Kočárek na sjíždění/vyjíždění schodů. Poradíte s výběrem?

terezakk
16. srp 2023

Dobrý den,
potřebovala bych poradit s výběrem kočárku, respektive nějaký tip.
Bydlíme v 2. patře bez výtahu, nemáme ani kočárkárnu a kočárek musím prostě dostat do bytu. U první dcery jsem ho vynášela ručně, ale to je na palici. teď bych chtěla kočárek, se kterým zvládnu schody sjet i vyjet, aniž bych mimčo vyklopila. Takže nejspíš větší kola a dobré odpružení. Máte někdo prosím nějaký tip nebo zkušenost?

magdalenabarsva
16. srp 2023

Sestřenice si koupila byt v 5 patře ve strašně starém domě, kde výtah by se ani nevlezl o variantě příjdou děti v budoucnu asi nepřemýšleli. Takže když se jim mělo narodit první dítě koupili v bazaru staré auto s novým STK za 5 000 + přepis a postavili si ho před dům a měli ho jako úschovnu na kočárek a později pro odrážedlo. Naštěstí tam tehdy za parkování platit nemuseli...My ho pravděpodobně dáme ke sklepu se zámkem na kolo, protože ke kočárkárně u nás v domě vedou schody...

cilkat
16. srp 2023

Měla jsme to podobně. Po pravdě si myslím, že drženo obouruč, naklopeno na zadní dvě kola, sjedeš i vyjedeš s čímkoliv, aniž bys dítě ohrozila (měla jsme Tako Warrior). Že mu může drncání být nepohodlné je jiná věc. ... Ale většinou jsem to řešila vkládací taškou s miminkem a kočárkem "píchnutým" pod schránky u vchodu (jsme barák o šesti bytech, nebyl problém se na tom se sousedy domluvit).

lachipie
16. srp 2023

Já jsem to u prarodičů, kteří taky bydlí v domě bez výtahu, řešila tak, že jsem mimčo dala do nosítka a kočárek vynášela ručně. Bála jsem se, že dítě vyklopím, kdybych sjížděla schody. Ale teď tam má mimčo jiná maminka a ta má Inglesinu a jezdí tam po schodech z prvního patra.

martt
16. srp 2023

@terezakk Já jsem sjížděla schody s Roan Maritou i několikrát denně. Když jsem věděla, že třeba půjdeme ještě ven a syn spal tak jsem odepla jenom korbu a odnesla ho s korbou do bytu a podvozek.nechala pod schodama. Ale bydlíme v bytovce na vesnici ,kde se všichni známe tak.jsem věděla že mi to tam nikdo neukradne.

ada22
16. srp 2023

Myslím si , že kočárek tím drncanim po schodech časem odrovnas. A dítko z toho asi taky nebude nadšené . Není možné někde skladovat alespoň složený podvozek. Myslím, že jeden čas dělal Stoke kočárek na schody. Jinak bych volila velká kola a těžiště u rukojeti.

kubesovaadelka
16. srp 2023

@cilkat to jsem si do nedávna taky myslela, že pár schodů vyjede každý kočárek, ovšem není tomu tak. Koupila jsem si kočárek Lionelo annet tour a už nikdy více, ještě ten den putoval zpět. Bydlíme díky bohu v baráku, do kterého vedou slovy 3 schody, a ani ty nezvládl, nebo spíš se sam složil s malou v kočárku. Takže hlavně né autorko Lionelo 🤣

zelenaesmolda
17. srp 2023

@terezakk
muzes mit sportak do uplneho lehu,tam jsou ksiry a dite nevyklopis

vero987nika
18. srp 2023

Thule urban glide 2 rozhodně schody zvládne, my s ním nebyli spokojeni z jiných důvodů, ale jinak je to traktor co sjede vsechno, a už ani není tak drahý jak býval. Bazarový se dá sehnat za pěknou cenu, doma ho složíš na placku. Potom pokud jste na tom dobře finančně tak bych místo Thule šla do jeho vylepšené verze TFK 💪

rebe
18. srp 2023

Sjížděla jsem do sklepa a rozhodně s jakýmkoli kočárkem doporučuji miminko přendat do šátku nebo nosítka a schody sjíždět s prázdným kočárkem. Je to velký zápřah na záda. Nakonec jsem začala stejně nechávat jkočárek v autě, nemáš tu možnost? Mně to původně totiž ani nenapadlo, ale nakonec to bylo super řešení. A miminko jsem k autu nosila v nosítku.

vero987nika
18. srp 2023

jinak jak tu píší ostatní s kočárkem v autě, tak to je opravdu geniální 🤌