Phil and Teds explorer e3 - rozbitá ložiska

majus6
24. lis 2015

Ahoj, hledám někoho kdo řešil podobný problém. Máme starý typ Phil and Teds explorer e3 a má vyrachtaná ložiska (chybí v nich kuličky). Jedno kolo bohužel vypadá, že je už na totálním odchodu, tak bude třeba to vyřešit, přestože stále ještě jezdí. Sháněla jsem se po náhradních dílech a jeden servis kočárků, který se tváří jako že tomu fakt rozumí mi odepsal, že ložiska v tomto typu kočárku jsou atypická a nedají se normálně sehnat - pouze je možnost objednat originální od výrobce. Jedno stojí 500,- což je při jejich počtu 6 ks na jednom kočáru neunosná investice. Výměna jednoho celého kola vyjde na více než 2000,- takže též není řešení.

Řešil jsme někdo u tohoto konkrétního typu? (Našla jsem že někdo kupoval nové ložisko na jiný typ Phila, ale ne na tenhle stejný).
Díky 😉 .

manule1
10. čer 2016

Ahoj, řeším ten samý problém, tak se chci zeptat, zda jste to nějak vyřešili alternativně? Jsem trochu překvapená, že je to na 6 ložisek, myslela jsem, že je na každém kolečku jedno ložisko a že 3 budou dost 🙂 Můžu se zeptat, který servis kočárku tomu rozumí, možná bych se na něj také obrátila.. Moc děkuji.
Maruška

majus6
autor
10. čer 2016

Marušce už jsem odpověděla SZ, tak ještě sem pro ostatní.

Nakonec jsme koupili toto na ebay:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-PHIL-TEDS-BEARING...

Manžel to vyměnil, namlátil to tam kladivem, protože potřebný lis nemáme doma a v servisu ho taky neměli. Kdo to budete pořizovat, tak bacha jaký typ kočáru máte - ložiska se liší. Já koupila ty co měly pasovat a stejně to nepasovalo úplně na 100%, ale přesto se to podařilo vyměnit a jezdíme jako z novým 🙂.