Jaké nosítko pro velké děti 15kg+ na delší treky?
Moc prosím o Vaše zkušenosti s nošením velkých dětí od 15kg výše. Malé děti jsme řešili šátkem,kočárkem, nyní kombinujeme tříkolku-kočár a v náročném terénu jedou děti na koni za krkem - já nosím lehčí (15kg) a manžel těžší 20kg. Co vám budu povídat- krk trpí 🙂 Rádi děláme už trochu delší výlety, ale ani 5letý neujde těch 15km a více bez poponesení - ráda bych tedy ergo nosítko, ve kterém budeme moci poponést i staršího - 20kg/115cm/5let.
Máte zkušenosti?
Četla jsem si o českém Skaldinu, ale paní neuvádí maximální nosnost ani max. vhodnou výšku dítěte.
Budu ráda za zkušenosti a odkazy🙂
Děkuji moc
@crawler JEN JSEM VIDELA NEJAKE FOTKY. zasla bych do obchodu a zkusila anebo si nechala zaslat, muzes vratit (takto jsem to delala s autosedackou, vybrala jsem si dost nezvyklou, kt nikde v okoli nemeli bych si ji zkusila do auta, tak jsem volala do i-net obchodu a tam mi rekli, ze ze zakona mam pravo do 14dni vratit bez udani duvodu (nebo tak nejak, dny uz nevim)). Toddler se da sehnat v dost obchodech v bazarech jsem ji ale skoro nevudela. ja jsem ji zkousela na 9kg dite a uz tedka se mi zda lepsi nez Kibi, ale pri 8 tam mala plavala. Planuju nosit hodne dlouho, takze s Toddlerem pocitam
@annaluciapetrzel já právě žádný kamenný nemám k dispozici,ale udělám to,jak píšeš - případně bych vrátila...Ještě mi někdo doporučoval Blue Bear, tak ještě musím pogůglit to a uvidíme.
@crawler jasne. v pardubicich asi nic neni ze?
tak mi pošlete v sz, kam mohu poslat fotky. Nosím v ní příležitstně, nejsem zarytá nosnice, ale mám hypotonickou dceru a prostě to občas jinak nejde a ještě dlouho nepůjde. Ta má 2 roky. Tu batolecí tulu mám rok, tehdy jsem v ní zkoušela 5 let kluka, ale to byla jen zkouška, nikdy bych něco takovýho neutáhla. Jinak jsem měla ergo nosítek moc a moc, bylo mi moc pohodlné Ergo, ale pak už z něj na roce malá vyrostla. Kibi mi zato nevyhovovalo vůbec. No a ta Tula je v ovládání i střihu tak nějak nejvíc podobná Ergu, že ty ramenní pásy mi jdou spíš na konci ramen, než u krku, a tam já to ani necítím. U krku mě z toho bolelo všechno. Tula také nemá přezky pod paží, a zádový panel dítěte je jako korýtko na svislo, takže velmi pohodlné. Bederák je tuhý a není dělený, což mi u Kibi třeba právě vadilo. Tula má zádový panel tu látku stejně tenký/tlustý jako ty starší Kibi, čili akorát. Je sice dost vysoká, na dvouletého je rezerva, ale zase se snadno dá shrnout a může mít i ruce venku.
@annaluciapetrzel tam jsou biomiminka, ale nosítka paní nemá, jedině,když budu mít cestu prahy, tak někam zajít...
myslím, že v sz nejde připojit foto, musíte mi napsat mail...počkat, vlastně jsem asi nějakou zprávu dostala, tak juknu. Jinak pokud chcete vidět co nejvíc naživo, tak jděte na youtube a zadejte tula toddler. Já takhle omrkla všechny dostupná videa, porovnávala, číhala na detaily, až jsem to riskla. Taky jsem navštěvovala polské, americké stránky tuly, a nakonec se dohodla na dovozu konkrétního tisku s přímým dovozcem Tuly, jelikož v obchodech byli málo akční, aby to na sebe vzali a zkusili to od dovozce objednat pro mne oni. TAk jsem šla ke zdroji, a v pohodě, ochota velká i rychlost.
@diamanta muzu se optat, vyslo Vas to cca stejne jako zde v CR nebo s postvonym vyrazne draz? Diky
Nepamatuju si ale myslím, že to bylo bez poštovného, fakt si nepamatuju. Ono to stálo 3650,- takže to už si většinou o poštovné e-shopy neříkají. A já neobjednávala ze zahraničí osobně, mně to dovezl přímý dovozce na moji žádost, a šlo to přes něj. Líná huba říká se je neštěstí, a já viděla hezký vzor na zahraničních stránkách, ale sem se dovážely jen nudné vzory. Tak jsem obvolala pár e-shopů, ale ty mi žádné řešení nenabídly, zato se svěřily, odkud berou, a bylo to vždy ze stejného místa. Tak jsem nakontaktovala přímo toho výhradního dovozce a bylo to velice rychle zařízeno. Ale to jen proto, že jsem nechtěla ty vzory co se běžně dovážely. Dnes koukám na ty stránky, a vzorů je mnohem víc, a jsou hezké. Určitě bych si dnes vybrala i z těch co už jsou dovezené. No a jelikož jsem komunikovala tady s paní v ČR, která je výhradním dovozcem Tuly, tak jsem vlastně já osobně se zahraničím nejednala, to si všechno vyjednala ta paní sama. A jakmile mi ten vzor dovezla, zmizl ze všech zahraničních stránek - on byl totiž jeden jediný poslední kus 🙂
@ladie Jé,no tak super, to jsem ani nevěděla 😅 - já k nim budu dodávat vlastní zboží,ale jako obchoďačka byla na prodejně v prodejně vždy moje sestra, takže asi budu muset jet místo ní a vyzkoušet 😵Už mě ani nebaví se pídit po jiných- jsi 2.kdo je max.spokojený s Tulou, tak do ní půjdu 😵
Teď jsem náhodou našla tuto fotku - zdejší maminky,doufám,že se nezlobíš @kikimaruska https://www.modrykonik.cz/blog/kikimaruska/albu...
podobnou fotku jsem sháněla - resp.potřebovala jsem vidět,jak vypadá velké dítě v podobném nosítku, takže díky, jakou má to nosítko nosnost prosím? 😵
Nevadí, proto sem je do albíčka dala. Právě jsme to na nosící skupince nedávno řešili... 😉 .Dle oficiálních stránek výrobce bylo Kibi testováno na nosnost 20 kg... http://www.kibi.cz/ 😉
@crawler jasne Brana! ja ji zkousela v brne v brane
no ja Kibi mam a ta Tula je lepsi v tom, ze ma lepsi bederak a dceri neklinga (omlouvam se za vyraz 🙂) hlava. Vim, ze se kibi da nastavovat - nozky, i vrsek, ale proste.... neni to vonco. Jeste chvili si Kibi necham a jdem do toddlera (predpokladam ze prodat Kibi nebude trabl 🙂)
@annaluciapetrzel já už jsem se na tuty rozhodla pro Tulu Toddler - už vybírám vzory a kde ji koupit. Bazarovou jsem nenašla -resp.jen jednu a ta se mi nelíbí vzorem a pořád je dost drahá, takže raději už novou, stejně jednou bude i třetě a třeba i čtvrtě 😀
Určitě sem dám fotky, jak nosíme na túrách 🙂
@sikulik no to nema spatne info. Manduca uz davno neni pro 2,5 lete dite ergonomicka a dite nema latku od kolinka ke kolinku. Jeho cela vaha je na pohlavnich organech, ktere si tim utlacuje.
@annaluciapetrzel mám úplně stejnou zkušenost s kibi. už je prodané. Bylo takové nekvalitně zpracované a starší v tom nechtěla být.
Po více než roce koukám, že jsem nesplnila slib, že dám foto. Tula Toddler se skvěle osvědčila-občasně nosíme stále - malá má 19kg a v Tule je nadmíru spokojená. Nosila jsem v ní denně do školky a i dlouhé treky - pohodlní pro nosiče i nošence. Při únavě jsme poponesli i staršího-ten má 20kg - 6let. A foto, co jsem našla.
@crawler my tez jedem v Tula Toddler a no prob 🙂
@annaluciapetrzel taky jedeme v tule toddler. Kluk má přes tři roky a super!
@crawler ahoj Skaldino máme a za mě tutovka - tvarovaný že dítě je podsazené, skvělé pohodlí pro nosiše i dítě. akorát mi přijde, že už je to prostě batoh - já jsem malá 160cm a vepředu už ho nemůžu mít - má snad už 13 kilo a to prostě nedávám - záda to jistí. U skaldina si můžeš vybrat látku a já si dokonce nechala ušít extra zpevněný bederák a delší ramenní popruhy, nechtěla jsem tam výšivku...prostě se s paní jde domluvit 🙂 můžu poslat fotky
Monilu je super. Siji je ze satku a je stejne delana jako Tula. Akorat je ten satek mekci. Maji stranky na facebooku.
Ma tady někdo zkušenost s nosítkem Martys? Potřebovala bych pro malou dvouletačku a tohle mi bylo kamarádkou doporučeno.
Já jsem měla i Tulu toddler a zkoušela jsem nosítko od Lennyho. Tula toddler mi vadila v tom, že díte v ní za zády jakoby odstává od mých zad a dělá tam blbosti. Pak je pocitově mnohem těžší. Takže šla dál do světa 🙂
syn má tedy ,,jen´´ necelých 12kg, ale měli sjem na zkoušku nosítko od Veky a oba s manželem jsme se shodi, že se moc dobře nosí.
Máme od Veky nosítko a jsem spokojeni a na zkoušlu jsem měli nové rostoucí a super 🙂
@jirinka1989 ja ted taky uvazuju o skaldinu. Čekala si dlouho na ušiti?
@berenickaa 3 měsíce ☹( jako to byla hodně velká nevýhoda. Já už teď jsem na vážkách, že jej prodám, ale pořád si říkám, že bychom ho ještě někdy mohli využít, ale malej už se vůbec nechce nosit..takže nevím..

@diamanta Jé...ajak se Vám v ní nosí? Nemáte nějaké fotky? Jaké největší dítě jste v ní už nesla?děkuji moc 😵