Neklidné, uplakané, hyperaktivní miminko. Kdy to přejde?

karinka333
6. pro 2023

Ahoj, ten popisek berte prosím trochu s nadhledem, ale nevím,jak jinak to popsat.
Jsem prvorodička a v září se mi narodilo mimčo- zdravvý chlapeček. V porodnici to bylo super,doma chvilku taky. Od cca 10tého dne života ale začal víc a víc plakat a méně spát.
Měl a má- teda mám za to i prdíky,ale myslím,že ty ho netrápí úplně celý den- nebo jo? Občas se během dne vzbudí,pláče a prdí. Vše jsme zkoušeli,takže rady nepotřebuji. Na sonu břicha se ukázali pouze plyny,abkm vloučena. Jsme na UM.
Neznám ho snad jinak,než ufňukaného,umrčeného a nebo v hysterickém záchvatu. Když je vzhůru,tak se i usměje, ale rázem se to promění v pláč/řev. Někdy jde utišit,někdy ne.
Snažím se ho ukládat co nejčastěji,aby byl vyspaný,ale ne vždy ho jde uspat a když už,tak je to 30min a vzbudí se. Někdy se mi podaří ho uspat na dalších 30min,ale spíš ne. Během toho spánku se i budí většinou. Podotýkám,že v noci spí krásně,budí se po min 4h jen na jídlo a spí dál.
Ten pláč bych asi i chápala,četla jsem si něco o excesivním pláči,prdících,dozrávání cns,kolice atd. Ale nevím,zda je chování mimča úplně normální a mám úplně sevřený žaludek,když přemýšlím nad dalšími dny. To že pláče přes den,na to jsem si zvykla. Podotýkám,že šátek nepomáhá,má rád svůj prostor. V kočárku spí stejně málo.
Celý den mrčí,kňučí a řve, do toho kope nohama,máchá rukama. U oděíhnutí přes rameno by se nejradši vyšplhal bůh ví kam,když si ho dám na hruď,tak se kroutí,kope a řve. Když třeba vzdám večerní uspávání,protože trvá 2h a mimčo pořád řve,tak se třeba na chvilku uklidní,ale pak zase mrčí,kňourá. Včera před spaním měl takový hysterák-který se snad ještě zhoršil v mé náruči,že se málem udusil. Nakonec usnul. Ale já se úplně děsím dalšího dne,večera,až se zase vzbudí. Vždy se při tom pláči sám jakože uklidní dudlíkem,ale i tak. S přítelem a mamkou jsme se shodli,že jsme toto chování nikdy neviděli. Doktor to ví,podotkl jen něco o dráždivém dítěti a neřeší. Byli jsme na osteodynamice a tam nám bylo řečeno že menší blokády má, ale nic extra- odblokováno.
Opravdu nevím,co dělat a děsím se toho,jak se bude chovat až mu budou třeba 2 roky. Jak se prostě kroutí v ruce,na hrudi,to je hrozné.
Chtěla jsem se zeptat,zda jste se s tím někdo nesetkal? Kdy to přešlo,zlepšilo se to? A nějaká rada? Je možná hyperaktivita?
Klubíčkuju co to jde…
Podle mě v tom hraje i roli nevyspávní,ale ať dělám co dělám,spí dobře jen přes noc.
Jinak mu jsou 3 měsíce za týden a žádné zlepšení nevidím. Spíš mi přijde hlasitější.
Děkuji.

mamikry
6. pro 2023

To me moc mrzi. Muzu se zeptat, jak se u vas vylucilo abkm? Davate kapky na brisko? Nas maly mel po nich jeste vetsi boleni. Vadil mu i Vigantol. Ale on ABKM mel. Dve ze tri deti u nas nespaly vubec. U toho nejmladsiho mi pomohla klasicka perova perina. Spal jen na ni, rovny povrch mu vadil a nedolazal se tam uvelebit. Jinak spal jedine na mne.

martulka88
6. pro 2023

@karinka333 A jak "kaká"? Jde mu to? Nemá moc tuhou stolici? Nebo naopak řídkou?
Syn trpěl s bříškem, ale zvládal to bez histeráku. Opravdu ho trápily prdíky. Dávala jsem mu, na doporučení LP, kmínový odvar - lžička kmínu zalít do hrnečku a před krmením dávat 1 lžičku odvaru. Vigantol jsme vyměnili za Terezii, espumisan a biogaia (ta může ale taky dělat neplechu), pokládali jsme na bříško, masírovali a cvičili. Nakonec okolo 3-4měsíce byla zjištěna ABKM, díky krvi ve stolici a hlenům.
Jinak jaké UM dáváš?

karinka333
autor
6. pro 2023

Děkuji za odpovědi. Dr bral krev na ABKM,tam potvrzena nebyla. Na zkoušku jsme dostali Nutrilon Alergy Care a žádná změna. Jinak příznaky nemá.
Všelijaké kapičky jsme zkoušeli,ale bez nich nebo s nimi je to stejné a i když jsem vysadila Vigantol tak žádná změna takže ho dávám @mamikry

@martulka88 kaká 1-2x denně ani ne tekuté ani ne tuhé. Ze začátku to byla beba,po té průjem,potom nutrilon alergy a teď máme ten nutrilon comfort a colic a je to pořád stejné. Už měnit nebudu,toto bylo na radu lékaře.

martulka88
6. pro 2023

@karinka333 ABKM nemusí být potvrzena krví. Jak dlouho jste podávali allergy care? Než se dá vyloučit změna, tak to chce minim.2týdny, lepší je však měsíc podávat nové mlíčko. U našeho pomohl až Neocate Syneo (je to plně štěpené mléko). Co popisuješ, může být opravdu ABKM.

mamikry
6. pro 2023

@karinka333 Ony u takhle malych miminek ty testy pry nemusi byt uplne prukazne, protoze se jim streva teprve vyviji. Nema prcek hodne zapachajici stolici, hlen v ni a neublinkava? U nas se nakonec objevil i ekzem. Mozna bych zkusila nejake mleko pro alergiky a uvidite, jestli to nepomuze.

karinka333
autor
6. pro 2023

@martulka88 dávali jsme 3 týdny. Jinak stolici má právě normální,hlen jsem neviděla a ani krev. Myslíte,že by to způsobovalo ten neklid? Chtěla bych to vyzkoušet,ale dr mi to nepředepíše a nevím jestli opět měnit mléko a pokud nepomůže tak zase zpět..?

martulka88
6. pro 2023

Přidej se do skupiny ABKM na FB a uvidíš, co ti tam holky napíšou. U nás pomohl až Neocate. Bohužel ABKM nemusí být z krve průkazná. Tím, jak je histerický, bych se ani nedivila. Ano, kluci hodně trpí na prdíky a pokud ho to tak trápí, snažila bych se zjistit příčinu, i kdyby byla potřeba zaplatit si neocate (on je drahý, normálně stojí 1500,- ale pediatr či alergo mohou napsat neomezeně do 1 či 3 let - teď si nejsem jistá věkem). Ono dost doktorů to psát nechce. Naštěstí naše pediatra byla skvělá a hned poznala BKM a nepotřebovala jsem jít se synem na krev.

zizkmi
7. pro 2023

@karinka333 co se tyka ABKM, tak u syna se projevovala ekzemem. Stolici mel normalni a zadny neklid, krouceni nebylo. Kazde miminko je jine a vyzkouset se ma kazda moznost, aby se netrapil. Mam 2 kamaradky. Obe dve mely deti prvnich par mesicu nevrle, uplakane, proste takove jake popisujes. Ta jedna skoro pul roku nevychazela z domu, protoze maly porad plakal. Nekdy je to tezke a pricina se nenajde. Ne nadarmo se rika, ze prvni 3 mesice jsou ctvrty trimestr