Jak naučit dvouleťáka používat nočník?
Ahoj, potřebuju radu... Syn bude mít za měsíc dva roky a na nočníku neseděl ani jednou. Ne že bych to nezkoušela ale on si nesedne. Zpříčí nohy a s šíleným kraválem ne a ne s ním hnout. Říká Ee Ee když bude kadit, nebo čůrat. Což je fajn ale na nočník si prostě nesedne. Teď v létě jsem ho nechávala běhat nahého. Byl spokojený ale vždycky to pustil. Ven dostával pleny. Hodně vyletujeme takže bez nich ej to těžké. Jenže co s tím? Dcera byla ve dvou letech Bez plen a to ve dne i v noci. Měla zánět močáku takže prostě musela. Jenže on je ok.
Za rok má jít do školky a naše školka s plenou nebere... Takže se úplně desim, co bude 😞. Nemáte nějakou radu. Nápad... Nechci ho moc tlačit ale kdyby si ani něj aspoň jednou až týden zkusil sednout 😶😶😶
Rok je dlouhá doba, dcera se taky odplenkovala až ve 3 letech. Tak bych neplašila tolik předem. Jinak u nás třeba nočník taky nejel, šla radši hned na záchod s redukci.
Rok je půlka jeho dosavadního života, třetina u tříletého- obrovský čas, netlač, zkus za měsíc, dva, půl roku
Dceru jsem zkoušela začátkem července (2,5 roku) a ještě jí to nešlo. Pak jsme jeli daleko vlakem a než ji mást tím že chvilku plenku má a chvilku zase ne, tak jsem se na to vyprdla. Začátkem srpna jsme opět sebrali plenku a krásně si začala chodit čůrat na nočník a plenku má jen na noc.
Tím chci říct, že stačí pár dní a všechno je úplně jinak.
A nočník jsme měli v obýváku položený už tak půl roku, ať je to prostě součást bytí a nic cizího. A nikdy jsem neposazovala násilím, nucením. Tak se to dítěti akorát znechutí a vše se prodlužuje.
@anonym_autor Kluci v tomhle bývají celkově pomalejší než holčičky. Syn si taky na nočník nikdy nechtěl sednout. Až o 3. narozeninách začal čůrat, ale zásadně jen ve stoje. Venku do trávy, doma do dětského pisoáru (něco jako nočník na stojato) a pak brzy na to ve stoje do záchoda. Na nočník chodil jen na velkou. Na noc měl plenu až do 4 let. Spousta dětí začne bezpečně ovládat vylučování až kolem třetího roku. Výhoda je, že když na dítě netlačíš, tak pleny odloží samo ve chvíli, kdy je připravené a je to bez stresu a obvykle rovnou bez nehod.
@anonym_autor syn ve dvou bez plen i v noci, dcera měla dva roky v červnu a nočník nebyl kamoš, teď poslední dva tři dny super už na to prisla, ale je teda cely den na volno a s nehodami se počítá, netrestám ale dávám na jevo ze je to špatně a ukazujeme kam se to dělá.Ale konečně vidím to pomyslný světlo ze to půjde 🙏🙏
@anonym_autor nech ho a zkus pristi rok zjara nebo pred letem. Casu dost...
Starsi dcera bez plen v 1.5 roce uplne napohodu (ve dne i v noci) , mladsi syn bez plen na den az tesne pres 3.rokem, na noc mel plenu jeste dyl.
Dva roky... to se období: "Neci plínu." změnilo na: "Neni nočník, ci plínu." - takže jsme se aspoň přestali honit po bytě, že je potřeba přebalit. Jo, poté, co jsem nakoupila nové balíky plen a vzdala to, tak se mi v 27 měsících odplenkoval v podstatě skoro ze dne na den sám. A o další 3 měsíce byl bez plen i v noci.
Kdysi jsem tu cetla tip, ktery u nas zabral vlastne okamzite. Koupit na zachod takovou tu gelovou vuni, co vymacknes v kyticce primo na vnitrni stranu misy a manzel, co klukovi ukaze, ze jde "curat na kyticku"🤣. Okamzite to chtel kluk zkusit, mel z toho desnou legraci a uz jinak curat nechtel 😉.
Mě se kluk sám odplenkoval až měsíc před třetími narozeninami. Do té doby k tomu měl odpor. S kakáním jsme bojovali cca 4 měsíce, protože byl zvyklý kakat Do plenky ve stoje. Na noc neměl plenku asi po měsíci od toho, co si sám řekl, že chce na záchod. Je pravda, že šel spíše rovnou na dětské prkénko na záchodě. Ovšem dlouho mu trvalo, než se naučil čůrat venku, protože ve stoje se bál, že se počůrá. Nám to nevadilo, jelikož i chlapi by kvůli zdravé prostatě měli spíše čůrat v sedě. U nás dost pomohlo, že viděl tatínka sedět na záchodě a chtěl být jako on
@anonym_autor Kluci v tomhle bývají celkově pomalejší než holčičky. Syn si taky na nočník nikdy nechtěl sednout. Až o 3. narozeninách začal čůrat, ale zásadně jen ve stoje. Venku do trávy, doma do dětského pisoáru (něco jako nočník na stojato) a pak brzy na to ve stoje do záchoda. Na nočník chodil jen na velkou. Na noc měl plenu až do 4 let. Spousta dětí začne bezpečně ovládat vylučování až kolem třetího roku. Výhoda je, že když na dítě netlačíš, tak pleny odloží samo ve chvíli, kdy je připravené a je to bez stresu a obvykle rovnou bez nehod.
@petulkadodo mám výjimky. Oba kluci byli odplenkovaní dříve než dcera. Kluci ani nemluvili a ve dvou už byli bez plen. Dcera opak mluví, ale plen ne a ne se zbavit. Teď o prázdninách jsem jí ve 2,5 letech sebrala pleny nejdřív na noc a pak i přes den a během 14 dní už chodí sama. Ale chce spíš chodit na záchod. Na nočník chodí spíš kakat, že lépe dosáhne na zem.

@anonym_autor nezkoušela si na velký záchod? Já jsem ho tam buď přidržela a nebo je ta menší deska pro děti. Jsou i šumivé tablety do nočníku. Já jsem ale teda zkoušela lecos a na konec si stejně syn řekl sám a ze dne na den byl bez plen