Vaše zkušenosti s nosítky Storchen a Fidella

arianne
26. led 2019

Zdravím všechny nosičky, mám dost konkrétní dotaz 🙂 Už jsem se rozhodla, že se na mimi pořídím nejspíš hybridní nosítko. Syna jsem nosila v caboo a byli jsme oba moc spokojeni, ale teď se ma mimi narodit na začátku května a bojím se, že se v caboo oba uvaříme, přece jen jsou to 3 vrstvy látky. Ale teď k vašim zkušenostem. Mám 2 favority - storcha a fidellu fly clik. Máte je někdo "osahane"? Zajímá mě především textura a měkkost šátku, vhodnost do teplého počasí. Máme u nás půjčovnu, takže storcha jsem si chtěla nejprve půjčit, než koupím, ale tenhle konkrétní typ fidelly tam nemají. Navíc fidella vychází lehce dráž, ale pokud by byla příjemnější, asi bych to unesla.

knoflikarka
7. únor 2019

@arianne od narození malé jsem měla Storcha, teď jsem z druhé ruky pořídila Fidellu - ale celovázací FlyTai. Ony ty Fidelly se šijí ze stejných šátků, akorát mají různé názvy dle typu zapínání. Fidella je rozhodně měkčí, poddajnější, Storch je takový hodně pevný, oboje je to 100% bavlna... Z těch dvou bych asi volila Fidellu, myslím, že by mohla i déle vydržet, než Storch, ale za to ruku nedám. Na léto si ale nechávám šít MoniLu Uni ze šátku s příměsí tencelu, odvádí lépe pot. MoniLu už má i nosítko Start, které je od narození, tak se třeba zkus podívat i na to.

puhelin
7. únor 2019

Ja mam Storchenwiege. Jsem zastancem noseni novorozencu v satku, takze pro miminko, ktere cekame v srpnu, chci sehnat prodysny satek. Az tak od sestinedeli zacnu zkouset se Storchenwiege nositkem. To jsem mela s dcerkou moc rada, krasne se mi v nem kojilo a kdyby se v ni neprojevila nenavist tesneho prostoru (nesnesla zavinovacku, postylku, ... - to ma po manzelovi), nosila bych ji doted, protoze mi bylo velmi pohodlne i 9,5 kg jeji vahy. Ted ho ma pujceny sestrenka pro rijnove miminko a nosi v nem vic, nez v satku.

arianne
autor
7. únor 2019

@knoflikarka monilu je úžasné, na staršího mám maxi i onbu, na miminko čeká mini, až do něj doroste, ale na úplného novoska je na můj vkus na "startu" příliš přesek ☺️ šátky mi nevyhovují, zkoušeli jsme při prvním, tak chci jít do hybrida 😉 každopádně děkuji za zkušenost ☺️