icon

Jak přesvědčit dceru, aby začala nosit podprsenku?

ladenka192
4. led 2026

Pěkný večer, dcera nechce nosit žádnou podprsenku. Je jí 10 let, ale je už poměrně vyvinutá, má už prsa jedničky. Je od mala spíš klučičí typ a nic takového ji nezajímá. Koupila jsem ji lambády, ale nenosí je. Problém je, že její prsa už jsou celkem velké a přes triko už jsou vidět. A také dcera není moc stydlivá, doma klidně chodí nahá nebo jen v kalhotkách, když jsme doma jen my dvě, a klidně si na prsa sahá a vůbec jí to nevadí. Nemáte nějaký nápad, jak ji nějak říct, aby nosila podprsenku alespoň do školy? A jakou koupit, lambáda už asi stačit nebude.

Strana
z6
barmil
4. led 2026

@ladenka192 koupila bych sportovní spodní prádlo - CK, Nike, Under Armour. Mají hezké, vycpávky vyjímatelné, různé barvy.

betelgeuzz
4. led 2026

@ladenka192 tak teď je moderní chodit bez, tak pokud jí to nevadí, neřešila bych. A jedničky nejsou žádný velký prsa.

ladenka192
autor
4. led 2026
@barmil

@ladenka192 koupila bych sportovní spodní prádlo - CK, Nike, Under Armour. Mají hezké, vycpávky vyjímatelné, různé barvy.

@barmil děkuji moc, vezmu dceru do obchodu a vyzkoušíme

j.a.n.i
4. led 2026

@ladenka192 A proč by měla nosit na jedničky podprsenku?

zuzekk
4. led 2026

Nenosím podprsenku téměř nikdy. Kdyz mam pocit, že by mi byly vidět v určitém oblečení bradavky, beru tílko. Dceru bych nechala na pokoji, ať je jí pohodlně.

1pomnenka
5. led 2026

Počkej, až sama přijde, že chce vybrat podprsenku. Nemá význam ji brát do obchodu, jen vyhodíš peníze a ona to nosit nebude.

izz76
5. led 2026

@ladenka192 Nechala bych to na ní, k těm prsům má zatím dětský mozek, což se brzy jistě změní..

tereza0111
5. led 2026

nevidim zadny duvod proc 10 lete dite s jednickama nutit nosit podprsenku, pokud nechce

dashyyy
5. led 2026

teď jsem 10leté kupovala converse podprdy na aboutyou, jsou takové mezi podprdou a lambádou, ale ona teda fakt chce, i když zatím moc nemá na co.. pokud by nechtěla, určitě bych ji do toho netlačila

kikhulka
5. led 2026

Ahojky právě řeším stejný problém s mojí 11 letou dcerou.
Taky už má tak 1 prsa,pořád chce nosit croptopy a když zvedne ruce tak mám obavy že ji ty prsa vylezou a když má obtahly croptop tak už ji ty prsa vynikají.
Pořád ji říkám že už je kus zenske a že se ktomu musí taky prizpusobit. Ale ona ne,že nechce a plno řeči.
Nechci ji to nutit,ale mám obavy aby se jí ve škole třeba nesmaly nebo tak něco.

konidana
5. led 2026

Za cely zivot jsem nosila podprsenky jen v obdobi kojeni a pak asi rokdo prace, k cemuz mne tak trochu dokopala kolegyne. Ale dlouho mi to nevydrzelo. Proste nejsem podprsenkovy typ. A v 10 letech je dcera na to asi jeste mala. Rozhodne bych to nelamala pres koleno. Ano, rekni ji svuj nazor, ze si myslis, ze by podprsenky mela nosit, ale nech to na ni. Prikazy a zakazy nic neresi. Sama vidis, ze tebou koupene pradlo nenosi.

l_
5. led 2026

Dcera prisla sama, ze podprdu chce.. a nekdy nosi, nekdy ne 🤷🏻‍♀️ jeji vec.. jeden cas se zasadne prevlikala o samote, ted uz zas ne, klidne tu lita v kalhotkach..

Ja jsem typ co vysvetluje.. nutit nema smysl..

j.a.n.i
5. led 2026
@kikhulka

Taky už má tak 1 prsa,pořád chce nosit croptopy a když zvedne ruce tak mám obavy že ji ty prsa vylezou a když má obtahly croptop tak už ji ty prsa vynikají.
Pořád ji říkám že už je kus zenske a že se ktomu musí taky prizpusobit. Ale ona ne,že nechce a plno řeči.
Nechci ji to nutit,ale mám obavy aby se jí ve škole třeba nesmaly nebo tak něco.

@kikhulka No, tak až se ji zacnou smat, tak to bude řešit, do te doby neni duvod. I když oni spis nezacnou, spis ji budou okukovat...

veruuu_kubesovic
5. led 2026

@ladenka192 a co to nechat na ní? já bych z toho teda "drama" nedělala...
Mám 11letou dceru, která prohlásila, že nic takového zatím nechce...prsa jí pomalinku rostou, v tělocviku se ale převlíkají holky zvlášť...a že se kluci podívají?
Jinak já nosím podprsenku jen do práce, doma když to jde chodím bez, nepřipadá mi to divné, dcera to vidí nejspíš stejně tak...

ladenka192
autor
5. led 2026
@kikhulka

@kikhulka dcera sice crop top nenosí, ale zase má ráda lehká sportovní trika, která jsou celkem přiléhavá. Já ji samozřejmě do ničeho nenutím, ale svůj názor jsem jí řekla. Další problém je, že nesnáší i horní vršek od plavek a jednodílné letos odmítla

l_
5. led 2026
@ladenka192

@kikhulka dcera sice crop top nenosí, ale zase má ráda lehká sportovní trika, která jsou celkem přiléhavá. Já ji samozřejmě do ničeho nenutím, ale svůj názor jsem jí řekla. Další problém je, že nesnáší i horní vršek od plavek a jednodílné letos odmítla

@ladenka192 tak na plavkach bych trvala... Bud jednodilne nebo dvoudilne, ale proste u tech uz bych neustoupila.. at si vybere sama, jaky se ji libi, jsou ji pohodlne..

Ale podprsenku nenut.. prsa neschovas, budou vycnivat pod prilehavym trikem tak i tak.. proste dospiva, to k tomu patri...

cilkat
5. led 2026

Prosím, co znamená "prsa jsou skrz oblečení vidět"? Celý svůj dospělý život nosím sportovní podprsenky bez vycpávek. Když je zima, bradavky prostě vylezou a pod trikem jsou vidět jasně identifikovatelné hrbolky ... To je jako špatně? Ano, nesnesu třeba krajkový top, pod kterým prosvítá podprda. To mi prostě přijde "příliš odhalující" ... ale že tělo má nějaký tvar... kvůli tomu nebudu nosit pytel, nebo vrstvu molitanu, ne?
Takže ano, jako matce by mi u dcery vadila krajka nebo látka tak tenká, že dvorce prosvítají barevně pod trikem, ale to, že jsou pod tričkem znát bradavky tvarově by mi fakt nepřišlo jako důvod nutit nosit podprsenku, pokud jí prsa jinak něpřekáží. Po pravdě v deseti/jedenácti letech se jim ty spolužačky budou spíš smát za to, že "machrují s tím nic, co na hrudníku mají" a "hrajou si na velkou tím, že si vezmou podprdu". (PS: mám kluky... s touhle věkovou kategorií holek dělám jen ve volnočasovém sportu... ale "kecy", které na sebe mají, myslím odhadnu. )

ladenka192
autor
5. led 2026
@cilkat

Prosím, co znamená "prsa jsou skrz oblečení vidět"? Celý svůj dospělý život nosím sportovní podprsenky bez vycpávek. Když je zima, bradavky prostě vylezou a pod trikem jsou vidět jasně identifikovatelné hrbolky ... To je jako špatně? Ano, nesnesu třeba krajkový top, pod kterým prosvítá podprda. To mi prostě přijde "příliš odhalující" ... ale že tělo má nějaký tvar... kvůli tomu nebudu nosit pytel, nebo vrstvu molitanu, ne?
Takže ano, jako matce by mi u dcery vadila krajka nebo látka tak tenká, že dvorce prosvítají barevně pod trikem, ale to, že jsou pod tričkem znát bradavky tvarově by mi fakt nepřišlo jako důvod nutit nosit podprsenku, pokud jí prsa jinak něpřekáží. Po pravdě v deseti/jedenácti letech se jim ty spolužačky budou spíš smát za to, že "machrují s tím nic, co na hrudníku mají" a "hrajou si na velkou tím, že si vezmou podprdu". (PS: mám kluky... s touhle věkovou kategorií holek dělám jen ve volnočasovém sportu... ale "kecy", které na sebe mají, myslím odhadnu. )

@cilkat pod trikem, když právě tu podprsenku nenosí, jsou prostě ty prsa vidět a bradavky také, kdyby měla jen nějaké hrbolky, tak bych to neřešila, ale má už celkem velká prsa

ladenka192
autor
5. led 2026
@l_

@ladenka192 tak na plavkach bych trvala... Bud jednodilne nebo dvoudilne, ale proste u tech uz bych neustoupila.. at si vybere sama, jaky se ji libi, jsou ji pohodlne..

Ale podprsenku nenut.. prsa neschovas, budou vycnivat pod prilehavym trikem tak i tak.. proste dospiva, to k tomu patri...

@l_ plavky naštěstí svolila jednodílné, ale nechtěla je. Podprsenku s ní ještě zkusím probrat. Teď v zimě pod mikinou to je lepší, ale v létě v tílkách to bude horší

l_
5. led 2026
@ladenka192

@l_ plavky naštěstí svolila jednodílné, ale nechtěla je. Podprsenku s ní ještě zkusím probrat. Teď v zimě pod mikinou to je lepší, ale v létě v tílkách to bude horší

@ladenka192 co bude horsi? 😳 Chodej zensky s ruznyma prsama bez podprdy, nevim proc by ji mala holka musela nosit 🤦🏻‍♀️

mrkvovydort
5. led 2026
@kikhulka

@kikhulka 11leté dítě je kus ženské? Lidi, vzpamatuje se, proboha, a přestaňte z DĚTÍ dělat dospělé.

mrkvovydort
5. led 2026

@ladenka192 proč ji chcete nutit něco, co nechce?
Proč by se měla schovávat, dyť je to dítě, proboha.

mrkvovydort
5. led 2026
@l_

@ladenka192 co bude horsi? 😳 Chodej zensky s ruznyma prsama bez podprdy, nevim proc by ji mala holka musela nosit 🤦🏻‍♀️

@l_ já třeba bez podpory chodím už asi 7 let a neměnila bych.

l_
5. led 2026
@mrkvovydort

@l_ já třeba bez podpory chodím už asi 7 let a neměnila bych.

@mrkvovydort chtela bych na to taky mit koule 🫣 ale nemam a delam v chlapskym kolektivu, takze zacatky by byly krusne 😁
10let nesnesu kostice, takze uz jen bezkosticovy, ale pohodli uplne bez je proste jiny..

anonym_b26d61
Autor odpověď smazal
mollyweasley
5. led 2026
@mrkvovydort

@kikhulka 11leté dítě je kus ženské? Lidi, vzpamatuje se, proboha, a přestaňte z DĚTÍ dělat dospělé.

@mrkvovydort Kdybys viděla moji 11letou, tohle bys nenapsala.

normalnimatka
5. led 2026

Pokud jde o "čudlíky", pak bych to řešila tílkem, nebo aspoň takovým tím "napůl" (ne přes celý záda), spíš naopak bych se snažila vyhnout kosticím a jinýmu typu škrcení co nejdýl.
V létě se to dá krásně vyřešit nevyztuženýma tílkama, který můžou mít dvě vrstvy u prsou, takže nic nikde "neční" :D a podobně. Ale tílko se taky nedá nosit furt, no...

betelgeuzz
5. led 2026
@ladenka192

@cilkat pod trikem, když právě tu podprsenku nenosí, jsou prostě ty prsa vidět a bradavky také, kdyby měla jen nějaké hrbolky, tak bych to neřešila, ale má už celkem velká prsa

@ladenka192 prsa budou pod trikem vidět s podprsenkou i bez. To je přece u žen normální, že jsou vidět, ne?

ladenka192
autor
5. led 2026
@betelgeuzz

@ladenka192 prsa budou pod trikem vidět s podprsenkou i bez. To je přece u žen normální, že jsou vidět, ne?

@betelgeuzz to samozřejmě ano, ale je velký rozdíl, jestli podprsenku má a nebo ne

mrkvovydort
5. led 2026
@mollyweasley

@mrkvovydort Kdybys viděla moji 11letou, tohle bys nenapsala.

@mollyweasley no ne, to teda do p*či nenapsala, protože to, jak vypadá, je úplně irelevantní. JE TO 11LETÉ DÍTĚ.

Sorry za sprostá slova, ale toto mě opravdu vytáčí do běla - tenhle pohled, že věk je vlastně jen číslo a u holky se počítá hlavně, jak vypadá - tohle přesně je důvod, proč dívky v tak útlém věku už hojně zažívají první cat calling a sexuální obtěžování.
A vy tomu tady nahrávate u vlastního děcka.

Strana
z6