icon

Roční dítě, vedro a nic na hlavě. Nějaké rady?

18. čer 2021

Ahojte

Potrebovala bych poradit , venku jsou vedra a dcera je u tchyne porad venku ,
Jenze na hlave nic nechce mit🙈 klobouk jde hned dolu , ksiltovka taky 🙈 tak jsem hledala klobouk se zavazanim jak idiot ze to nesunda - jenze to rve dolu a chytne uplne hysterak jak to nejde 🙈

Tak jsem myslela treba nejakou cepici - ty si nesundava🤔😃 zajimave , ze tu si necha , ale klobouk ne tak ne .

Jenze v cepici ji bude vedro ze jo , a jeste ma dost hodne vlasu 🙈 ,

Nejake rady , ?

Vim ze se nema chodit s detmi na slunce ,v odpolednich hodinach , ale chodit venku jen ve stinu taky nejde 🤷🏻‍♀️ A kdyz sedi v kocare tak na ni taky sviti slunce

klokanka31
•
18. čer 2021

My teď co jsou vedra tak chodíme ven jen ráno nebo k večeru. Takový vedra jsou pro malé děti nebezpečné...

bohumilakupkova
•
18. čer 2021

Dcera taky nic nenosila. Namáčela jsem jí aspoň vlasy. 🙂

madbetka
•
18. čer 2021

Ať je namazaná opalovákem, ať hodně pije, není na sluníčku kolem poledne a chodí odpočívat do stínu...a klid. Roční dítě není novorozenec.
Ani jedno naše dítě v roce nechtělo na hlavě nic. Tak jsem pořád nasazovala, ony to průběžně shazovaly...a nestalo se vůbec nic 🙂

janina228
•
18. čer 2021

Co zkusit šátek? Takový ten bez zavazování,co se jen nasadí na hlavu.. u nás taky nehrozilo aby něco měli kolem toho roku na hlavě, ale tyhle šátky si aspoň chvíli na hlavě nechali..napadlo mě,jestli jim nevadil ten kšilt..

areh
•
18. čer 2021

Co něco takového. Mají na www.unuo.cz

jako_mala_holka
•
18. čer 2021

My chodíme ven jen buď dopoledne max do 10-11h, nebo potom až po 14h odpoledne, ideálně i později, když to jde... Klobouček ji davam, většinou si ho sundává, ale to ona všechno, i čepici... Opalovakem sem tam maznu, zatím je ve sporťáku, tak se snazim chodit co nejvíc ve stínu, opět když to jde 😄 co vic můžem dělat, že

te_reza
•
18. čer 2021

Já budu za krávu, ale v určitých věcech jsem trvala na svém a neustupovala, už od mala.A mohla se třeba 💩 V zimě čepice/rukavice, na sluníčku v létě klobouček. Ať chtěla nebo nechtěla 😂

codal
•
18. čer 2021

Namáčet hlavu, at ji má pořád mokrou.

pipi_puncocha
•
18. čer 2021

Zkoušeli jste tento klobouk? U nás to samé, ale tenhle je zázračný a nevadí mu, je tenoučký a skvěle udělaný, i kamarádky mají takovou zkušenost.

veroniquecz
•
18. čer 2021

Malá nosila namočenou tenkou háčkovanou. A až byla vetší, tak kšilt s ochranou krku.

martt
•
18. čer 2021

Moji synové nosily háčkované čepičky.

barmil
•
18. čer 2021

Jsme na zahrade u bazénu celý den, od 10 do 17. Syn leze, kde chce, taky rok, a klobouček si občas necha, občas shodí. Neřeším, kdyz je v bazénu, namočím vlásky. Spi samozřejmě ve stínu, ale jinak ho nechávám. Ono se to tady dost precenuje, ale vem si, jak to dělají třeba Italové, Španělé, to by s tema detma nemohli 3/4roku ven.. A oni jsou s miminama normalne od narození na pláži a vsude..

andelka
•
18. čer 2021

Už vloni syn na hlavě nic nesnesl, byl mu rok a půl. Teď totéž. I v zimě byl většinou bez čepice i bez rukavic. Rebel.

alilali
•
18. čer 2021

Já ti můžu říct, že to máme úplně stejný. Max čepice, jinak vůbec nic si na hlavě nenechá. Moje rada je ať neutracis za další a jiné pokrývky hlavy, protože to je zbytečný, mám jich doma cca 15 ks a k ničemu až na tu čepici. Namáčet vlásky, držet ve stínu, jinak asi víc nevymyslis.

95newmommy2020
•
18. čer 2021

16 měsíční taky chodí bez cepicky. Hned si ji sunda. :D Snažím se držet ve stínu co to jde, v kočárku má strisku tskze pohoda, má kratkej sestřih a když bude jo vedro poleju ho. 😂 Tady mám zaznamenány rekord kdy ji měl na hlavě přesně 8 zhoupnuti.

malenka3
•
18. čer 2021

Taky jsme měli takové období. Láhev s vodou a pořád namáčet. Když už byla lepší domluva, tak kategoricky trvat na svém, ale v určitém věku to prostě u některých dětí nejde.

amazonkajanik
•
18. čer 2021

Syn dělal v roce totéž, tak jsem to vyřešila slunečníkem na kočárek a přenadavala na tu stranu, kam zrovna svítilo. Byl to opruz, ale lepší než slunce na hlavu. Akorát že to bylo v době,kdy nechodil a většinu času při procházkách strávil v kočárku. Teď mi pro změnu velmi rád nosí takový slamák z tesca, sám si ho dá na hlavu a dnes v Kiku odmítal sundat, abych mu vyzkoušela novou ksiltovku 😁

veruuu_kubesovic
•
18. čer 2021

Nesnese? Jsou věci přes které nejede vlak, v zimě rukavice a cepka, v létě klobouček a kšiltovka a bez toho se ven prostě nejde...

lenerka1
•
19. čer 2021

Mám děti bezčepicové od narození, sama nesnáším pokrývky hlavy, dám si je jen, když fakt není zbytí (musím něco dělat na zahradě v parnu v pravé poledne, nebo je -20 a fouká severák). Kolem roku už měly děti slušně husté vlasy, tak sluníčko nevadilo, u moře se namočily slanou vodou, jak to dělají svým dětem místní. Samy si časem přišly na to, že někdy je čepice/rukavice/slamák kamarád a samy si o ně začly říkat. Rada? mluvit o tom s dcerou, nabízet, ale nenutit, jít příkladem, udělat z nošení pokrývky hru nebo legraci, zajít do obchodu s ní a nechat jí vyzkoušet různé pokrývky hlavy, ať si vybere sama, co se jí líbí, nedovolit být v pravé poledne venku na plném slunci po delší dobu případně střídat slunce a stín.