Levné a kvalitní golfky na cestování

westie
2. led 2018

Prosim o radu zkusenejsi🙂
V lete pojedeme se synem (tou dobou 1,5 roku) na pet dni do Parize. Syn se nyni snazi o prvni samostatne kroky, takze predpokladam, ze za pul roku uz bude v chuzi zbehlejsi, ale porad bude dost vyrazne potrebovat kocarek na odpocinek a spanek na vyletech.
Resim tedy, jaky kocarek vzit sebou, protoze nas stavajici brat nechci - nechci riskovat, ze mi ho v letadle znici a do parizskeho metra je neskladny.
Premyslim o koupi nejakych golfek, ale je to kategorie kocarku, kterou vubec neznam a nevim, co vlastne hledat.
Akorat vim, ze je to kocarek jen na tech par dni a max nejake vylety, ale u nas ho nevyuziju - mame kvalitni sportak, se kterym jsem max spokojena; nevadi mi, ze mi zabira vic mista v kufru, mame velke auto; ma terenni kola, bez nich to u nas nejde.
Poradite mi prosim nekdo:
- jake levne, ale kvalitni golfky koupit?
- co mam u takoveho kocarku hlidat, abych nekoupila sunt?
- jsou nejake vychytavky, ktere je dobre, aby takovy kocarek mel?
Vim, ze se nabizi koupit ty nejlevnejsi za par stovek, ale nechci z principu kupovat neco, co se za par pouzivani rozbije; chci, aby mel syn relativni pohodli - predpokladam, ze v tom bude pres den spat; predpokladam mozne vyuziti v sirsi rodine (mozna).
Diky moc za rady a postrehy🙂

beruda
2. led 2018

No, já si myslím, že ze sportaku stejně brzy presedlate na něco lehčího. Dcera byla ve sportaku do 14 měsíců a pak šla do Valco Snap 4. Jsem s ním moc spokojená, ale je fakt, že jsme v Praze, tak máme trošku jiné požadavky (hlavně hmotnost kvůli mhd.

swetlusska
2. led 2018

my koupili Zopu, lehký, levný, s polohováním - když malej usne. A kolečka dobrý - sice bych si nejradši představovala pořádný gumový kolečka (jako máme u sporťáku), ale to už bysme se cenově dostali jinam. Na cestování a krátký procházky a do obchodů úplně stačí.

jaja01k
2. led 2018

Meli jsme Valco Snap 4 a byl super. Lehky, skladny, i dvoulete dite se v nem pohodlne vyspi a kdyz bylo potreba, v pohode jsem v nem uvezla i dve deti 🙂 Taky jsem s nim hodne cestovala, letala.

eliskaxox
2. led 2018

Já doporučuji Baby Jogger City Lite,v případě potřeby se složí za 2 vteřiny na placku, ma 7kg, super strisku a záda polohovatelna do lehu. Je relativně elegantní a hlavně zvládne i nějaký terén, takže vás nerozhodi ani procházka v parku. V základní výbavě je i tacek pro rodiče s dvěma místy pro nápoj a s tackem pro dítě 🙂 ovládá se suprove a má u nohou konstrukci do C, takže ho může vozit jak maminka se 150cm tak tatínek s 2m- nekope do žádných tycek. Hlavně si drží cenu, takže když koupíte bazarovy za 4tis, tak ho po tom týdnu za 4 prodáte. Jo a je opravdu extra prostorný, takové Valco mu nesahá ani po kolecka 🙂
Také jsem byla rozmlsana ze sportaku, vyzkoušela jsem 4 lehčí kočárky a tento byl top

eliskaxox
2. led 2018

Toto.je můj vic jak 3letý syn 96cm a místa tam měl opravdu ještě hromadu

beruda
2. led 2018

@eliskaxox to je tedy syn dost drobný. Také jsem ve Valcu vozila v pohodě tříletou dceru, ale odbourali jsme to, ve třech letech už je dle mne dítě na kočárek velké. Vaše tvrzení, že valco joggeru nesahá ani po kolecka

beruda
2. led 2018

@eliskaxox je dost přehnané, já třeba trikolkam moc neveri

babanci
2. led 2018

Naši mladí koupily někde na německém webu nějaké "obyčejné golfky", asi za 1200 korun na cestu k moři, že to pak vyhodí. Byla jsem překvapená, protože kupují jen samé věhlasné značky a nakonec je to super tratar. Bezvadný. Když budeš chtít, zeptám se jich, co je to to za značku.

netopejr
2. led 2018

@beruda a uz jsi nakou zkoušela?

beruda
2. led 2018

@netopejr bohužel ano, měla jsem půjčené od kamarádky

eliskaxox
2. led 2018

@beruda Kočár jsme využívali především na výlety po Zoo apod. Jinak samozřejmě chodil po svých. Já se zase ztotožňuji s názory fyzioterapeutu ze dítě do 3 let by nemělo chodit trasy delší 2 km. Já sebou opravdu na celodenním výletě v zoo nechci tahat unavené 3 leté protivné dítě. A to že Valco nesahá Baby joggeru ani po kolečka je spíš konstatování pravdy než přehnané tvrzení 🙂
Mimochodem kdo vyzkoušel kvalitní trojkolku, tak hned ví že fámy o převrácení a nestabilitě jsou blbost, nebo se týkají trojkolek od pochybných výrobců. Btw naprostá většina sportovních a terénních kočárku vyšší řady jsou trikolky

jitulina81
2. led 2018

Ja mam zkusenost v BJ citi mini i city elite a Snap 4 a za me Valco top.
Jeste koukni na Petite&Mars, ty jsou taky super.

westie
autor
2. led 2018

Moc díky za všechny tipy. Na základě vašich zkušeností jsem se dívala na Valco Snap 4 a chci ze zeptat na zkušenosti se skládáním a přenášením?
Sportovní kočárek bude u nás mít své místo, protože nemáme asfaltové cesty, jen takové ty větší kameny - předpokládám, že na tom žádné golfky jezdit nedokážou, stejně jako v lese, kam chodím s kočárkem běhat. Nebo máte jinou zkušenost?

Hodně mě u většiny golfek zaráží ta mrňavá kolečka - dá se s tím jezdit třeba v parcích nebo jiných horších cestách? Přiznám se, že jsem zvyklá na bytelný kočárek, tak si vůbec nedokážu vybrat🙂

A co je pro vás u golfek nejdůležitější? Jsme zmatená ze všech možných parametrů a zatím jsem nenašla kočárek, který by splňoval všechno.

jaja01k
2. led 2018

@westie Valco Snap 4 se sklada velmi snadno a je lehky. Na prenaseni ma popruh, takze ho proste popadnes nebo hodis pres rameno a jdes 🙂 Ma normalni kola, ne ta mala, jako maji nektere golfky, a nejaky teren zvladne, ale na behani v lese to neni.

bambullkaa
3. led 2018

GB Qbit plus