icon

Opravdu terénní kočárek

tretera
21. říj 2017

Dobrý den chtěla bych poprosit o radu rádi bychom pořídili nějaký kočárek který bude opravdu dobře zvládat i horší terén máte nějaký tip ?

Strana
z3
tretera
autor
22. říj 2017

@michaela_hermanice To mě je barva asi úplně jedno já bych stejně kupovala z druhé ruky protože kočár už jeden mám a tenhle by byl čistě jenom na výlety

monik111
22. říj 2017

Do terenu je super i ABC Desing Viper4... a ceny jsou taky myslim super😉

lasice_opice
22. říj 2017

já za nás doporučuji x-lander, ovšem rok výroby myslím 2010-2012.Má velká nafukovací kola,pořádný vzorek a projede lesem, loukou, jeli jsme s ním na rozhledny, ze strmých svahů, šutry v terénu a vždy v pohodě zvládl každý výlet

angelinie
22. říj 2017

My mame TFK Joggster Adventure a projede fakt vsude! Taky se velmi snadno rozklada a sklada (do auta) 🙂 Nemuzu mu nic vytknout

journals
22. říj 2017

Chariot, mám zkušenost, že projel fakt úplně vše (pláž, vysoké hory, louky, trávu, bahno, sníh + je možné ho vzít na běžky, za kolo...). Všude jinde než do města super. Do města mi přijde dost velký

budouci_maminka
22. říj 2017

Za sebe můžu doporučit easywalker qtro silver. Kupovali jsme za 25 tis komplet. Používáme kocar denně, minimálně 2x denně skladame do auta, na vyletech po ČR í zahranici jsme stále, nesetrime ho. Zvládá výborně různý terén, má kvalitní konstrukci, je lehký, snadno slozitelny a rozlozitelny a zabere málo místa. Pro mne top kočár a to jsem hodně náročná..Foto 0 m.n.m. a 2218 m.n.m. 🙂)

bclk
22. říj 2017
budouci_maminka
22. říj 2017

A jen dovětek, vaha kocarku 11kg , korba 80cm délka, jedná z největších na trhu, sporták jde dát do úplného lehu, nosnost 25 kg, kočár je nepromokavy, je z takove latky jako stan, takze za vic jak půl roku pouzivani sportaku jsem ho jeste neprala (a to mladá je čuně a nemáme žádné vložky do kocarku) staci vzit vlhky hadr a otrit z latky a je to hned pryc.. zvazovali jsme jeste kocar znacky Jane a pak TFK (stejná cenová kategorie) ale u obojiho jsem byla nepříjemné překvapená ž množství plastů, chtěla jsem bytelny kocarek..
Jediná nevýhoda- po přechodu ž kotvy na sportak se hůř leze do košíku

tretera
autor
22. říj 2017

Děkuji ale to je na nás moc drahé na chci ideálně něco co koupim z druhé ruky do 5000 @budouci_maminka

zuzza1
22. říj 2017

mame X-Lander X1, je super, pevná a stabilni konstrukce, samostatne zavěšení kol - přední se přizpůsobí terenu - naklopi se a projedeme kdejake nerovnosti - diry i hrby, je nižší (sedak blíž ke koleckum) takze se nepřeklopí, jede lehce i v terenu, základna široká. Neni moc těžký. Košík pod kacarkem jsme předělali aby byl pres cely spodek (na nakup) . máme z druhé ruky z roku 2002 a stale je super 🙂 prejede všechno. kola jsou dost ,, velká,,( ale ne zas moc) v zimě jsem projela i neprohrnutym sněhem narozdíl od ostatních . diky adapterum jsme nasadili i autosedacku cybex. sportovní verzy jsme nechali přešít ( nestálo to moc) protože byla už dost vybledlá za ty roky a ted vypadá jak nový. škoda jen ze se X1 už nedají sehnat nové ale jen od někoho. kdyby se mu ake něco prihodilo jdeme do něj zas!

budouci_maminka
23. říj 2017

@tretera a co valco snap 4? to za tu cenu seženeš a hodně holek si to chválí..

tretera
autor
23. říj 2017

To nechci má to taky jen malá kola :/ potřebuji něco opravdu do terénu @budouci_maminka

eliskaxox
23. říj 2017

@tretera podle toho co jsem četla si budeš muset navýšit rozpočet a jdi do BOB nebo Baby joggeru. Vše ostatní bude jen kompromis 🙂 stejně by si pak nikdy nebyla spokojená a vrtalo by ti to hlavou.
Ja jsem.do terénu měla Concord Wanderer, přední kola vypadají mála ale projeli jsme vše. Rozblacene lesní cesty, pískové lesní cesty, zarostlé louky apod. Má nezávislé odpruzeni všech čtyř kol, sportak je obří, celkem jednoduše se skládá. Použitý se dá sehnat kolem 4-6tis

eliskaxox
23. říj 2017

Tady něco málo fotek, jen teda není to jen naaranzovane, opravdu jsme tudy jezdili. Obzvlášť tu louku syn miloval, kočár jak.je hodně odpruzeny tak totiž houpe a ta hrbolata zemědělská louka ho vzdy krásně uhoupala ke spánku.

zirafka1988
23. říj 2017

Chicco activ 3. Zvládá pole, louky , lesy.

dasinaa
23. říj 2017

@tretera My asi půjdeme do Maxi Cosi nova 4. Viděli jsme ho na veletrhu a moc se nám líbil.

jizi
23. říj 2017

@tretera Nejde, 75% - on do úplného lehu nejde dát žádný běžecký kočár - abys nemohla kopnout dítě do hlavy... Ale K. v něm spala naprosto v pohodě.

gepe
23. říj 2017

@tretera Máme dva kočárky, jako all terrain na hory, lesy aj. doporučuju B.O.B. Revolution Pro . Máme a sjíždíme už 4 roky hřebeny, po lesích aj., včetně i třeba sjetí sjezdovky z Medvedina do Horních Míseček. Zvládl zatím vše a to jsme dost nároční, i když je to tříkolka tak velmi stabilní a to i v zime včetně hor. Hydrauliky, rychloupinaky, zadní 16" kola, jde polohovat do lehu, slozit jednou rukou a nohou, aj. Do města máme jiný kočárek.

gepe
23. říj 2017

@jizi nevím jak u utility, ale u Revolution chybí max 10° do vodorovného lehu.

zuzza1
23. říj 2017

X-Lander X1, fotka nic moc, ale je vidět pěkně podvozek. Jinak osobně bych nešla do žádných otočných koleček ( i když se dají uzamknout- je tam pri námaze vzdy určitá vůle) do terénu. My ho pořídili na bazarku za 2500,- ale da se i levněji.

jizi
23. říj 2017

@gepe Oficiálně je to dokonce jen 70° - teď jsem to dohledala, ale je to prostě skoro leh a je to úplně v pohodě - Sport je úplně stejný jako Revolution Pro, jen nemá to aretovací otočný kolo, i to přední je 16'' a má teda hlubší vzorek a širší pneumatiky - jinak jsou totožný a oboje super - já tehdy doma běžecký už měla, takže jsem nový vůbec nepotřebovala, ale ten US jsem jim prostě nemohla vrátit, to byla láska na první pohled 😀 😀 (a jediná věc, která se mi po holkách nechtěla prodávat)

gepe
23. říj 2017

@jizi my máme už i pro druhorozeného a měnit nemíníme 🙂 občas veze obě děti, když třeba malá na výletě už nemuze, nebo po lyžích unavena 🙂)

jizi
23. říj 2017

@gepe Přesně - taky jsem v něm vozívala obě 🙂 My s ním dávali i Alpy ve sněhu, já vždycky říkala, že na SUV auto nikdy prachy mít nebudu, tak mám aspoň SUV kočár 😉

gepe
23. říj 2017

@jizi SUV sedí, tak to máme i s tím naším, prostě není terén který bychom nesjeli. 👍🙂

eliskaxox
23. říj 2017

@dasinaa v terénu se s ním neskutečně nadrete, ten kočár váží víc jsk 16kg a to tsm nemáte dítě, deku, nějaké drobnosti s sebou. V reálu se pak s takovým kočárkem dostanete na provozní hotnost 30kg a s tím ja bych se po lese vláčet nechtěla

anyza
23. říj 2017

@tretera ano, kolečka u toho Baby Joggeru jdou sundat.

marketa_sob
23. říj 2017

Nám doporučovali Easywalker, ale přišel nám už moc drahý a vzhledově moc hranatý 🙂 Nakonec máme Patrona (podvozek Lambda 4R) - líbí se mi, že je vyrobený v Česku a i vzhledově jsem spokojená. Zatím ho nemáme tak dlouho, abych mohla opravdu zhodnotit, ale občas s námi musí zdolat i opravdu těžký terén.
https://mkczimgmodrykonik.vshcdn.net/cRjM4sQIph...

cokoladovakocka
29. říj 2017

Ahoj, procetla jsem diskuzi a moc dekuju za info, ktere z ni cerpam - libi se mi kocarek X-lander XA, taky shanim sportovni (resp. terenni). Chtela bych se ale zeptat, nemate jeste nejake jine tipy? Vycetla jsem, ze hodne dobre na sport je, pokud ma kocarek dvojita kola, nevite o nejakem takovem? Budu potrebovat od narozeni, planujeme jet s nim na hory..dostane zabrat 🙂

kaliopea
29. říj 2017

necetla jsem vse,ale za me muzu doporucit Inglesina Magnum,vydrzi snad vsechno,dobre se s nim jede a da se koupit z druhe ruky za par tisic,do 5000 se vlezete urcite...

ojo
29. říj 2017

Mám Patrona a to je fakt tereňák...mám F4 bez těch předních otočných kol a zdodal všechny možné povrchy, pole, lesní cesty s kořeny, kameny...pak musím velmi pochváli Bumbleride, máme dvojkočár a terén zvládá naprosto s přehledem i s dvěma dětmi...oni jsme ho vyzkoušeli na dovče vzali nám ho i na lanovce nahoru na hřeben a pak jsme s ním jeli dolů kousek po cyklostecce a zbytek lesní cesta s kameny, brali jsme ho i po hřebenu a koupili jsme ho za 5tis se vším všudy z druhé ruky...fakt super cena...takže jednokočár bude jistě taky velmi dobrý...

Strana
z3