icon

Jste proti tomu, aby děti čůraly venku?

19. črc 2023

Zajímalo by mě, zda zejména maminky holčiček, nechají své holčičky čůrat kdykoli, kdekoli to přijde?
Jde mi o tohle, moje dcera má dost citlivé pohlaví a když takto pobíhá po venku (dřepne si, vyčůrá a zase běží dál), je večer úplně červená a po 2 dnech takového praktikování pak v noci skuhrá, že jí to bolí a je úplně červená, navíc je i dole dost cítit i po umytí... Takže já jí pokaždé, když je to aspoň trochu možné, ženu na záchod. Jenže obě její babičky mají za to, že jsem jen zbytečně hysterická a že je to přeci normální. Děti přes léto běhají ideálně bez kalhotek, vyčůrají se a běží dál. Nikdo děti neobtěžuje běháním na záchod, to je blbost. Takže pokaždé, když hlídají babičky, se vrátí dcera opruzená, navíc ji to dělá v hlavě bordel, protože nechápe proč doma nesmí a babičky jí to ještě radí. Má čerstvé 4 roky a ani po vysvětlování a vysvětlování nechápe, že když už se čůrá venku, tak někde stranou. Vlastně nepozná to, kde je to vhodné a kde ne. Pak jsou z toho nepříjemné situace, kdy si třeba přímo u dětské prolézačky stáhne kalhoty a vyčůrá se. Jednou se nám takto vyčůrala dokonce přímo ve středu zábavy na svatbě. Přímo v centru dění, přede všemi, vždyť babičky říkaly, že může. Já už jsem z toho tak naštvaná, že mám sto chutí říct, že k nim nebudu děti vůbec posílat, kvůli čemuž se na mě dost lidí kouká jako na blázna. Kvůli takové blbosti přestat posílat děti k babičce. Jak to vnímáte vy? Je to normální nebo taky chodíte na záchod s dětmi? Mě to i přijde nehygienické a nevidím důvod, proč by to měly mít děti jinak než dospělí. Když to přijde na mě nebo na babičku, tak si přeci taky nedřepne uprostřed zahrady, ale jde na záchod...

Strana
z3
kakba
20. črc 2023

@gdpr
@veroniquecz kdyz se kouknu na nasi zahradu, kde jedni sousedi maji 4 kocky, druzi sousedi 2 kocky a mame vsude doslova nasrano tak nejaky chcanky jsou mi u zadku.
Rozhodne holky curaji radeji venku nez na verejnych zachodcich, nekdy to jentakovej ekl, ze je dobry, ze jim curani venku nevadi. Ale snazim se jim rikat na zahrade, ze radeji na zachod. Dela nam to fleky do travniku😂

ai30
20. črc 2023

Jestli je to opruzeni z neutreni, tak bych babickam rekla, at si na zahradu vezmou toaletak a po curani ji utrou a pokud to klapne, vic bych to neresila. Spis bych se soustredila na to vysvetlit pravidla curani na verejnosti, protoze v tomto veku jeste to curani muze prijit casto ve chvili, kdy neni zadny zachod na dosah. Ctyrlete dite uz ale dokaze pochopit, ze babiccina zahrada neni to stejne jako verejne hriste nebo tanecni parket.
+ Ty vlhcene ubrousky schovat na cisteni sedacky. Citlive intimni partie by nemely spatrit ani z rychliku.

eviicka
20. črc 2023

@kakba u nás když třeba máme větší grilovačku nebo má manžel pomocníky na stavbu, tak jsem raději, že chlapi chodí ven (na odlehlé, určené místo), než mít doma od nich zech... záchod.

tereza0111
20. črc 2023

Ano, nechavam holky curat venku. Samozrejme ne "kdykoli a kdekoli", na zahrade v odlehlem koutu, kdyz jsme venku tak nekam schovat do krovi. Pro male deti mi verejne wc vadi mnohem vic nez priroda. Opruzene z toho nikdy nebyly
Ve 4 letech je dost velka, aby ji to zadny zmatek v hlave nedelalo. Proste ji normalne rekni, ze babicky to chteji takhle, ale tobe to vadi a kdyz jste spolu chces, aby to delala jinak.
Problem opruzeni ale bude nekde trochu jinde, to curani venku neudelala. Neni to pak treba tak, ze pospicha, natahne kalhotky moc rychle a je v mokrem?

mourovatakocka
20. črc 2023

Od mala honím oba mimo hřiště, někam, kde se "nechodí". Neumím si představit nechat čůrat na hřišti nebo chodníku 😯 jak tu někdo psal. Pokud chodíš s batůžkem, napadá mě nosit láhev vody na umytí pipiny a nějaký mini ručník na utření. Protože nemá smysl, aby pak měla problémy. Jinak ještě v pěti a tři čtvrtě držím dceru při čůrání a obě děti ví, že se mají pořádně vykapat 😁🙈, jestli to taky není problém, že hned běží dál.

dyechampion
20. črc 2023

To opruzeni nechapu, je to z toaletaku nebo vlhcenych ubrousku nebo kalhotek? Na zahradu bych dite nikdy neucila, protoze presne-pak to bude delat kdekoliv v tomto pripade uprostred detskeho hriste-to je teda fakt hnus jako…

radecka1
20. črc 2023

@veroniquecz je dost velký rozdíl, když má někdo zahradu 200m a jiný 5000m. Na té velké se klidně vyčůram i já. Tam už je totiž prostor typu louka/les a nikoho ten smrad neobtežuje a než se na stejném místě vyčůra někdo další, tak do dávno spláchne déšť.

autor
20. črc 2023

@prejeta_zaba ty ubrousky normálně nepoužívám, mám je pro případ nouze sebou i v autě. Moč je sice sterilní, ale taky močovina je dost agresivní. Ono nejde o jedno vyčůrání, když je dcera u babičky na přespání a 3/4 dne tráví venku oba dny, načež celý víkend litá a neutírá se, tak opravdu není opruzená z toho, že já nosím v kabelce vlhčené ubrousky. A není to o tom, že bych jim tam dceru cpala já, oni sami od sebe chtějí hlídat, za což jsem ráda, ale vadí mi, že to nerespektují a vrací mi dceru vždy opruzenou

konidana
20. črc 2023

@kakba jako děti jsme na chalupě u babi chodily všechny čůrat k plotu (malý septik, který se musel vybírat ručně , a v kýblech se to nosilo do díry na kompostu na zahradě). Každá jsme tam měli svoje místečko, a během prázdnin svůj žlutý flek v trávě😅

ai30
20. črc 2023

Tak res utirani, ne zachod, bude to kompromis s babickama.

danyysek
20. črc 2023

Mě tak mrzí, když vidím, že prarodiče nedokážou respektovat rodiče...... Jakože proč?

ai30
20. črc 2023

Jako alternativu vysvetleni bych u nich dceru nechala na vic dni, aby musely resit i to opruzenni a prejde je to.

michaela666
20. črc 2023

Jestli má babička pocit, že musí chodit čůrat na zahradě do trávy, tak ať řeší a hlídá utírání! Přece pak nebudeš lítat po doktorech až u nich bude trávit víc času v kuse a v tom horším případě z toho bude mít nějaké problémy.
Snad ženská pochopí, že chodit s malou holkou něco řešit na gyndu je dost nepříjemné pro všechny.

pavlinar
20. črc 2023

Klidne venku, ale ucim ji jit aspon trochu do soukromi. Pokud je dostupny zachod, jde tam. Ale treba kdyz je verejne WC, preferuju travicku. Obcas vidim, ze nekdo kona na hristi. To mi prijde hrozny, proc nejdou o par metru dal aspon..Opruzena je jen kdyz se vyjimecne neutre. Vecer umyt, namazat, vetrat...

xxx3d
20. črc 2023

kdekoliv ano, ale stranou
takže třeba ne uprostřed náměstí, nebo vedle prolézaček na dětském hřišti, atp.

radecka1
20. črc 2023

@danyysek Ale to není o respektu, ale o buzeraci prarodičů. Když dám dítě na hlídání, tak neřeším, co přesně tam má dítě dělat. Pokud to má zdravotní dopady, tak řeším ty, tj. babičce řeknu, že je opruzená a poprosím, aby si na to dávala pozor a opláchla ji a namazala. Jestli je tam dítě na dva dny, tak to pak zkontroluju a udělám doma. Když tam dítě bude déle, tak babičce řekne, že ji svědí pipka a zadek, tak ji snad opláchne sama od sebe. A pokud je to takový problém, tak je možnost tam dítě nedávat. Ale nechtějte po prarodičích, ať hlídají a zároveň ať dělají všechno přesně tak jak ty chceš, pokud to neni něco život ohrožující, jako nějaký zásadní typ diety. A děti nejsou hloupé a velmi rychle rozpoznají, co je dovolené doma a co je dovolené jinde a podle toho se zvládne chovat, pokud nemá nějaké mentální omezení.

te_reza
20. črc 2023

Když byla malá a nebylo zbytí, čůrala i na náměstí na kanál 😅 prostě když jinak nešlo - jinak ji od malá učím, že je potřeba vyhledat soukromí a pokud není papír, musí se aspoň "oklepat" a doma potom umýt.

ajja87
20. črc 2023

Ja teda koukam,kolik lidi s tím ma problém 🤔jsou to male děti, samozřejmě je učím že když venku,tak prostě někde mimo, prostě keř atd.kde se prostě moc nechodí,prijde mi to hygienictejsi než veřejné WC... hlavně kolikrát nez bych nasla veřejné wc,tak dítě mám pocurane...na zahradě s rim taky nemám problém,jen prostě starší učím, že musí prostě nekde do kouta, menší pokud čůrá sama,tak se vycura bohuzel kde chce,ldyz dávám ja,tak jdeme bokem,ale nevidím v tom problém.... a to opruzení....no nevím,tam si myslím,ze problém v opruzení bude nekde jinde než vycurani venku,moje obě holky trpí na opruzeniny,ale nikdy se nestalo,ze by po čůrání venku byly opruzene,a to je fakt venku neutiram...

xxx3d
20. črc 2023

no a není možné, že má nějak nedoléčený zánět?
opruzeniny přece cítit nejsou, bolí to jo, ale ten zápach bych spíš řešila s pediatrem

autor
20. črc 2023

@xxx3d já už jsem to jednou řešila i na dětské gynekologii. Doporučili nám léčbu a jak už tu někdo psal, po čůrání se oplachovat vodou. Že na to bohužel někdo opravdu hodně trpí a musí se několikrát denně oplachovat. Takže nějaké čůrání celý den kdekoliv nepřipadá v úvahu. Po těchto procedurách se to zlepšilo, jenže teďka přijela dcera od babičky a zas je to nanovo a to jsme ji to pořád a pořád říkali a nic, stejně čůrala všude po zahradě. Řekla k tomu, že je to nenapadlo a že dcera občas proběhla bazénem, tak že měli za to, že je to dostačující hygiena. Takže opět nás čekají bylinkové oplachy, omývání, mazání a za 2 týdny má jet k druhé babičce, která si vzala dovolenou a chtěla mít malou u sebe. A mě už je z toho teďka úplně blbě, jak se zase vrátí domů. Je to fakt situace úplně na nic. Malá se na návštěvy k babičkám těší, sama se ptá, kdy budou budou ty prázdniny a bude spát u babiček, ale já mám fakt sto chutí říct, že žádné přespávání ani hlídání, když to neumějí respektovat. Já vážně nevím, jestli mi to nevěří nebo jim to nedochází. I mladší píská, jak vidí babičky a hrne se k nim, klidně se nechá hlídat a ani si na rodiče nevzpomene, ale ta nemůže zůstávat u nich vůbec, protože má alergii na vajíčko, což obě babičky taky nerespektují. 😤 Svojí mamku musel manžel dokonce naložit a dovést k nám domů, aby viděla, jak dcera trpí po tom, co jí podali nějaké koláčky obsahující vajíčko a zajedla to vaječnými těstovinami. Babička k tomu měla pak dovětek, však toho zas tolik nesnědla... Teď se zdá, že už jim to snad i došlo, když viděli, jak naříká a jak je jí špatně, ale přijde mi, že jim to jakoby nedochází, že se MUSÍ podívat na složení, než jí cokoli dají, protože to vajíčko je bohužel nacpané skoro všude. Děti jezdí k babičkám rády a babičky mají zájem, člověk by si řekl, co víc si přát. Kdyby ovšem babičky nežily v tom, že akorát zbytečně buzeruju je i děti. 🙄

izz76
20. črc 2023

Babičky jsou asi trochu mimo ne,kde to viděly curat všude možně. Pokud je poblíž zachod,tak jsem brala děti vzdy tam,když to neslo jinak,tak někam za strom. Pochopila bych,ze batole pokud bude nahate na zahrade,vyčura se kdekoli do trávy,ale 4lete dítě,proč.

xxx3d
20. črc 2023

no, tak to je víc než blbý
učit a opakovat dceři, pořád dokolečka dokola a babičkám -
pozvat je, ne nutně obě zaráz, ale oběma říct jak se věci mají, ne jen ty, ale vy oba, jako rodiče, říct o dětské gynekologii, říct o všech rizicích spojených s opakujícími se oplachy, záněty, prostě tohle všechno s tím, že nejde o buzeraci, ale o zdraví vašich dětí, jejich vnuček. apelovat na ně přes všechny bolesti, který svým vnoučatům způsobují tím, že nedělají určitou věc.
když to nepomůže a než bude dcerka dostatečně poučená a sama schopná dělat to tak, aby byla zdravá. tak ji tam nepouštět.

ekou
20. črc 2023

Na tohle jsem celkem pes, pokud to jde tam normálně dcera jde na WC (to už někdy od 1,5let, teď má 3,5let). A když v rámci výletu není možnost, tak prostě jde někam do ústraní. Nemusí všichni vidět holý zadek.
Já bych babičkám vysvětlila, že tohle se nedělá a pokud tohle nehodlají akceptovat, tak smůla. Ve školce nebudou mít moc pochopení, když dítko uprostřed koberce vykoná svou potřebu.

merope
21. črc 2023

Mě už napadá jedině prostě být tam nějak s malou a babičky naučit - ať už v čem všem je vajíčko (protože množství lidí to fakt nedochází), tak jim prostě ukázat, jak to dělat, že když se malá vyčůrá, je potřeba pohlídat a utřít - anebo malou naučit, že po vyčůrání se přijde nechat utřít (syn třeba chodí automaticky po "velké", zcela bez problémů a nepřijde mu to divné - tak ať dcera chodí i po malé - kus papíru v ruce, třeba ať má na zahradě někde toaleťák). Děti to čůrání venku občas baví, ale hygiena je prostě potřeba.

bertik20
21. črc 2023

Tak si třeba i vy zkuste celý den lítat na malou a neuřít se. 🤷 Zaručuju vám, že večer by to dopadlo stejně - opruzené a ten zápach z prádla....
Paní chápu, taky jsem nenechala děti čůrat kdekoliv, vždy v ústranní pokud nebylo v dosahu WC.

martinka0209
21. črc 2023

@petramana já třeba děti musím po čůrání vždycky utřít,jinak jsou opruzení,takže když nezapomenu vzít kapesníky tak je po čůrání venku utřu

veronicka89
21. črc 2023

Zojeme v cizine a nikdy jsem zatim nevidela curatdite venku ...

V cr casto...

A zrovna nedavno jdme byli v cr na koupalisti syn sedel vedle me na svem rucniku a jedl na konci louky u kere ( dal uz bylo volno . A tatinek pribehl s klukem asi 3 r.asi METR od syna a rika tu klidne curej...

Nez jsem si stihla vsimnout ze tam kluk moči uz byli pryc...:/ a jit k chlapovi na deku se mi nechtelo ptz ze uz bych to stejne nevyresila a ze chlapa uz nikdy neuvidim...

Ale rekla jsem di ze si nebudu kazit den...

Ale byl to hnus...

Jinak proste kdyz to nestohame na wc ..tak i 7 lety lesa nekde do lesa nebo fakt dakeko od lidi...

lvl16
21. črc 2023

Nenechávám děti (zatím tedy jen syna, dcera má plenku) čůrat, kde se jim zamane. Pokud jsme někde venku, tak jde manžel se synem stranou, je-li možnost, preferujeme použití toalety. Na zahradě si může čůrat, jak je libo, tam na něj nikdo nečučí, beztak máme psa, který to tam očůrává 🙂.
Na babičky bych zkusila apelovat skrz tu hygienu. Pokud má dcera citlivou pokožku a zaschlá moč působí problémy, tak mi přijde logické, že se bude čůrat venku jen v nejnutnějších případech. Přeci babičky nechtějí, aby vnučku cokoli svědilo/pálilo.
A zkusila bych si o tom promluvit i s dcerou. Už je ve věku, kdy by mohla pochopit souvislosti 🙂.

masty
23. črc 2023

Nesnáším čůrání na veřejných záchodech (samozřejmě nelze všechny srovnávat).
Na zahradě děti čůrají na trávě při plotu, mimo svůj koutek, ale neumím si přestavit, že by kvůli každé potřebě běhali domů a museli se zouvat atd. Venku mají kohoutek s pitnou vodou na umytí rukou.
A co se týká mimo domov venku, ano, čůrají, mimo cestu nebo hřiště, mívám sebou jen vodu a perlan nebo pap.kapesníčky. Vlhčené ubrousky nemám ráda a na hygienu nikdy nepoužívám. Ani na umytí rukou. Za mne lépe někde na trávě než nějaké pochybné záchody někde rychle hledat.

masty
23. črc 2023

Pokud je holčička cítit po umytí, řešila bych spíše lékaře nebo materiál, kterým jim otírám, než to, jestli se občas venku vyčůrá a není otřená.

Strana
z3