Nešťastná máma: Jak zvládnout období vzdoru u dětí?
Ahoj všem… předem se omlouvám za anonym…
Jsem strašně nešťastná… dcera 2 roky furt a furt řve, kňourá, vzteká se a hlavně vůbec ale vůbec neposlouchá…. I když ji řeknu něco mile nebo na ni zařvu nic neposlouchá…. Já nevím příklad - strkala ruce do zásuvky (mám tam zástrčky) 4x jsem ji řekla “Nee, tam ručičky nedáváme, udělalo by to bebí” a ona? Začala řvát a vztekat se.. vzala jsem ji ruku říkám “pojď jdeme se podívat tady” a ona? Řev a jeste se se mnou přitahovala… furt a furt opravdu jen řve, nemám vůbec naladu, jsem už jen co se vzbudim podrážděná a mám pocit ze na ni jen a jen rvu.. nemám chuť vůbec na nic… nejradši bych ji neviděla, fakt mě vytočí už kazda blbost… prejde toto období? Co na to? 😪 K.
@sylvka Jo a propo dnes dela jen kraviny a když ji řeknu ať je nedělá je řev, delala takový hovadiny, ze mi dala hlavou a já mám rosekly ret, tak jak pak mám byt šťastná mama, mě chcije krev a ona řve ze jsem ji servala
U nás teď něco hroznyho dnes například vstávala ve tři v noci a do šesti,kdy jsem musela syna odvézt na školu v přírodě už nespala. Ale to není jen tohle já ji furt jen kojím,takže ji nikomu ani nesoupnu. Takže přesně jak ty,ráno vstanu a jediný cíl dne je,aby usnula . To jsem fakt měla v 36 letech za potřebi 😕😕😕😕mám asi o čtyřicet kilo víc než před tehu,takže manžel nechce vůbec sex. Což byla poslední volnočasové aktivity,kterou jsem měla a která mě bavila. O tom,jak se cítím,když mi řekne,že je unavenej,radši nemluvím. Jenže taky,co by ho přitahovalo? Špeky? Uhry? Když mi sáhne na kozy,stříká na něj mlíko 😕je to úplně na ho no život. Když si vzpomenu,jak jsem se měla před dvěma lety.... Pěknou postavu,plnou skříň hadru,furt jsme s klukama jezdili na naky výlety. ..propity a prosoulozeny víkend . Teď je vrchol mého dne stupidní seriál .... Už nak nemůžu.
Občas si řeknu,kdybych ji neměla ...co vše bych mohla( klukům je deset a třináct ) pak ale myšlenku rychle zápudim,z takovýho pocitu,aby mě pán Bůh nepotrestal.vladtne se vnitřně zlobím i na chlapa,kterej ji hrozně chtěl a teď si dal žije svůj život a já jsem tady jak na borech.
@sylvka Úplně chápu tvoje pocity, úplně ale úplně ve všem… 😔 mám to úplně stejně… rozdíl je, že je první a další deti nemám, to bych se asi zblaznila mít víc děti.. to se radši už nechám zasit…
Zasít jsem se chtěla nechat taky. Ale nemám splněné podmínky . Já si připadám,že život běží okolo mě a já stojím zástěna s dítětem v ruce ve prostřed toho všeho a jen čumím.nebudem si lhát,i ty peníze mi chybí . Vždycky po výplatě jsem vyrazila do centra a nakupovala,ocumovala,dala si kafe,oběd.... Teď se dostanu do obchoďáku,jenom když o víkendu scháním kapky proti zarazenejm prdum a to ještě s kočárem,když kojím. A ten chlap se štve.ve všem nám to klape...ale ten sex.... Přijde mi,že on prostě jen chtěl tu holčičku a když ji má,tak sex je zbytečnéj.vcera jsem si dala panáka a pohádali jsme se kvůli tomu. Ptz jemu prostě nestojí.to má člověk hned o sobě lepší mineni,když nestojí ani za o...Kani....🥳
Odstavila bych a nasla si vic casu pro sebe. Dost to pomuze na rehabilitaci nervu. S druhym ditetem je to uz o necem jinem. Tam neni prostor se tim vztekem zaobirat. Vztekas se? Ok, tak se vztekej, ja si jdu po svem delat jinou praci. Decka se vztekat potrebuji, uci se zachazet s emocemi, ale ja nemam na to byt tomu pritomna. Musela bych je zabit, tak trpeliva prostě nejsem. A tak odchazim do jine mistnosti. Syn jecel 60 minut v kuse, několikrát tydne, jednu dobu i 2x denne. Preslo to. O to vic si vazim toho, ze dcera jeci jen 5 min a staci 😆
Výchova děti není prochazka rajskou zahradou , všude duha a jednorožci 😬😄. Mám dvě děti . A když jsem měla jenom syna . Plakal často , hodně často . Myslela jsem si , že mám nejvíc uplakané dítě na světě . To období pak přešlo . Jak pak začal být fajn bylo to úplně jiné . Pak se mi narodila dcera , no a jak jsem si myslela , ze syn hýl urvany . Tak už 11 měsíců vede 🤷♀️😅😄😂. Když už i kamarádky řekli , ze Tomík teda tolik neřval. Jo a chápu tě , mě už vytočí taky všechno i cizi lidi mě už jenom serou 😅😬. Ale neboj bude lip . Chce to jenom vydržet . Posílám objetí
Pamatuju si u syna kolem dvou let... večer když usnul jsem brečela, ptala jsem se sama sebe, kde jsem udělala chybu, jestli bude takhle nevychovanej a nesnesitelnej víc a víc...rvala jsem celý dny.. přejde to, vážně.. neříkám, že teď je svatoušek, ale tohle období, kdy ho nezajímal žádnej zákaz, dělal jeden naschvál za druhým naštěstí skončil.. pevné nervy...jo a odstavit a naordinovat si volnej večer jednou v týdnu 😄 mně to pomáhalo, vyrazit si s chlapem, nic neřešit... teď mám druhé a už skoro rok a půl nikde nebyla..je to znát 😄😄
Přejde to, dřív nebo později, je to jen období a bude líp. A super, že kojis 🍀
Pokud nechceš odstavovat, tak ale podle mé zkušenosti vikend bez dcerky kojení přežije. Já kvůli práci měla od roka syna pravidelně na dva dny v týdnu u našich a normálně jsem kojila, když jsme zase byli spolu a bez něj se mi ani prsa moc nenalivala. Takže vypadnout na víkend určitě doporučuji. A jinak ja se synem vzdy jednala na rovinu. "Budeš mít bebí" by ho asi taky neodradilo. Nepustís do nej názorně 220V, ale treba nějaké video? Možná brutus, ale na meho syna zabiralo. Zasuvky jsem teda resit nemusela, ale treba plastový kelímek hozeny pod kola aut mu stačil k pochopení, jak by mohl dopadnout, když by mi nedal u silnice ruku. To byly ty zásadní věci a u tech méně zásadních jsem si často ušetřila nervy prostě proto, že jsem přestala řešit. Chceš se válet v blátě, no problém. Prostě budes pořád jen v otrhanych teplacich. Nechceš snídat, ok najis se az budes chtit. Když už na vztekani došlo, tak prostě vysvetlit tvůj postoj, vyjádřit pochopení a pak nechat vyvztekat... Atd... Syn byl kolem tech 2-3 let taky občas k nevydrzeni. Ale myslím, že mým do značné míry salamistickym pristupem, kdy jsem řešila opravdu jen stěžejní veci, jsem to přežila v klidu. Naši, kteří syna často hlídali a jsou do značné miry stará škola se seznamem toho, co by se mělo a nemělo, to jeho období nesli o poznání hůř.
@sylvka uplne mi pises z duse. Akorat našemu jsou uz 2 a ctvrt. Vytoužené treti dite a ja jsem v zivotni depresi. Je hrozne narocnej, urvanej, zavislej na mne. Narodil se do zacatku covidu, tak dalsi deti (nyni 13 a 5) nonstop doma, hlidani nula. S chlapem to slo ( snad muzu psát v minulem case) do haje, ja jen marně "skemrala" O sex. Muj cas na sebe nulovy. Z nervu uzlicek. Ani to nemam komu rict, protoze co si stezuju, kdyz jsem to tak chtela 😕
U nás pomáhá být flegmatik, chceš řvát? Ok, řvi si. Starší dcera byla trochu jiná,tak jsme museli na ni jinak,u syna toto zabírá. Když se vztekal v obchodě,tak jsem vrátila věci z košíku a šlo se domů bez nákupu-smula,jedlo se doma co bylo. Venku ve vzteká? Fajn,já si stoupnu kousek od něj,řekla jsem že mám dost času a čekala jsem,většinou na něj promluvil někdo cizí a byl klid. Přešlo to do období vzdoru-krasne to období....synovi jsou už 4 a občas se vzteká ještě teď.u starší dcerky(6 let) začala predpuberta, taky krásné období- to mě nebaví,to je vopruz, atd... Krásná slova z ní padají 🤦( jen teda nevím kde na to chodí,když takhle doma nemluvíme a ve školce zřejmě taky ne ....) Jinak to jde krásně za sebou, období vzdoru, predpuberta,puberta. Jen nevím kdo to má vydržet 🤷
@nick1234 : taky nejsem domlouvání typ. Nejsem učitelka v mateřské školce abych vše opakovala 100x ... U muže říkám 3x a dost ( pak si to udělám po svém - políčka, o něco prosím atd ) , u syna přeci jen musím být trpělivější. Uvidíme co dvojčata 🙂)) asi si pořídím zásobu Lexaurinu 🤣😅🤣a ginu - až budu zase pít ...
@sylvka skříň plnou hadrů můžeš mít i teď,ne? Nemusíš si ji nechat zašívat,stačí předčasná menopauza a je vymalováno 😀, teda předpokládám,že ti ještě není 40...
Nemám útěchu. Ráda bych... Mám to samé doma s 20m dítkem. Miluju jí ale je na pěst... Stále je. Řve, řve, řve.... úplně kvetu. Držím pěsti ať se to uklidní u nás všech ❤️
Mám syna a ten byl tak uřvaný, že kdyby byl první, byl by jedinacek.
Upřímně- zkus se zamyslet nad tím, jestli to dítě neřve proto, že reaguje na tvou podrážděnost a řev. Musíš se dát do klidu ty, jinak z tohoto bludného kruhu nikdy nevykročíš. Mmch - zkusila jsi to, jestli by malá bez tebe opravdu nevydržela? Já totiž tvrdila to samé. Pak to zkusila a světe div se, malej si víkend bez mámy užil víc než já. Najdi si koníčky, věci bez dítěte, abys nevstávala podrážděná. Znám to moc dobře, byla jsem na tom úplně stejně, budila se podrážděná, usínala naštvaná.
Co se týče řešení řevu, na každého pomáhá něco jiného. Já zkoušela všechno možné. Vyřvání neexistuje, obě děti jsou schopné řvát 2 hodiny v kuse. U nás pomohl flegmouš přístup - chceš si řvát, tak si řvi. Nebo - klidně si řvi, ty si kazíš den. A jinak - pokud se jedeš o věci typu zásuvka nebo otevírání oken atd., nedomlouvam. Prostě striktně ne!
Ahoj, napíšu zkušenost. Kamarádka řešila to samé s prckem. Pomohla ji jedna paní, dělaly terapii po telefonu, se sluchátky.. Bylo to v době covidu. Byla potřeba opravit hlavně maminku, od ní se odvíjí pocity dítěte. Moc to pomohlo. Během 14 dnů obě jak vyměněné. Paní má web. Můžu zaslat ať tu nespamuju 🙂. Pěkný den. ”
@veronikav31 skříň plnou hadru s deseti tisícema měsíčně mít asi nebudu 🙄😕a je mi 36

@sylvka Naprosto rozumím a znám to velmi dobře.. já malou miluju, to ano… ale prostě mě strašně sere pardon ale kdybych pila, tak si snad dam víno! A taktéž už se těším až půjde do školy sice zase peněz jak nakadino, ale konečně práce, cely den bez ni, holky, drby lidi… já nejsem typ co doma ráno v 7 vstane s úsměvem a pece buchty, byla jsem, ale co řve tak rvu už jen vstanu a nemám naladu na nic