icon

Jak zvládají vaši chlapi nespavé děti?

cherie24
30. lis 2020

Ženy prosímvás jak doma přežíváte noci? Ptám se jen těch jejichž děti v noci nespí, často se budí a brečí. Jak to děláte vy a váš chlap? Je s vámi v posteli a zatíná zuby nebo spí jinde, aby se vyspal? Malá se budí dost často, takže jsem jí přesunula do postele, neboť bych nedávala k ní vstávat 2x za hodinu, teď se budí o něco míň, ale i tak to zvládá někdy i 10x. Když jsem byla na ní sama nevadilo to ničemu, jenže teď dost času přebýváme u přítele a ten vstává brzy do práce a to noční vyvádění po pár měsících už maličko nezvládá. Pak je celý den unavený, usíná nebo se přesouvá na gauč, aby se teda vyspal, jenže pak je celej rozlámaný a stejně nevyspalý a přemýšlím jak to vymyslet ke spokojenosti všem. Prosímvás zdržte se komentářů typu, že chlap za nic nestojí apd. Já sama toho mám někdy fakt dost a ty noci jsou náročné, takže chápu, že on to po pár měsících nevyspání už taky moc nezvládá. Jak jste to třeba s nespavými dětmi vymysleli vy? Děkuji za typy 😊

Strana
z2
any2any
30. lis 2020

@patypresdevaty Jasne, bylo to v krizove dobe, kdy dcery nespaly a ja nespankem trpela, jak jsem psala vyse uz 2x. Po smrti mladsi dcerky, to uz bylo v dobe, kdy starsi v noci zacala spat, tak uz to tak samozrejme nebylo.

Jinak, muj muz moc dobre vi, co obnasi celodenni pece o deti a nikdy by si nedovolil rict, ze jeho celodenni uvazek v praci je vic, nez celodenni pece o deti (to jde rict mozna tam, kde jsou "ukazkove" deti, co si cely den samy hraji, pak 3 hodinky po obede spi apod.) Rozhodli jsme se mit deti spolecne, rozhodli jsme se, ze on bude pracovat pres den, ja pracovat/pecovat o deti pres den a v noci a o vikendu je to na nas obou... 😊

trlik
30. lis 2020

Manžela budilo, i když jsem si přitáhla peřinu, nedej bože, když jsem šla v noci na záchod - mít pod polštářem pistol, tak mě myslím zastřelí 😃 Spím s prckem v jeho pokoji a muž spí na naší nové, větší manželské posteli, na které jsem ještě nikdy nespala 😭😂

any2any
30. lis 2020

@martiina_k Super! Jsem rada, ze to funguje i jinde, proste se 2 dospeli partneri domluvi, jak jim to oboum vyhovuje a funguje to. 👍

zmrzlinka
30. lis 2020

Spal od začátku v jiné místnosti.

martt
30. lis 2020

@cherie24 Já jsem se přestěhovala s dětmi do deckeho pokoje aby se manžel pořádně vyspal do práce.

adel2507
30. lis 2020

Můj manžel se dětem i domácnosti věnuje maximálně, je to úžasný táta, ale noční vstávání bylo vždycky na mně. Když některé z dětí nespí, tak chodí spát do prázdného pokojíčku.🙂 On tráví v práci hodně času za volantem, tak jsem radši, když je vyspaný. Ale o víkendu je to on, kdo ráno s dětma vstává a já dospávám.🙂

veroniqess
30. lis 2020

Ačkoliv nejsem zastáncem toho, aby chlap spal jinde (dítě v posteli, chlap v jiné místnosti), tady to jde samozřejmě pochopit. Vymyslela bych pro něj pohodlnější spaní než gauč a přes týden ať je tam, na víkendy a o volnu ať se vrací do ložnice (když spí od sebe páry odděleně, tak je to podle mě hrůza). Jinak když se na začátku malej budil, vzala jsem a odešla z ložnice, prebalila, nakojila a vrátila se, muž se nevzbudil. Ale prcek vstával jen jednou, tady je to asi nereálné.

codal
30. lis 2020

@cherie24 a jinak u nás manžel nevyspání snášel taky blbě. Ne že by si někdy nějak stěžoval, ale fakt fungoval na nouzový režim. První půl rok byl náročný pro oba, zvyknout si na přerušovaný spánek. Manžel pomáhal, snažil se, ale byl šíleně vyčerpaný. Já jsem si pak tak nějak zvykla a už mi to ani nepřišlo, ale on při každé horší noci chodil jak zombie a bylo vidět, že to fakt dává špatně. Můj muž je skvělý otec, ale jakmile nenaspí svych sedm hodin, tak je v háji 🤣. Když se nám ve dvou letech dcery narodila druhá dcera, tak šel do pokojíčku, protože mi narovinu řekl, že to znova nezvládne. Samozřejmě když bylo potřeba, tak vstal, kdyz třeba holky měly horečky, prujmy nebo nějaká nemoc, tak to byl s náma vzhůru a pomáhal, když byly té starší tři, tak si ji vzal do pokojíčku a spí teď spolu. Každopádně vím, že přerušovány spánek je pro něj opravdu náročný a nedává to zdaleka tak jako třeba já. Mně už to u druhé dcery ani nepřišlo, byly samozřejmě horší dny a noci, kdy byla vzhůru co hodinu a i já byla úplně na dně a vzhledem k tomu, že jsem kojila, tak mě ani nemohl nějak vystřídat, ale u toho druhého dítěte už to bylo pro mě snažší. A i teď kdy už spí vlastně celou noc, tak jsem pořád nastartovaná a budím se. Nedej bože, když spí u babičky, tak je to hrozný nezvyk a v té posteli mi chybí 🤣. Já se prostě potřebuju tulit a manžel v posteli nezná bratra a musí mít svůj prostor a tulení nesnese 🤦😀.

miba10
30. lis 2020

@cherie24 když se malý narodil tak na jsme bydleli ve 2kk,takže já se synem v obýváku a přítel s dcerkou (tehdy 17mesicu) spal v ložnici. Sice i tak to bylo slyšet,ale ne tolik. Když malému byly 4 měsíce přestěhovali jsme se do rodinného domu. Dcera nadšená z vlastního pokoje a malého jsme si dali do ložnice. Teď mu je 1,5roku a kolikrát je to řev stejně 😂 chlap to statečně zvládá. O víkendu se střídáme tak,abychom se oba vyspali. Takže jeden vstane s dětmi a druhý spí. Ten co pak vstává s dětmi si jde lehnout když jdou po obědě děti a druhý den se zase vystridame. V týdnu to nejde,dělá na 3 směny

cinam
30. lis 2020

Tak leda pořídit nějaký lepší třeba rozkládací gauč (máme fajn z ikey, má i rošt a matraci a stal myslím do 10 tis). U nás spíme od začátku všichni pohromadě. V bytě jsme pak malého ve 14 měsících přesunuli do pokojíčku. na chalupě, kde jsme teda teď pořád, spí stále s námi v ložnici kvůli vytápění (jinde je zima). Budit se přestal až ve dvou letech, když jsem přestala kojit. Manžela většinou nevzbudil a nebo manžel rychle zase usnul. On má celkem dobrý spaní, kolikrát ho nevzbudil ani monitor dechu 😳 když malej hodně vyváděl, tak jsem s ním šla já na gauč nebo do pokojíčku. Ale jinak většinou stačilo dat mlíko a byl klid, takže to pro manžela nebylo tak hrozné.

cherie24
autor
3. pro 2020

Ženy děkuji za rady a tipy. Už jsme se pobavili a uděláme zřejmě malé pokojík, kde bude postýlka i postel. 🙂 vždycky mi přišlo naprosto hrozné dávat takhle malé děti do pokoje samostatně, ale chlap dělá nebezpečnou práci a měl by být vyspaný. Tak jí tam uspím a pak se za ní přesunu až se vzbudí.

@codal já mám teda někdy taky fakt dost, ale zas když je noc hodně špatná, tak si s malou třeba lehnout jdu. I když na standartně špatnou noc už jsem si po tom roce zvykla, to bych musela spát pořád a nic bych neudělala 😁 přeci jen ženy mají lehčí spánek a vzbudí je každé šustnutí, chlap když spí tak spí a to noční buzení mu dává dost zabrat. Tak asi k tomu nejsou od přírody chlapi tak dobře uzpůsobení 😀 řekla bych že bude lepší pro chod domácnosti, když mi pak pomůže po práci a nebude podrážděný z únavy ☺

alpakovo
4. pro 2020

U nás je to úplně jedno,kde manžel spí 😂😂😂 celý barák vzhůru když měl mladší koliky,ale s ním to ani nebylo 🤣🤣

patypresdevaty
4. pro 2020

@cherie24 rozumné 👍
Mně přijde, že někteří si chtějí být za každou cenu "rovni" a nezamyslí se, jestli to v jejich konkrétní situaci dává smysl. Ty ses zamyslela 😉

palacinka_marmeladova
4. pro 2020

Manžel spal v jiné místnosti.Taky mi jeho budík budil malýho.Když měl volno,spal u nás.Jeho ale nevzbudí snad nic.

pipi_puncocha
4. pro 2020

@cherie24 jenom ještě jeden tip od nás, jestli na to máte místo... Máme v dětském pokoji domečkovou dřevěnou postel 120x200cm, kam se pohodlně vejde dospělý i dítě, teď tam teda spí manžel sám, ale myslím, že do budoucna to bude praktické na uspávání, nemoci atd.😊

martiina_k
4. pro 2020

@cherie24 já si úplně nejsem jistá tou teorií o "lehčím spánku". U nás fatk vstává manžel - nebo teda vstával zhruba do začátku léta, od té doby už spíme všichni celou noc... a probudí ho první zakňourání, protože je na to tak "nastavený". Já vím, že potřebuju spát, abych mohla jít druhý den do práce, tak mě malej nevzbudí, max trošku, otočím se a spím dál. Ale ve chvíli, kdy je manžel pryč a vím, že k malému vstávám já, tak mám spánek lehký a fakt mě každé otočení malého vzbudí. Takže u mě to fatk funguje o nastavení hlavy. Pokud vím, že vstávám, mám spánek lehký. Když vím, že vstává manžel, spánek je mnohem hlubší. (jen pro "rýpaly" - je jasný, že to takhle nemusí být všude, píšu jak je to u nás).
Jinak jsem ráda, že se vám povedlo vymyslet řešení, které bude vyhovovat všem.

Strana
z2