Krátká Fábie, jaký typ kočárku se do ní vleze?

giannamio
21. únor 2015

Prosím o rady a zkušenosti těch co mají krátkou fábii a kočárek v kufru převážejí. Jaký typ kočárku tam vleze, tak abych korbičku nemusela vozit na sedadle? Děkuji všem!

nov777
21. únor 2015

Ahoj, my tam vozili dorjan.

zarucha
21. únor 2015

co si budem povídat, fabie není největší auto. důležitá je skladnost podvozku. Já mám krátkou fabii jako druhé auto v rodině, zkrátka jako svou nákupní tašku, kočár máme Inglesina quad, a korbičku i podvozek najednou do kufru nedostanu ani náhodou, a to se podvozek složí skoro do placky....dělala jsem to tak, že jsem měla korbu v kufru a podvozek nastojato na podlaze auta vzadu. anebo podvozek v kufru, korbu vzadu na sedačce. teď už vozím korbu málo, sice malá i v devíti měsících jezdí v hlubokém (výhoda velké inglesiny), ale v případě potřeby používám na návštěvy a spol podvozek s nacvaknutou autosedačkou.

kimby
21. únor 2015

my tedy mame Citroena Saxo,je myslim na litry jeste mensi ten kufr a meli jsme u prvniho ditete Jane Slalom(velmi lehky,velmi skladny a rychle a jednoduse skladajici),u druheho ditete mame Camarelo Exclusive,korba jde splacnout na placku,podvozek trochu vetsi,ale kolecka jsou vycvaknout raz dva jednim prstem,stejne jako u Jane.Na dovcu nebo kdyz potrebujeme hodne veci,mame na aute box na strese a fungujeme na pohodu jako 4clenna rodina.Ono zase kolikrat clovek jede,aby musel hodne veci pakovat(1-2x rocne?),navic kocarek je docasna vec,pozdeji spise lepsi golfky,to uz zabere malicko a nez se clovek nadeje,kocar neni treba.

svobodpetika
21. únor 2015

švagrová měla teda fabii než jim jí ukradli a měla jané slalom, byl to prý jeden z mála který se tam vešel, máme easy walker a v obchodě tvrdili že se také vejde ale nezkoušeli jsme to 🙂 ale viděla jsem video jak ho dávají do škoda citygo ( sporťák teda)

giannamio
autor
21. únor 2015

Děkuji moc za odpovědi🙂
@kimby ono dovču neřeším, to by jsme se půjčili větší auto rodičů popřípadě ale předpokládám že pojedeme nejdříve až bude malý mít rok a to už korbičku nebudeme potřebovat 😉....Jde mi spíše o občasné návštěvy u příbuzných,kamarádek a nějaké menší výlety mimo vesnici. Mrknu na to Camarelo děkuji 😉
@nov777 a vlezl do kufru i s korbičkou? Sundavali jste kolečka nebo tak?
@zarucha bohužel není ale auto nové větší kvůli kočárku bohužel kupovat nebudeme☹...taky jsme uvažovali nad variantou korbičky či podvozku na sedačce či pod sedačkou ale nepříjde mi to zrovna nejbezpečnější. Ale moc děkuji 😉

nov777
21. únor 2015

@giannamio Proste se sundala korbicka, scvaknul podvozek a oboji se dalo do kufru. Nikdy jsme nesundavali kolecka. 🙂 Dokud jsme meli jedno dite, nebyla problem ani dovolena. Poskladalo se do auta vsechno. Se dvema detma to nepovazuju za realne.

adede
21. únor 2015

Mame Teutonia Cosmo, vejde se...

buldrik
21. únor 2015

Joolz day, vejde se v pohode, ani kolecka nemusis sundat

chris_n
21. únor 2015

jezdili jsme nejaky cas v půjčenem seat Leon. (myslím že bude podobně velký kufr, jako u krátké fabie). Máme Dorjan kočár a teda vešel se tam, sundavali jsme kolečka radši. Ale už jsme tam nedali vůbec nic jiného v podstatě. Ale asi jsme zhýčkaní naším kufrem v Mazdě 6, kde dáme korbu a podvozek vedle sebe a na to a okolo dáme zbytek a nemusíme nic strkat na sedačky (jen dítě 😀)

giannamio
autor
21. únor 2015

@chris_n můžu se zeptat přesně který typ DorJanu? děkuji 🙂

giannamio
autor
21. únor 2015

@kimby Můžu se ještě zeptat to Camarelo Exclusive je to jen takhle ten název nebo Camarelo Q12 Exclusive? Nemůžu to nikde najít že by se dala dala ta korbička splacnout 😀...popřípadě jestli můžu odkaz přesněna ten typ?děkujii

chris_n
21. únor 2015

@giannamio Danny sport 5

scai
21. únor 2015

peg perego book se vejde krásně, teutonia spirit se nevešla

kimby
21. únor 2015

@giannamio ano,mate to dobre Camarelo Q12 Exclusive,ale takto splacnout korba jde myslim i u Easy walker,mrknete na youtube.Ja bych vam to i nacotila,ale aktualne lezim s miminkem v nemocnici,presne rozmery i podvozku.Jane by se tam vesel i s koleckama a kamaradka ve Fabii vozi Bee Cool Bandit a nekdo tu psal myslim,ze i Joolz v pohode.
Nekdy je fajn vyuzit jen nacvaknuti autosedacky na podvozek,ale lezet v korbicce je preci jenom pro mimca lepsi.
Ja co mam mimco(a mela jsem),tak jsem jezdila o dost mene,spise jsem hodne chodila a chodim pesky.Az kdyz sla dcera do sportaku a nejlepe potom do lepsich golfek,zacala jsem vice trajdat autem s ni.
A take doporucuji zajet do prodejen kocarku,nemaji problem zkusit s vami dat slozeny do kufru,vyzkouset si to.Vysli mi vstric.

jmisa
22. únor 2015

@giannamio měla jsem teutonii fun, něco jako cosmo. Manžel dál i s korbickou, já to dávala zvlášť, aké byl to jeden pohyb navíc.

outeq
22. únor 2015

Joolz jsem dala do Kacka, takze Fabie luxus

olasek
22. únor 2015

@giannamio když vyndám krytí kufru ( tu desku ) tak tam kočárek Tako Ballila složím, ale je to na centimetry 😉 Tašku už tam žádnou nedám, o nějakém nákupu si můžu nechat zdát - to musí vše na zadní sedačku. Teď máme druhé dítě takže Fabii uděláme bye bye 😀

fillipepi
22. únor 2015

Máme Citroen C2 a pořídili jsme Britax Affinity, je fakt, že podvozek budeme vozit pod předním sedadlem, ale je krásně skladný, lehoučký a korbička se dá splácnout 🙂

kanuni
22. únor 2015

Musim tedy jeste znovu vyzkouset,ale JOOLZ vozim pres rok a vzdy musim vyhodit jedno kolecko ven,jinak ho tam nedostanu,jak je sklon sedacky dozadu,tak dole se mi tam nevejde to velke kolo.Jinak ale po vycvaknuti kola se tam vejde paradne vcetne korby nebo sportaku. Je fakt,ze fabie neni rodinne auto,ale jelikoz ji mam na popojizdeni take jako druhe auto,bohate staci.Navic ted uz na jaro mame porizene golfky a ty se tam vejdou paradne.

babyrenka
23. únor 2015

@giannamio : speciálně pro tuto kategorii zavazadlových prostorů vyrábí Teutonia svoje podvozky kočárků Teutonia Fun a Teutonia Cosmo. Fun má zadní nápravu zúženou na 54 cm, Cosmo ji má o 4 cm širší. V obou případech by se složený podvozek i s nástavbou měl do kufru u krátké Fábie vejít, protože i ve výšce horního okraje zadního kola tam pro podvozek mezi prahem kufru a opěradlem sedadla místo je.