Jak nosit dítě tváří ven?

rajecka
17. črc 2015

Ahoj, už jsem toho o nošení načetla spoustu a moc dobře vím, jak se nedoporučují klokanky kvůli špatnému postavení kyčlí. Ale opravdu není žádná, která by byla alespoň trochu.....v pohodě? 🙂 Nemyslím na hodinové chození, spíš doma, když potřebuju něco dělat. Mám Caboo, šátek, Manducu, ale moje malá prostě nesnáší horizontální polohu čelem ke mně, ani když si jí tak vezmu na ruku. Kdyby mohla koukat ven, byla by spokojená. Opravdu nikdo nepoužíváte?

ajcebe
17. črc 2015

@rajecka a co jí dát na záda a vysoko, aby viděla?

rajecka
autor
17. črc 2015

@ajcebe na to je ještě maličká, jsou jí tři měsíce ☹

sisstin
17. črc 2015

Celem ven nikdy nebude spravne noseni v cemkoliv 😉

blahova_andrea
17. črc 2015

čelem ven ji můžeš nosit v klubíčku, ale to je na rukou, takže nic neuděláš. jen jí dopřeješ ten výhled.

ajcebe
17. črc 2015

@rajecka neni na zádech můžeš nosit i ve 3měsících jestli máš fb tak se přidej do skupinky nosíme děti tam ti holky poraděj

lucyp13
27. srp 2015

pořidit nosítko, které jde nosit na boku..(manduka, beco)

boonek
20. zář 2015

Mrkni na ergobaby 360

loc
20. zář 2015

Ja mam klokanku od chicca you&me. Je od 0 m a dite se muze nosit tvari k tobe i do sveta 🙂

kucirlib
20. zář 2015

@loc nojo jenže zrovna tohle huntuhe dítěti kostru ☹

anetka1701
20. zář 2015

Co si ji uvazat do klubíčka? Já jsem tak nosila děti od narození v šátku. Je jakoby vokem, vidět může krásně

lilibeth
20. zář 2015

@loc Bohužel, jak píše Kucirlib, toto nosítko je nejenom nevhodné, ale i škodlivé. Systematicky ničí miminkům kyčle a páteř. Hlavička miminka je poměrově ke zbytku těla moc veliká a těžká a v takovém typu nosítka celá její váha tlačí na páteř, která je navíc rovně (nehledě na to, že dítko visí za rozkrok).
Jsou nosítka (nebo šátky - výběr je veliký), která udělají to, že je páteř zakulacená (je tak zvyklá z bříška a na "rovné" si musí zvykat pomalu a v leže) a tím je váha hlavičky pěkně rozložená. Při správném nošení je zadeček níž než kolínka (při pohledu ze předu jakoby písmeno M) a zádíčka kulatá.
Pokud máš FB, tak se přidej do skupinky "Nosíme děti". Tam je toho napsáno a lépe popsáno hodně.
Vím, že nosítko, co máš stálo hodně peněz, ale pořád je lepší vyhodit pár tisícovek než vědomně ničit vlatnímu dítěti záda. Ono to, že je v něm dítě spokojené a směje se, nenamená, že je všechno v pořádku. Roční dítě se bude stejně spokojeně cpát čokoládou.

lilibeth
20. zář 2015

@loc Nezlob se, ale ještě ti tu dám pár fotek.

lilibeth
20. zář 2015
lilibeth
20. zář 2015

🙂

anetka1701
20. zář 2015

C

jbzirafa
20. zář 2015

mám podobný problém, takové nosítko jsem bohužel nenašla, zakoupilka ergonomické- čelem k sobě a syn to tak prostě nesnáší. takže jedině v ruce ho nesu, aby byl spokojen a záda rovna tak, jak má. tzn nejlépe jednou rukou pod zadečkem a podpírat stehna a truhá ruka je pod hrudníkem a miminko na ní nalehává..(doporučila fyzioterapeutka). ale tím pádem není volná ani jedna ruka. co je prcek větší (má pevnější záda) tak ho nesu na boku - jakoby seddí, obě nohy dopředu a já ho dlaní podpírám zespod a paží tísknu k sobě.. ale je to jen na chvilku. a hlavně z těch 10 kg už docela bolí záda mě ať ho držím jak chci.

atinkaa
20. zář 2015

@rajecka ahoj, ja som svoju konikovu eru zahajila prave mojimi skusenostami s Baby bjorn nositkom, mali sme synergy teda nie klasicke one, ktore je obvykle kritizovane, za mna je to pre miminka do 10kg jedno super nositko a fajn pomocnik.

ak vygooglis tu diskusiu o bjornovi tak najdes moje-nase skusenosti s nim

ono testy na nositka najdes rozne, to co je bjornovi vytykane sa tyka prave tazsich a starsich deti, kde jednoducho ten popruh medzi nozkami nestaci, - to uz ale neplati ak by si si kupila este novsieho bjornika aspon nie uplne v poslednych testoch dopadol 4hviezdovo z 5tich
a rovnako tak v CR regione sa nehovori o Tom, ze ak povies A bjorn nie pre nevhodne umiestnenie noziek tak by sa malo povedat i B teda ze rovnaku kritiku ma v nemeckych nositkach aj manduca a ergo,..nie je uz nemecky konik a googlit sa mi nedari a tak neviem najst tie fotky ktore som tu uz davala ale za mna ak mas bjorna a male bejbicko do 10kg tak obcasne nosenie v nom urcite nevadi.

tu su spisane vyhody roznych dostupnych
http://frauenheute.com/2015/07/25/tragehilfen-i...

Manduca

Preis: ab 160 CHF

Herstellungsland:
Tschechien/China

Erhältlich bei:
www.babyfein.ch
ja nein ja nein ja
◾Laut Hersteller mit Neugeboreneneinsatz ab Geburt (nicht empfohlen!)
◾Ca. 4 Mt. – 4 Jahre (20 kg)

◾Wir empfehlen:
◾Die Tragehilfe passt ideal bei einer
Kleidergrösse 74/80 und ab Sitzalter, mit einigen Anpassungen (Steg verkleinern) früher.

Ergo Baby Carrier
360°

Preis: ab 140 CHF

Herstellungsland:
Indien/Vietnam

Erhältlich bei:
www.babyfein.ch
ja nein teilweise nein ja
◾Laut Hersteller mit Neugeboreneneinsatz ab Geburt (nicht empfohlen!)
◾Ca. 5 Mt – 4 Jahre

◾Wir empfehlen:
◾Die Tragehilfe passt ideal bei einer Kleidergrösse 74/80 und ab Sitzalter, mit einigen Anpassungen (Steg verkleinern) früher.

terezapetrova
20. zář 2015

@lilibeth jezis to je krasna fotka to mimi v "pruhlednem nositku" az bych brecela 🙂

lilibeth
20. zář 2015

@atinkaa Ale Baby bjorn je taky velmi nevhodné nosítko. Kromě visení za rozkrok má ještě silně vyztužená záda, takže se v podstatě miminko nemůže napolohovat (protáhnout nebo naopak stulit), jak chce.

loc
22. zář 2015

@lilibeth v pohode, proc bych se mela zlobit? To jsem nevedela, ze tohle nici zada na rozdil od jinych. Muj nazor je totiz takovy, ze pro miminko je jakakoli klokanka ci satek na kazdodenni dlouhodobe noseni nevhodna. Tim to ale nikomu neberu, ja bych v tom ale mimi misto kocarku nikdy nenosila. To chicco nositko moc nepouzivam, ted v tehotenstvi uz vubec ne a predtim jsem ho stejne pouzivala jen vyjimecne, kdyz jsem byla sama doma, maly chtel chovat a ja potrebovala neco udelat v kuchyni 🙂 .

ducik
22. zář 2015

@loc některá mimca kočár nesnáší, pak je ergonomické nošení jediná možnost normálního premistovani se 😉 jibak oproti tobe se domnivam, ze častým nošením, pokud je spravne, se nic nezkazi, naopak prospiva jak miminku, tak mamince.