Panika z koupání. Může za to švagrová?

22. srp 2022

Naše dcera (2roky) nikdy neměla problémy s koupáním, ale v pátek jsme byli u bráchy na zahradě, a švagrová jí chtěla dát do bazénu. Samozřejmě nechtěla (ještě si na švagrovou ani moc nezvykla a spíš se jí bojí,protože švagrová tlačí moc na pilu). A teď ten problém - od toho pátečního večera se zuby nehty brání koupání, jen se zmíním že se jde koupat, a má hrozný hysterický řev a pláč, pomalu z toho má až šok. Kope nožičkama a do vaničky ji prostě nedostaneme. Včera po půlhodině dělání opiček a zmáchání manžela jsme ji nakonec vykoupali,ale dneska jsem se jen zmínila o koupání, a zas už malá vytřeští oči a kroutí hlavou že nechce. Myslíte že za to může ta švagrová?

konidana
22. srp 2022

Kdo za to může zjistit asi nejde. Teď bych dala klidně týden bez koupání (jen oplachovat ruce, pusu a zadek) a ono jí to snad přejde.

g_m
22. srp 2022

A kdyby za to švagrová mohla, tak co?

janina228
22. srp 2022

A ona tam byla dcera se švagrovou sama? Osobně taky nesnáším, když mým dětem někdo něco nutí.. dokud se nedokázaly ohradit (což teď už teda umí 🙈), tak jsem to musela být já, kdo ostatním řekl - hele tohle nedělej..

palja
22. srp 2022

K otázce : ano, myslím že za to může. Je malá a když jí skoro cizí člověk vezme a snaží se jí narvat do bazénu, kam nechce, tak se to může stát, že se teď nechce koupat.
Mohla jste nějak zasáhnout. Nenechat svagrovou aby jí násilím někam dávala.
Teď bych jí nekoupala, jen omyvala a doufala bych že se zase bát přestane.

elesse
22. srp 2022

No zas jestli do te doby nemela problem, je divne, ze by to zpusobila jedna navsteva bazenu. A kdyz tam tak nechtela, proc ji tam svagrova davala? A vy koupete dvoulete dite ve vanicce?

autor
22. srp 2022

@janina228 Ne, byli jsme u toho všichni, já říkala že do žádnýho bazénu nepůjde (šlo o normální velký bazén), brácha říkal jestli není cvok, že by se akorát ještě utopila když nemá žádný nafukovací pomůcky, a ona začala že by jí snad udržela,pak mi dceru tahala z náručí ať s ní jde do baráku 🙄

autor
22. srp 2022

@palja Ona jí do bazénu nedala, ale pořád o tom mluvila.

autor
22. srp 2022

@elesse Koupeme ve vaničce protože do sprchy nechce. Ale budeme kupovat normální vanu tak do té snad vleze.

palja
22. srp 2022

Aha, tak ti se omlouvám, to jsem špatně pochopila. Ale myslím, že souvislost to má.
Nechala bych to zatím být a za pár dní zkusila zase vaničku.
Moje 4 letá dcera se taky někdy koupe v dětské vaničce, líp si tam lehne a chce tam být víc než ve velké vaně, na tom nevidím nic špatného 🙂

autor
22. srp 2022

@palja Nene neomlouvej se 😊 a jsem ráda že není jediná kdo se ještě koupe ve vaničce.

emillyhk
22. srp 2022

Mám o něco mladší dítě, ale ještě nějakou dobu budeme koupat ve vaničce, protože máme sprchový kout a sprchu nemá rád.
Jinak k tomu, že najednou řve a nechce se koupat - může to souviset a nemusí, my už si podobným bojkotem prošli dvakrát 🙈 Ale švagrová má evidentně potřebu se prosazovat, to bych ji asi příště poslala kam slunce nesvítí...

janina228
22. srp 2022

Tak jestli se do vody ani nedostala, tak si nemyslím že to může mít až tak velkou souvislost. Pokud by v ní nějak hrklo, tak spíš bych čekala, že bude do budoucna na švagrovou brečet nebo něco takovýho, než že si spojí, že málem skončila v bazénu a proto se teď nechce koupat.. nicméně teď bych sprchovala, určitě bych ji do vany nenutila..švagrová má děti?

autor
22. srp 2022

@emillyhk Budu muset, já nechtěla dělat vlny, ale vytáčí mě že má tendenci mi radit co a jak mám ve výchově dělat, hlavně že mi pak řekne že svoje dvě děti vychovala špatně. A ještě dceři strkala dva roky prošlou čokoládu 🤦‍♀️

autor
22. srp 2022

@janina228 Sprchy se bojí. A má děti dvě, ale skoro je nemá doma, celý jejich život je dává pořád k někomu na celodenní i několikadenní hlídání.

janina228
22. srp 2022

Tak jestli se malá bojí i sprchy, tak stejně s tou vodou není úplně ok bych řekla .. no a teda švagrová má asi trochu problém jinde a celkem bych si rozmyslela, jestli vůbec nějaké rady od ní poslouchat🙈.

ee.liska
22. srp 2022

Podle toho co píšeš, to není švagrovou 🙂 Buď v klidu s vodou, to se podá 🙂 Hlavně je evidentní, že ti švagrová nesedí, zkus zapracovat na vašem vztahu

jjasmina
22. srp 2022

Dle mě jen období, u nás se to pořád měnilo první jen sprcha, pak jen vanička, pak zase z vaničky řev, pak sprcha a teď se zase musíme sprchovat spolu

autor
22. srp 2022

@ee.liska To já se právě snažím najít si k ní cestu, aby naše dcera měla strejdu s tetou, ale ono je těžké když ona ví a zná vše nejlíp, a když řeknu na něco ne, tak si mele svoje. Aspoň ten můj brácha se jí snaží usměrnit.