Neustále hystericky plačící dítě. Máte zkušenost? Radu?

matovamama
3. únor 2021

Ahoj!
Nikdy jsem si nemyslela, že se budu hledat pomoc na fórech, ale začínám být zoufalá. Mám pětitýdenní miminko. Podle všeho je to zdravvý kluk, nicméně od příjezdu z porodnice neustále pláče. Utěší ho jen !Venkovní! povození v kočáře nebo kojení. Ale utěší ho jen po tu dobu, co ta činnost probíhá. Někdy, když už je pláč dlouhotrvající, pomůže zvuk vysavače, každopádně né na dlouho.
Brečí opravdu hystericky, je rudý, zalyká se, někdy až chraptí. Pláče x hodin v kuse každý den, přes den kvůli tomu pomalu nespí, má rozházený režim, protože když mi po několika hodnách breku konečně usne, nehodlám ho budit, abych ho vykoupala ve stejnou hodinu každý den.
Nejprve jsem si myslela, že to budou prdy. Takže jsem nasadila Espumisan, střídám s Babycalmem, dávám Biogaiu, sama jím probiotika, upravila jsem si jídelníček, abych nejedla nic, co ho může dráždit. Piju kojící čaj, bříško nahříváme, masírujeme olejem na to určeným, cvičíme, někdy zavedeme rourku. Nic nepomáhá.
Kojím po třech hodinách vždy cca dvacet minut, mléka mám dost. Hladový není, podle doktorky i přibral více, než měl. Kaká normálně.
Zkoušíme nosit v šátku, houpat, chovat, mazlit...neuklidní se ani v náručí. Jsem zoufalá a začínám to nezvládat. Přistihuji se, že po třech hodinách spánku a následných deseti hodinách breku (s desetiminutovými přestávkami) jsem už zoufale vzteklá. Vím, že dítě vycítí stres matky, snažím se být v klidu, ale přiznejme si, někdy to prostě nejde.
Doktorka, i lidé v okolí mi říkají : Nojoo, to některá miminka takhle pláčou, to tak prostě je.
Já se s tímhle názorem nehodlám smířit, to přeci NEMŮŽE být normální.

Prosím, máte některá podobnou zkušenost a nějakou radu?

malenka3
3. únor 2021

Kiss syndrom vyloučen? Řešila jsi to u Dr?

darinka84
3. únor 2021

@matovamama a jaký byl porod? A zkusila bych zajít za rehabilitacni doktorkou, zda nemá nějakou blokádu. Taky si nemyslím, že je to normální.

matovamama
autor
3. únor 2021

@malenka3 Koukám na příznaky a kromě pláče se nic jiného neobjevuje. Dětská lékařka se o tom ani nezmínila.

matovamama
autor
3. únor 2021

@darinka84 Porod byl přirozený, hladký, malý hezky zvedá hlavičku, otáčí ji na obě strany, na kyčlích také všechno v pořádku. Vlastně jsem se od všech odborníků dozvěděla, že "tak to prostě někdy je a smiřte se s tím"

darinka84
3. únor 2021

@matovamama ani u prsa se neuklidni? A když by spal s tebou, vedle tebe? To taky pláče?

darinka84
3. únor 2021

Ještě mě napadá když je mu venku dobře, nemáte doma pretopene, není moc oblečený?

matovamama
autor
3. únor 2021

@darinka84 U prsa se uklidní, také jsem ho tam ze začátku nechávala třřeba hodinu, aby byl ticho, ale úplně mi pohmoždil bradavky. Pokud nesaje, v mé blízkosti se neuklidní. Zkoušela jsem s ním spát, mít ho u sebe kůže na kůži.. nic. Doma ho nechávám jen v bodýčku a ponožkách, máme tu 22 stupňů, vůbec netopíme.

matovamama
autor
3. únor 2021

@darinka84 Samozřejmě ho přřikryju lehkou dekou. Někdy ho utáhnu do pleny, to občas na chvíli pomůže.

jakreb
3. únor 2021

@matovamama Ake davas Dcko?

jednaholkaa
3. únor 2021

@matovamama Nam mala taky cely dni prorvala a nespala. Problem byl v tom, ze nespala a byla pretazena. Jakmile jsem ji kazdy dve hodiny uspala, bylo to lepsi. Sama usnout neumela, takze hlidat hodiny a kazde dve hodiny uspavat..nosila jsem ji v satku, jinak neusnula. Pozdeji v zavinovacce pri kojeni..

matovamama
autor
3. únor 2021

@jakreb Jestli myslíš Vigantol, ten jsem vysadila, vím, že po něm bolí břicho, nasadila jsem Terezii. Bohužel, problémy nepřešly.

blackfox
3. únor 2021

Proč kojení po třech hodinách? Jet takto tabulkově je za mě velmi málo. Malá v tomhle věku chtěla i co 20 minut.... a hodinové cucání by bradavky odrovnat nemělo, je potřeba nechat laktační poradkyni z Mamily zkouknout správné přisátí 😉 co nošení v šátku či vhodném nosítku, zkoušeli jste?

matovamama
autor
3. únor 2021

@jednaholkaa Já uspávám permanentně celý den 😀.

jednaholkaa
3. únor 2021

@matovamama A uspesne? Spi kazdy dve hodiny?

matovamama
autor
3. únor 2021

@blackfox Měla jsem laktační na návštěvě, saje správně, kojení probíhalo jak má. Když jsem ho kojila více, protože jsem ho chtěla uklidnit, dostala jsem vynadáno od doktorky, že má tvrdé břicho a je přejedený, že mi přibírá dvakrát tolik, at se zklidním. Takže když spí, nakojím až se probudí, když je vzhůru, dodržuju ty tři hodiny. Máme Manducu, vzpíná se v tom, nelívbí se mu to. Ani v šátku, to jsme zkoušeli také..

matovamama
autor
3. únor 2021

@jednaholkaa No nespí vůbec skoro, nenechá se uspat.

jednaholkaa
3. únor 2021

@matovamama To to je pak jasny, ze breci. Musis se ho naucit uspavat..

jannym
3. únor 2021

Dcera byla extremne plactive miminko na neuro kam jsme se dostaly kvuli necemu jinemu dr zjistila ze ma malo horciku po tydnu uzivani uz bylo videt obrovske zlepseni byla najednou mnohem spokojenejsi a neprorvaka pul dne v kuse...

matovamama
autor
3. únor 2021

@jednaholkaa To by mě popravdě nenapadlo 🙂

matovamama
autor
3. únor 2021

@jannym Díky, jakým způsobem ho brala, stačilo, když jsi brala ty?

jednaholkaa
3. únor 2021

@matovamama Uspavas v satku? U nas fungovalo jedine to, jinak neusnula.. V kombinaci s bilym sumem..

matovamama
autor
3. únor 2021

@jednaholkaa Šátek se mu nelíbí, vzpouzí se v něm. Bílý šum - vysavač, pomůže, když už je opravdu vyčerpaný. Spí ale jen do té doby, co vysavač jede.

jannym
3. únor 2021

@matovamama dcera dostala na mesic kapicky a ja dostala narizeno pit magnesii a jist banany...ale dcera byla uz vetsi byly ji tri mesice kdyz jsme se teprve dostaly na neurologii

matovamama
autor
3. únor 2021

@jannym Aha aha, no hořčík doma mám, nic za to nedám, když ho budu zobat..

darinka84
3. únor 2021

@matovamama v šestinedělí jsem měla malého na prsu či sobě skoro pořád... To kojení co tři hodiny... Na to bych se vyprdla.. To miminko celou dobu nesaje,jen si dudla a uklidňuje se.. Teď ma skoro 4 měsíce a už mě tolik nevyžaduje. Opravdu to bylo jak me okolo říkali. Dopřej mu co potřebuje a bude lépe.. Každopádně držím pěsti a přeji hodně síly a trpělivost

baris
3. únor 2021

@matovamama moje dcery usnuly, jen když jsem s nimi skákala na gymnastickém míči 😀. Jinak ani omylem. Brala jsem ho i na dovolenou 😂.

daasqua
3. únor 2021

Hořčík je prý na nervy, je otázka, v jaké formě se dá dávat třeba i miminkům (dotaz na pediatru). Moje máma vždy, když dcera byla vzteklá (ona je jinak velmi "hodné" nenáročné dítě), tak povídá - "dej jí hořčík!".
Dále je na nervy Omega 3, to plno lidí neví.
Další otázka je dudlík, i když na to má samozřejmě plno lidí rozporuplné názory (a budu ukamenovaná, že kazí kojení). Dcera ve 4 týdnech jeden večer pořád řvala, nic jí nebylo, tak jsem jí ze zoufalství strčila malíček do pusy a byla spokojená... tak dostala dudlík...

jsme
3. únor 2021

@matovamama přijde mi jakoby jsi popisovala mě se starším synem. Bohužel nikdy jsme nepřišli na důvod jeho řevu. Přestala jsem tehdy i kojit páč už jsem byla úplně na dně. Nikdo nás nikam neposlal dr tvrdila že je to zdravé miminko a jen vyžaduje více pozornosti 🤦‍♀️ jediné kdy byl klid byl kočárek a jezdit a jezdit. V životě jsem tolik nenachodila jako tehdy. Trvalo to skoro rok 🤦‍♀️ vždycky jsme našli něco co fungovalo a bum zuby tak zase něco jiného bum spurt a tak pořád dokola. Jedl do tří let snad neustále a vždycky nad rámec nějakých tabulek, teď je jak vyžle a nejí skoro nic. No byl to boj ne že ne, zkusili jsme opravdu snad všechno. Jediný člověk kdo ho dokázal uspat byla tatova přítelkyně, jinak nikdy nikdo. Každopádně Vám přeju ať najdete důvod a nebo alespoň způsob jak uspat 🍀

barulina
3. únor 2021

Zkus ten kiss syndrom, osteodynamiku. Za to nic nedas. Pokud jsi vyloucila prdiky, a uklidni se, kdyz ho neco zajima, dela dobre(bily sum, kocarek) asi ho neco boli.

matovamama
autor
3. únor 2021

@darinka84 Děkuju za radu, zkusím to..