten se mi moc nelíbí ale měl by být taky větší...

ivis_b
12. črc 2016

@beruskkka On ten Crosswalk není malý, ale ta sedací část mi docela malá přišla... byť třeba na facebooku ve skupince o Jané kočárcích ženský psaly, že je to v pohodě, že se jim tam vejde i velké dítě a nijak ze sedačky nesjíždí. Nicméně oproti jiným kočárkům, které na krámě měli, byl ten sedák trošku kratší. Já mimčo teprve čekám, ale pokud ty už dítě máš, tak být tebou, vezmu prcka a jedu to někam ozkoušet 🙂 My nakonec koupili právě ten Britax go next, sporťák i s hlubokou korbou - myslím, že "go next" se prodává jen takhle v páru, samotný sporťák jsem viděla jen "go". Taky se mi nejdřív moc nelíbil, ale postupně se mi zalíbil, tak snad nám bude vyhovovat. Oproti Jané je lehčí, měkčí, má větší košík, lepší madlo... No zase nejde do 100% lehu. Každý kočár má bohužel své mouchy, ideální jsem nenašla 😒

beruskkka
12. črc 2016

@ivis_b jj myslela jsem britax go nikoliv next. Máš už 14m holčičku no, takže to mě nevadí, že nejde do lehu, už v kočíku nespínká, ale právě chci aby se jí dobře sedělo. to co mám ted nejde zase do uplného sedu a to mě vadí dost, malá právě pořád sjíždí dolů a lovím ji pořád...takže chci něco na sezení a když to bude krátké, tak to taky asi bude nic moc. Právě tady v Plzni ho nikde nemají a s malou do prahy nepojedu jen kv.kočárku...no ...to je něco s kořárkem. A jaké jsou rozměry toho go nextu, bude to asi podobné s go, že? Kdy máš termínek?

ivis_b
12. črc 2016

@beruskkka myslím, že rozměry go a go next budou stejné... přesné číslo už nevím, tohle už jsem si pak nezapisovala, protože jsme se rozhodli, že ho prostě koupíme. Ale sporťák mi přišel dost velký, plus teda se mi líbilo, že oproti Jané má to stupátko pod nohy, že si pak větší dítě může opřít ťapky. A taky že má tu integrovanou sluneční clonu, ale tu má myslím jen go next. Čekám první mimčo (termín mám za 6 týdnů), tak to jsou jen teoretické poznatky, praxe bude třeba jiná 🙂 Každopádně si myslím, že oba ty kočárky jsou dobrý, já chtěla spíš Jané, manžel mě pak uvrtal do Britaxu, tak snad nebudu litovat.

lucyp13
12. črc 2016

@beruskkka tak vemte dceru do obchodu a vyzkousejte,to je nejlepsi...jinak davam foto dcery,15m,cca 75 cm,9,5 kg

beruskkka
13. črc 2016

@lucyp13 díky a to je ten j.crosswalk? No ono to není tak jednoduché, když tady nikde ten kočár nemají a s malou se do Phy nepotáhnu. Zkusím to ještě obvolat, ale když jsem sháněla Britax smile 2, tak ho taky nikde neměly a měly jen bm4 a agile. Go též ne. Jinak bych samozřejmě hned vyrazila vyzkošet to je jasný

lucyp13
13. črc 2016

@beruskkka ano to je jane crosswallk

beruskkka
13. črc 2016

@lucyp13 Děkuji za foto. No mám pocit, že je to docela malé tedy...ten sedák myslím, opěrka je delší, ale v zimě s fusakem to nevím jak by se vešla malá, když má ted už 11kg a chce aby ho měla do tří let...Moc děkuji za info a foto a asi fakt vezmu toho britaxe go...zkusím v krámu zda ho náhodou nebudou mít a jinak naslepo holt no...příp.ho můžu poslat zpět...že

ivis_b
13. črc 2016

@beruskkka jinak velký sporťák jsem viděla ještě u Hartanu a Gessleinu - Hartan je teda na mě moc těžký a má dlouhé madlo, takže mi přijde, že dítě je ode mě strašně daleko. Gesslein (F6) se mi líbil moc, ale už na nás byl dost drahý (samotný sporťák je ke 20tis.). Anebo obr sporťák (a na ty rozměry docela lehký) má Easywalker - jen nejde dát proti směru jízdy a mně se teda moc nelíbí vzhledově. Tak přeju šťastnou ruku při výběru 😉

beruskkka
13. črc 2016

@ivis_b díky, já chci určitě do protisměru, tím se vyběr snižuje,no. Gesslein se mi taky líbil,ale ten design mě přijde pro kluka a je fakt drahý ...na Hartana jsem vůbec nekoukala tak se mrknu...já mám ted Camarelo, polský šunt, už bych nekoupila...tenkrát sjem to nějak neřešila, řešila jsem hlavně hlubokou korbu a ta byla super prostorná, o to horší pak je sporták....to už jsem tu psala myslím, navíc malej stejně už lezou nožky ven...nejde do sedu...tak ji furt někde lovím...košík malej a špatně přístupnej...špatné polohování...atd.atd. Jediná super věc je jízda, je skvěle odpruženej to jako jo...tady u toho goučka jsou přední kola tuším nenafukovací, že? z toho mám obavy...ale prý se dají přikoupit, ale to jsou zase prachy navíc...a co vlastně čekáte? Tak to jsi plna očekávání, co? Já na těhu tak ráda vzpomínám, to bylo super období...a pak mimi do půl roku rajská zahrada, ted už je to docela záhul, všechno do pusy, hlídat na každém kroku...no fakt náročné dost a toho strachu pořád...

ivis_b
13. črc 2016

@beruskkka Gesslein má v nabídce asi milion druhů látek na potah, určitě nemusí být klučičí 😉 A je hodně dobře odpružený, dají se tam dokonce navolit dva stupně tvrdosti / měkkosti.Nicméně je drahý no 🙂 Britax je teda taky dost odpružený - moc nevim, jak to tam funguje, není tam vidět klasické péro, ale je tam spíš takový píst... každopádně je měkký, Jané mi přišel o poznání tužší. Ta přední kola jsou pěnová (Jané má pěnová všechna 4), ale jsou docela měkká, není to plast. Dají se dokoupit ta nafukovací, ale ta nejsou otáčecí, jsou spíš do terénu. Já je zatím nepořizovala, uvidíme, co zvládnout ta malá kola. My čekáme kluka, očekávání jsou veliká, to je jasný 😀 Už se blížíme do finále a o strachu mi ani neříkej, já jsem ze všeho vyjukaná už teď, tak se děsim, co budu dělat, až bude malej na světě..

lucyp13
13. črc 2016

@ivis_b jane nemá penova kola je to pametova guma,maji vlastnost kol nafukovacích ale nelze je pichnout :(

ivis_b
13. črc 2016

@lucyp13 myslim, že to je skoro to samý - pěna nebo guma 🙂 Prostě je to gumový plášť (ne plastový) a uvnitř taková pěna - na prodejně v Praze měli to kolo u Jané rozříznutý, tak jsem to viděla na vlastní oči 😉

beruskkka
13. črc 2016

@ivis_b No určitě to dáš, jako každá neboj se. Já měla plánovaného cs tak to byl mazec, břicho mě bolí do ted, ale jsem za to ráda, páč nevím jak bych zvládla přirozenej porod, jsem taková až moc citlivka a měla jsem strach, že něco vlastní vinou, neschopností pokazím a ohrozím malou. No vše dopadlo nad očekávání super, byl to pak užasnej euforickej pocit mít najednou to miminko, po kterém člověk tak dlouho toužíl...hlavně se neboj a všechno si užívej, protože jak já na to ted vzpomínám...druhé asi nebude tak mě to mrzí, že jsem si to hned od počátku měla vše užívat...ale co, hlavně že je malá v pořádku, ted už bude mít člověk strach a starost pořád....

martulka6188
22. bře 2017

Ahoj holky, pro kočárek už jsme rozhodnutí, určitě jej koupíme. Já ale bojuji se sedačkou, která se prodává v trojkombinaci, sice jsem o ní moc nenašla v bezpečnostních testech, ale jiné sedačky od Jané z toho obecně moc dobře nevycházejí ☹ Co jsem tak pročítala recenze na kočárek, tak někde padlo, že by údajně měly být s kočárky Jané kompatibilní autosedačky zn. Concord (které naopak dle testů patří k nejbezpečnějším), neboť to jsou sesterské firmy. Nemáte s tím někdo zkušenost?
V obchodě, kde jsme kočárek vybírali, mi to nechtěli napřímo potvrdit, protože Jané ofiko uvádí, že k jejich kočárkům jsou kompatibilní jen jejich autosedačky. A ani tam Concordy neprodávají, abych si to sama vyzkoušela.
Máme rodinu roztahanou po celé republice a taky mám víkendový koníček, který snad bude malá absolvovat časem se mnou, takže se celkem dost najezdíme, proto rádi více zainvestujeme do bezpečí.

lucyp13
22. bře 2017

@martulka6188 my meli concord air safe 2014 a šla krasne na podvozek bezadapterove,autosedacka lehka,bezpecna a krasna,koupila jsem do barvy kočárku takže vse sladilo,dcera v ni velikostní vydržela do roka,muzu jen doporucit,od Jane bych nekoupila,taky hodně cestujeme a ty crash testy od adacu jim nevycházejí dobre...berte concorda 🙂

martulka6188
22. bře 2017

@lucyp13 Super, díky moc. Teď je k sehnání Concord air safe 2016, tak snad bude mít to upínání stejné. Ještě hledám kamenný obchod, kde prodávají oboje, abych to mohla vyzkoušet, protože po mailu mi to žádný prodejce nechce potvrdit ☹ Ale děkuju, vypadá to, že by to mohlo jít podle mých představ 😀

lucyp13
22. bře 2017

@martulka6188 odkud jste?

martulka6188
22. bře 2017

@lucyp13 Z Prahy, takže to takovej problém není. Jen jsem na neschopence, takže nechci trajdat po x obchodech a zkoušet, i když mám vycházky, tak se někdy necítím...

lucyp13
22. bře 2017

@martulka6188 v malvikovi v Hostivicích by meli Mít oboje,ja zkoušela v bejby centru v cb,ale nebojte pasovat to bude,maji stejne upínání navíc ono to ve výsledku ani tak dulezite neni,málo kdy jsem jezdila jen s podvozkem,dcera je jarní a radši byla v korbě v tech vederech nes ve. Vejci

mirka247
24. bře 2017

Zdravím,já mám Janè crosswalk transporter-maximálně spokojena a právě ho budu prodávat.Je v barvě tm.hnědá se sv.hnědou(hluboká korbička+sporťák+autosedačka Koos),vše v perfektním stavu.K tomu je přebalovací taška,pláštěnka,zdarma dám i rukávník v hnědé barvě a kdyby to mělo být pro holčičku tak i fusak v růžovo-černé barvě.

jitula93
30. bře 2017

@beruskkka Dobrý den, myslím, že co se týče prostoru můžete být v klidu 🙂 synovi jsou tři roky a místa má všude okolo dost 😉 s kočárem jsem byli po celou domu maximálně spokojený 🙂

a_n_e_r_i
22. dub 2017

Ahoj holky. Mám prosbu. Pořídili jsme si kočárek Jané crosswalk (2016) a vajíčko mám maxi cosi. Existují nějaké adaptéry, abych to mohla skloubit dohromady? Děkuju moc

simuska85
22. dub 2017

@a_n_e_r_i Urcite ;) My mame Crosswalk a Cybex a pred adaptery uplne v pohode ;)

radule2
22. dub 2017

My máme crosswalk a sedačku Koos. Jsme spokojeni,sporťák jezdí moc dobře. Je to spíše na lehčí terén a do města na nerovné povrchy. Do lesa na kořeny moc ne. Velmi dobře se skládá a je skladný.

markarat
1. kvě 2017

@simuska85 ty adaptéry jsou univerzální nebo jak zjistím že jsou pro crosswalk? Taky bych raději chtěla cybex vajíčko.

dudlle
25. kvě 2017

Ahoj všem ve spolek,
chystáme si koupit Jane Crosswalk trojkombinaci - korba, sporťák a autosedačka. Zatím tu čtu spíš samá pozitiva, ale přeci jen jsou rok stará. Má někdo nějaké další či aktuálnější informace? 🙂 Díky za rady.

Strana
z3