Terénní kočárek, máte zkušenost?
Máte někdo zkušenosti s kočárky do terénu? Jaká značka, model? Jsme zaryti turisti a i s kočárem bysme rádi sem tam vyrazili. Určitě by měl zvládat jizdu po polňačce nebo lesní cestě, nebýt moc těžký...Dík
Já jsem si pořídila Inglesina Sofia. Má klasický houpací a odpružený podvozek (ERgo Bike / Comfort), nafukovací kola. Jsem spokojená, akorát korbička by mohla být ještě větší (máme rychle rostoucí miminko 😀 ). Stejný podvozek má taky Inglesina Magnum . Ale bohužel jsou to teda těžší kočárky... ☹
Sporťák mám zatím vyhlídlý Concord Wanderer.
Nejsem žádná velká turistka tedy, ale procházky po polních cestách jsou u nás pravidelné 🙂
@barbarra no, ja teda budu v terenu spis nosit, ale poridila sem si i tak teutonii, ma velka kolecka je odpruzeny, takze pro mimco by to melo byt po tech nasich stezkach v pohode. Kupovala sem ale z druhe ruky, 30000 za kocar dat nehodlam, ale je to uz treti dite, tak mozna jiny pohled na svet 🙂, predchozi sem mela polsky s velkou korbou a velkyma nafukovacima kolama a taky slo projet leccos, jen v terenu se muselo zaaretovat predni dvoukolo, snih taky zvladal
@baya66 taky mam dojem ze ty znackove kocarky maji minikorbicku, prave ten polsky co sem mela mel uvnitr skoro metr, ta teutonia je mnohem mensi a to rozmerove s dalsima znackovyma na tom neni moc spatne, nastesti jde udelat hangar i ze sportovni korbicky, tak snad bude mimco v pohode
Tak to koukej především na podvozek a celkově konstrukci, je celkem jedno, jaká na tom bude korba. Lehký a pevný je hliník, je potřeba si kočárek vyzkoušet, ideálně venku a se zátěží, at víš, jak ti sedí, jestli ti vyhovuje velikost (třeba já jsem vyšší a BGB bych měla u kolen). K tlumení terénu přispívá pérování a nafukovací kola (kočárek lehce jede, může být i těžší a miminko neví o nerovnostech a ty se nenadřeš). Je to jako rozdíl horské kolo vs. silnička, nekoukala bych primárně na hmotnost.
Značky: dle ceny a preferencí, třeba já jsem spokojená s levným Takem (má obří nafukovací kola a pérování, ale je velké a méně skladné), superkvalitní, ale dražší dělá třeba Gesslein nebo Hartan.
Moc doporučuji I COO Peak Air - má obrovskou hlubokou korbu a v terénu je bezkonkurenční, každý den s ním jezdíme lesem. Je to německá kvalita a ten kočárek očividně navrhl někdo kdo má děti a myslí prakticky a ještě je nádherný, je těžký, ale při jízdě to nepoznáte, dá se krásně řídit jednou rukou. Tu váhu pociťuji jen při dávání do auta.
Ja mam Concord wanderer a jsem moc spokojena. Ale pokud jste nejaky opravdu vetsi turiste a sportovci tak doporuci Baby jogger Summit. To je vylozene kocarek pro aktivni rodice
my máme taky I COO peak air a úžasný, jsem štastná, že jsem tak dobře vybrala, jezdíme lesem, polní cesty, po strništi, k domu máme cestu ze střešních tašek, projede všude. navíc ty zatáčecí přední kola, to je luxus. 😀
Ahoj, vyzkoušela jsem postupně asi 10 různých kočárků, ten nejlepší do terénu je pro mě Teutonia Mistral P- klasický čtyřkolák, houpe, přehazovací rukojeť i sedačka, ruční brzda - jezdila jsem s ním i na bruslích, jsme také z vesnice, projel mi prakticky všechen terén, navíc nemá nafukovací kola, ale komorová (nějaká gumová hmota), takže se nemůže stát, že píchnem kolo někde v lese. Malá už je ve školce, tak ho už prodávám, kdyby byl zájem, koukněte ke mně 😉 .
Máme levný kočárek Prampol Verona(z druhé ruky za 5 tis.), ale je skvělý a projel opravdu vše - cesty necesty. Má vysokou světlou výšku, nezavadí o žádný vystouplý kámen, kola jsem opravdu obrovská, malá mi v něm nelítá ani po hrbolatých cestách. Je to typ kočárku Roan Marita, ale oproti němu je ještě vyšší, korba delší, širší i hlubší, má reflexní prvky, je houpací, polohovací záda i rukojeť, odvětrávání boudy. Vzhledem k ceně ho nešetříme a užíváme dlouhých výletů a procházek a zatím nás opravdu nezklamal!
Do terénu x-lander X1, má nezávislé zavěšení všech kol a perfektní odpružení. Bohužel se již nevyrábí, ale dá se sehnat přes inzerát. Úplně stejný kočárek vyráběl i Hauck - sehnali jsme taky přes inzerát. Projede opravdu cokoliv.
@barbarra Měli jsme peg perego GT3 a do terénu super, projel všechno - přes kořeny, v lese, polní cesty, sníh... navíc opravdu velký a pohodlný pro dítě, prostorný... teď ho mám na prodej a na druhé dítě chceme pořídit buď baby jogger city elite nebo summit - jsou skladnější a do terénu taky fajn a se dvěma dětmi by se nám už GT3 asi do kufru se všemi zavazadly na dovolenou nevešla 🙂. Je to super kočár, ale méně skladný 🙂.

Máme Buffalo od Bugaboo a zatím jsme nenarazili na terén, který by nezvládl. V říjnu se chystáme do Tater a ani tam nečekám žádné komplikace.