Dvojčata vůbec nespí. Poradíte, prosím?

martina_dvojcata
18. lis 2022

Ahoj,
mám roční jednovaječné holčičky a příšerně se jim změnil spánek. Do půl ročku spinkaly celou noc, poté se to otočilo a čím dál víc se jim spánek zhoršoval.
Dnes mi spí přes den jen půl hodiny a v noci je to pro mě horor. Usínají v 19:00, první probuzení je už kolem 21. hod. a od toho prvního probuzení se budí prakticky co půl hodinu, a zkracují to postupně na probouzení co 5-10 minut. Už jsem z toho zoufalá, stresují se z každého nadcházejícího dne, jsem hrozně vyčerpaná a s partnerem se kvůli tomu taky často hádám. Mám vlastně pocit, že už pořád jen křičím. Jsem už z toho pořádně vydeptana. Večerní rutinu máme stejnou, už jsem zkoušela vše na zklidnění. Přes čaje i homeopatika a nic nepomáhá.
Má tady s tím některá prosím zkušenost?
Každá rada by mi moc pomohla.

evik19
18. lis 2022

Moje dcerka byla taky naprosto katastrofální spáč. Pomohlo když jsem ji dala spát později, ne v 7, ale třeba v 9.Pak spala tvrdě až do 1 a peklo s buzení po dvaceti minutách se přeci jen oddálilo, oproti tomu, kdy usínala v 7.

jjasmina
18. lis 2022

@martina_dvojcata kojite nebo jsou holky na um? Zkusila bych dát spát později

ada22
18. lis 2022

S nespacema mám bohaté zkušenosti je to peklo. Paradoxně děti spaly lépe v noci, když se vyspaly přes den. Neusnou přes den ani v kočárku? Máš možnost jít spát jinam, aby s nima spal manžel a ty jsi se vyspala. A kojis je ještě? Nám se spaní zlepšilo, když jsme přešli na UM. Asi měly hlad. Někdy pomůže je nechat spát v solo místnosti. Někdy zase spí líp, když jsou nalepeny na rodiče.

jjasmina
18. lis 2022

@ada22 malá když byla kojena taky nespala no, strašný 😃

martina_dvojcata
autor
18. lis 2022

Holky moje jsou na UM skoro od narození. Spí ve svém pokojíčku v postýlkách. Nikdy jim to problém nedělalo až teď je to taky teror. Zkusím je dát k chlapovi a já půjdu do jiného pokoje teda.
Uvidím jak to dopadne. Zkusím je dát spinkat i později, ať jsou více unavené 🤦‍♀️

jezkovyvocicka
18. lis 2022

@martina_dvojcata a nebudí prostě jedná druhou?

gruyerre
18. lis 2022

@martina_dvojcata nezkoušela jsi dát si je do své postele? Mně se miminko ve své postýlce budí mnohem častěji, než když je u mě...

vikinkav
19. lis 2022

Me se malej taky budil v postylce, ted ho mam v posteli a je to lepsi. Rusilo ho to presouvani a navic na nej jen sahnu a vi, ze jsem hned vedle. Bily sum mate?

ondul
19. lis 2022

Mě se taky kluk budil co dvacet minut, pomohl jen odstav a hlavně čas. Ale dodneška (budou mu tři) neprospí celou noc v kuse.

andulka007
19. lis 2022

Naší malé od 10 měsíců vadí postýlka , dost sebou mele takže se tam ,,nevejde" věčně ji visely nohy a ruce z postýlky, nebo se jí dokonce mezi špruslema zasekla noha a to jí budilo ... Pořídili jsme postel se zábranou a spí celou noc maximálně jednou se probudí buď na čajík nebo UM.. ale hned zase usne. usíná 19-20 hod a vstává 7-8 hodina ..
Tak zkusit aby oni spali třeba v posteli nebo prostě jinak 🙂

squezy
21. lis 2022

@martina_dvojcata mam jednovajecne kluky. Velka vyhoda je v tom UM,ze nekojis,takze kazdy s manzelem si vemte jedno dite a kazdy se starejte o jedno. Chlap ma smulu,musi te u jednoho taky zastoupit. Podle me breci,protoze chteji byt s vami a ta druha se treba vzbudi placem segry. To,ze nejakou dobu spaly celou noc vubec nic neznamena,ty spanky se meni. A jeste,proc ti nespi pres den? To nocni spanek ovlivuje hodne. A nedavej je spat pozdeji nez v 19h,ale spis se soustred na denni spanek. Jak a kde spi pres den? My jsme meli kluky rozdelene od 7 mesicu vice jak rok a to do jejich roku jsem je kojila,takze jsem litala po byte,ale delalo jim dobre,ze spali vedle nas,ze nas citi. A pres den spali jedine za jezdiciho kocarku 2-3 hodiny uplne normalne,pak kolem 20h spat a v 5h rano normalne vstavacka. Dneska jsou jim skoro 4 roky a spi,ale ne celou noc ve svych pokojich a vstavaji mezi 5 a 5.30,ale s tim nic neudelas 🙂 Prvne se soustred na spanek pres den,at se vyspi,pak si je zkuste rozdelit a spete s nima. Ano,nauci se to,ale ne na veky 🙂 Chapu,ze musis byt uplne vyrizena a s dvojcaty je naprosto normalni (!!!!!!!),ze se musi zapojit i ostatni.