icon

Rozdílné názory na stravu u střídavé péče

cherrynka89
19. črc 2021

Ahoj.
Zajima me vas nazor na situaci, ktera ve skolce trva 4 mesice a jeste dlouho bude. Nejedna se o me, ale o rodice chlapecka ze skolky, kam chodi syn. Maji ho ve stridave peci, tyden/tyden. Maminka prisne zakazuje sladke ve skolce, zatimco tatinek povoluje vse, aby syn mel vse stejne, co ostatni deti ve skolce. Deti obcas nosi do skolky bonbony, bonboniery, nekdy dort... vsechny deti si daji, jen ten jeden ma problem. On chce, ale maminka to zakazuje :(( je to hrozne, ptz ucitelky samozrejme nevi, co delat. Jak se takova situace resi, kdyz je dite ve stridave peci a jeden z rodicu kazazuje ve skolce, druhy povoluje?? Mamince i vadi, kdy syn jde ke kamaradovi, kde pry nevi co dela a ji.

Strana
z2
anonymmm88
30. říj 2023

@cherrynka89 příspěvek je docela starý, ale nevadí. Me docela dostává, že někdo, kdo sám o sobě pise na svém profilu, že nemá trpělivost a je cholerik a výbušné hlavně na ostatní ,ne na své dítě, tak pracuje evidentně s dětmi a vyjadřuje se k něčemu, k čemu absolutně není kompetentní. Ono je opravdu lehké soudit, když má někdo omezené informace a pohled zvenku, ale proto bys měla držet hubu a respektovat přání rodičů podle toho, u koho to dite je. A ne se vykašlat na přání matky, protože je ti otec více sympatický. To neni absolutně profesionální.

martt
30. říj 2023

@merope Ona tahle problematika je trochu složitější... Ale ano je pravda , ze pokud někdo přinese něco upečeného zodpovídá za to školka popřípadě jídelna. Je to stejné, když má dítko nějakou alergii a rodiče si do skolky/školy nosí svoje jídlo tak za to pak zodpovídá jídelna. Bohužel zákon na takové děti nepamatuje takže to je na každé jídelně jak vyjde vstříc.

suzanna123
30. říj 2023

@mourovatakocka Matka není víc než otec, zejména pokud je dítě ve střídavce, nicméně argument se školkou jsou proti ní 2 je taky blbost.
K otázce - za mě je chyba ve školce, že tohle dětem cpou. Ať změní jídelníček a mají po problému

levandule_k
30. říj 2023

@jerrabina Když to tak čtu, tak ideální by bylo, kdyby se do školky žádné bonbóny a sladkosti nenosili. Dneska je všude mraky lákadel. Neříkám, že sama nejím sladké, snažím se to omezovat, ale jde to ztuha, tak jsem ráda, když mi ho nikdo nepodstrkuje pod nos...

Strana
z2