icon

Roční dítě odmítá obědy. Co s tím?

8. dub 2025

Dobrý den
Už nevím kudy kam, tak se chci zeptat Vás, jestli neporadíte. Mám ročního, co odmítá jíst obědy. Už od prvních příkrmů, co sem vařila zeleninu na páře ji nechtěl, a poté co jsem zkusila skleničku ji hned zbaštil, dost ubýval na váze protože byl jen na MM, tak jsem dávala skleničky. Jenomže se to táhne až do teď, cokoliv mu uvařím nechce, nechám ho se v tom i hrabat ať to prozkoumá a jí, ale ochutná a hodí to na zem. Vývar, polévky, rizoto, špagety, prostě co máme my dospělí, jen to má malej bez soli a pepře. Nic nechce, ale když mu dám třeba špagety ve skleničce tak to sní. Nevíte co s tím? Nebo mám dávat a prostě zkoušet později? Je mu rok, snídaně a večeře vždy sní, ale obědy prostě nechce, nic mu nechutná, opravdu jsem zkoušela vsemozny recepty, i jednoduchá jídla jako jsou brambory, nebo kaše a losos, těstoviny, nic…děkuju za každou radu 😭

zmrzlinka
8. dub 2025

Jestli mu byl rok tak mu to trochu okořen a osol.

jana5382
8. dub 2025

A jidlo mu dáváš přímo ze skleničky?

autor
8. dub 2025

@jana5382 nene, ohřeju a dám do jeho misky

autor
8. dub 2025

@zmrzlinka dávám bylinky, mám dát i trošku soli a pepře?

zmrzlinka
8. dub 2025

Můžeš .Ať to má nějakou chuť.

jana5382
8. dub 2025

Já myslela jestli třeba vidí tu skleničku, že by si mu do ní mohla dát tvůj uvařený oběd. A sůl už po troskách určitě přidej

lv
8. dub 2025

Často používají kmín, jablečnou šťávu, pročítej si složení a míchej se svým, velmi pomalu, jako 1 lžíce do celé skleničky po týdnu 1,5 atp.

konidana
8. dub 2025

Zkousela bych, ale nic na silu. Nechat par mesicu a zkusit znova. Rocni byla snad z 90%na mm. Jidla si dala par lzicek. Krom teda bananu, a presnidavkym to zvladla cely. Po odstavu se teprve rozjedla. S vahou teda problemy nebyly.

mavanka
8. dub 2025

Bude konzervativní v chutích 🙂 A zkoušelas kombinovat vařené se skleničkou? třeba na Tvé těstoviny použít skleničku jako omáčku? Nebo udělat doma maso, brambor a k tomu část skleničky - tak tam bude mít částečně tu chuť, co je mu známá ze skleničky, a postupně třeba vezme na milost i ostatní chutě....

jitkaabs
8. dub 2025

No já bychom v 1 roce dcery byla šťastná, kdyby mi jedla alespoň ty skleničky. Byla min. z 90% na UM. Určitě vytrvat, zkoušet, přidávat koření. Super směsi má Davídkovo koření.

mysh_me
8. dub 2025

No do nejakyho velkyho dochucovani pro rocni dite bych se urcite nepoustela. Ty sklenicky taky nejsou dochucovane korenim ani soli, podivej se na slozeni. Rekla bych, ze je jeste maly a pokud ty sklenicky bez problemu ji, tak bych mu je proste davala a ono se to casem zmeni, uz se mu to preji nebo bude chtit ochutnavat i neco jineho a postupne to vykrystalizuje… nikdo neji sklenicky do deseti let 😉
Jinak muj maly bracha byl taky zavislak na sklenickach a kdyz uz je mama nechtela tolik kupovat kvuli penezum, tak mu to postupne michala. Nejdriv jednu lzici domaciho jidla do cele sklenicky, to si ani nevsimne… po tydnu treba zkusit dve lzice… a takhle postupne. Bracha nakonec jedl domaci jidlo s jednou lzici prikrmu ze sklenicky 😀 a poznal to, kdyz tam nebylo primichano ze sklenicky tak to nechtel 😀 ale zase mu ta jedna sklenicka vydrzela dele. A pak uz zacal jist normalne s nami nemixovane jidlo a bylo to 🙂

leilinka1234
8. dub 2025

Měla jsem to tak s první dcerou. Ta dokonce jedla jen jednu konkrétní skleničku s rybou 🙈😀 tak jsem do te skleničky začala po troškách přidávat mnou vařené jídlo. Šlo to pomalu a hodně dlouho jsme byly na poměru 1:1, ale nakonec vzala i moje jídlo na milost 😀

misha31
9. dub 2025

My jedli v 5 mesicich gulas....a jsme v pohode.
Driv se to nehrotilo.
Syn ji od roka vse co my- nekorenim tedy moc, ale normalne si da guláš s knedlikem apod. Rocni dítě uz neni tak male, takze trochu osol, dochut a bude mu smakovat

suzanna123
9. dub 2025

Já bych mu to buď postupně míchala s domácím jídlem, nebo bych mu prostě nic jiného nedala a nabídla mu to později až bude mít trochu větší hlad.

me_druhe_ja
9. dub 2025

Nevidím problém, proč by nemohl jíst skleničky. Jediná nevýhoda, že je to drahý. 😀 jinak je to z lepších surovin, než běžně koupíš v obchodě a uvaříš jídlo doma. 🙂
Mě dcera jedla taky sklínky skoro do roka a půl a pak najednou začala jíst vše. Jsou ji 4 a je perfektní strávník.
Synovi jsem vařila a tam s jídlem bojujeme od začátku. Je mu 5.