Homeopatika a alternativní léčba při odvykání plen na noc?
Mám 4 letého chlapečka, a vůbec ho nevbudi potřeba.
A ani on nejde probudit, řeší to částečně plena, ale on ji pročurá. Pediatrička to neřeší, prý je to normalni. UDELALA jen test na cukrovku. Me by zajímalo, jestli na to jsou i nějaká homeopatika, klidně i nějaká alternativní léčba. Nebo nějaký postup?
Večer pije mléko,bez něj neusne.
u 4 letych deti je to normalni
Je to normální, u nás se taky ve 4 letech nevzbudil a spal klidně i pocurany. Tak jsem ho budila jednou, dvakrát za noc a od 4 let a 3 měsíců se budí sám, když potřebuje. Takže za mě akorát vydržet.....😉
Neresila bych to, ma cas.
Malej se nám od 2 let v noci nepočůral, připisuji to tomu, že jsme mu 2 měsíce před 2 rokem nasadili tekutý rybí tuk eye q (teď už od podzimu loňského roku dáváme stejnou značku jen tablety) kvůli zklidnění a kvůli tomu, že mluvil málo. Pomohlo to na rozmluvení (ve 2,5 letech začal hezky mluvit ve větách) od 2 let se vyčůral až ráno (do 2,5 jsem pro svůj klid dávala i tak plenku, ale celou tu dobu byla suchá), ale torpédo je pořád 😆 třeba to pomůže i Vám. Jinak když jsem pracovala jako chůva, tak starší holčina měla plenku skoro do 6,5 let, pak že dne na den už žádnou nepotřebovala. Také se to nijak neřešilo. Něco potřebuje v tom mozku dozrát.
Nechat dozrát, mozek na to není ještě připravený, klukovi to trvalo do 5 let, dcerka byla téměř bez nehod už ve 2 letech. Není to nemoc, tak není co léčit, ten rybí tuk zmíněný výše by mohl pomoci, obsahuje látky podporující mozkové funkce.
A proč na něj tlačíš?
Noční odplenkování se neučí. K tomu dítě dozrává. Jak mentálně (mozek dozraje k tomu, že přijme signál močového měchýře a vyšle signál vzbuď se), tak fyziologicky, tedy že močový měchýř zadrží vylučování i ve spánku. To jsou věci, které má dítě nárok nezvládat klidně až do nástupu do školy.
Ty můžeš podpořit to, aby to šlo co nejlépe, třemi kroky - omez pití na noc, nech ho před spaním pořádně vyčůrat a v noci ho nebuď. A hlavně na něj netlač. Ve 4 letech má dost času.
Pokud jde o cukrovku, řešila bych to s Dr, nějak nechápu smysl, to, že dítě ve 4 neudrží moč ve spánku, není symptom dětské cukrovky.
Neřešit, vydržet. U nás zhruba pět dní v kuse po celé noci sucho, šestý se ráno počurá durch, mokré pyžamo i matrace - většinou o víkendu, kdy ho ráno nebudíme. Vidím, že je to na dobré cestě a celou noc už vydrží, aniž bychom cokoliv nacvičovali, přijde to samo.
Tak já na něj tlačit už nebudu. To pití se snažíme omezit, ale stále ještě potřebuje ti mléko. Používáme pampers pants 7 a ty nám selhávají. Má 17 kg. Jaké byste doporucily?
Já teda budu omezovat pití vody v noci a večer, mleko nemá od odstavu od 1,5r

Do pěti let se to z pediatrickeho hlediska opravdu neřeší. Samozřejmě upravit pitný režim bude Potřeba, večer prostě nic nepít. Po pátem roce, bude- li pretrvavat, vyšetření mikcni karta, vyšetření moči, uroflowmetrie atd, usg močových cest a pak eventuálně léčba.