icon

Jaké nosítko pro miminko?

beruska951
27. lis 2017

Ahoj maminky chtěla bych vědět zda máte zkušenosti s těmito dvěmi nosítky Nosič dětí Kaatu Baby Mint Charcoal Zigzag, Nosítko dětské Easy Fit - POWER BLUE a zda jsou dobré pro dítě či vůbec ne? Děkuji za odpovědi.

brokovich
•
27. lis 2017

Easy Fit je od Chicca. Chicco nevyrábí žádná ergonomická nosítka, čili určitě nebrat. Základ je nebrat nic s: vyztuženými zády, malým prostorem na sezení miminka a cokoliv s možností nosit dítě zády k sobě. To druhé je vysoké a úzké, tedy je nevhodné. Pokud hledáte ergonomické nosítko, poohlédněte se po těchto značkách: Kibi, Manduca (u té ale pozor, hodně se padělá), Ergobaby, Kokon a třeba různá šátková nosítka od Maggion, LenKa, Veka atd . Nejideálnější je najít si na fb regionální nosící skupinku, tam jsou maminky zkušené, umějí poradit, co je a co není ergonomické nosítko a i ti své nosítko půjčí, aby sis to vyzkoušela. Na fb zkus třeba skupinu Nosíme děti nebo Moderní nosičky, tam jsou v albu kvanta informací o ergonomických nosítkách, kterými svému dítěti neškodíš a tobě budou pohodlná.

brokovich
•
27. lis 2017

Zde jsem ti doporučená nosítka zkopírovala přímo z nosící skupiny...Doporučená nosítka:
1. Od narození:
Strochenwiege
Emeibaby
Šátkové mei tai (Flytai/Fidella, Hoptai/Hoppediz, Didytai/Didymos, nebo šité)
Caboo
Noiga (nová verze) – výrobce Maggion
Bondolino (od 2m)
JPMBB Physiocarrier (od 2m)
Wompat (od 2-3m)
Buzzidil
Papoozle
2. Nosítka od 3-4m:
Flytai new size
Fidella fusion
Manduca
Lenny lamb baby
Kokon komfort
Kokon
Boba
Aloe
Beco
Isara
Madame Googoo
Fräulein Hübsch
Tula baby
Ergobaby
KiBi
Love and Carry
I Love mum
Klasické mei tai
Karauch
Maggion baby
Zumbucca
Lenka nosítko standard
Andala
Kari
Jony a Jane
MoniLu
Tikki Mechulka
Veka (ne rostoucí verze)
Kagano
Donkey
RooBaby
MartyS (ne rostoucí verze) Šití nosítek Srdíčko (pouze nové verze)
Fairy Carry

3. Batolecí nosítka:
Skaldino základní verze
Lenka nosítko meziverze
Tula Toddler
Lenny lamb toddler
Onbuhimo
Maggion nosítko toddler
Blue bear batole
Skaldino XL
Lenka nosítko toddler
4. Nosítka pro dvojčata:
TwinGo carrier (od 4m)

bekyc
•
27. lis 2017

Tato nosítka vhodná nejsou. Mám zkušenost s Ergobaby a Kibi, oboje můžu doporučit. Kibi možná pohodlnější. Ale nenosím nějak pravidelně, tak záleží na tom, jak často chceš nosit. Zkus vyzkoušet, co ti bude sedět. Jak píše paní nade mnou, v nějaké FB skupině, nebo třeba Brána k dětem půjčuje.

brokovich
•
27. lis 2017

@bekyc Brána k dětem už skončila, bohužel. Měli skvělé "semináře" na zkoušení různých druhů nosítek, ale to už je bohužel minulost..... I když teď koukám, že mají nějakého nástupce Brána ke zdraví a že tam ty semináře zase mají. Dobré vědět. 🙂

bekyc
•
27. lis 2017

@brokovich Jee, to mě teda mrzí! Tam jsem to měla ráda.

brokovich
•
27. lis 2017

@bekyc Ještě jsem příspěvek doupravila, takže cosi teď má ta Brána ke zdraví na Andělu, když na to koukneš. I web. stránky se mi zdají, že zůstaly stejné.

dreva
•
27. lis 2017

@beruska951
Ahoj, ja uz temer rok nosim v Kibi a muzu jedine doporucit. Vetsina mych kamaradek odnosila deti v Manduce, take vrele doporucuju. Tato nositka jsou vhodna ale az od tech 3 - 4 mesicu. Pokud mas mensi miminko a nechces satek, tak jedna kamaradka nosila ve Strochenwiege a fungovalo jim to take skvele.

Pokud by sis chtela neco precist o tom, ktera nositka jsou pro deti dobra a jak to poznat, vrele doporucuji procist zdejsi wiki:
https://www.modrykonik.cz/ergonomicka-poloha/
https://www.modrykonik.cz/ergonomicka-nositka/
https://www.modrykonik.cz/noseni-deti/

jindriskalus
•
27. lis 2017

Ahoj, já nosím dceru téměř každý den v Kibi a musím ho jen doporučit, dcera v něm krásné spinká a je úžasně pohodlné.. Jak píšou výše, je potřeba pohlídat, aby nosítka bylo ergonomické ( látka od kolena ke kolinku- nohy do,, M''.. Dcera měla spatnou kyč a i diky nošení ji má teď v pořádku).

astyna
•
28. lis 2017

Každý ti doporučí něco jiného, podle toho, s čím měl dobrou zkušenost - ale ty tvoje dvě vybraná nosítka vhodná nejsou, jak se píše již v prvním komentáři.

Hodně záleží na tom, jaké jsi postavy, zda máš široká ramena, nebo úzké boky. Já nosím 4m syna v LennyUP, nosítka původně z půjčovny na zkoušku. Měla jsem manducu a Kibi, oboje jsem vracela. Manduca mi nešla nastavit, Kibi zbytečně moc náročné na nastavení, když mi ho vzal na tajnačku manžel, skoro jsem ho "zabila", když jsem to nastavovala znovu 😀

Nosila jsem do té doby v šátku, takže jsem šla do šátkového nosítka, které je opravdu pohodlné jak tobě, tak dítěti. Navíc se dítě nepřízpůsobuje jemu, jak to často bývá, ale nosítko dítěti.

lexikorka
•
28. lis 2017

Já měla Manducu s novorozeneckou vložkou a byla jsem moc spokojená - šátek mi moc nevyhovoval. Nevýhodou je, že ačkoli se uvádí do 20kg, tak větší mimča z ní přetékají, takže jsem teď v 10M kupovala Kibi a opět jsem spokojená, jen mi Manduca víc vyhovovala na nošení křížem.
Pokud máte strach, doporučuji vyzkoušet v obchodě, ne každému dospělému i mimču vše sedne. Mně tam mladší spí úplně krásně, ale starší nosítka nesnáší, není zvyklý od miminka...

beruska951
autor
•
29. lis 2017

Děkuju za rady, určitě se na to mrknu.

petrajanska01
•
Odpověď byla odstraněná
•