icon

Skoro žádný spánek u kojence. Máte zkušenost? Co ještě zkusit?

mvagnerovaa
16. led 2021

Dobrý den, já jsem už zoufalá moje skoro 3 m miminko nechce spinkat. Po porodu spala tak 2 týdny dobře a pak najednou jak kdyby se něco převrátilo a nespí ani přes den a ani skoro v noci. Je to samozřejmě každý den jinak co se týče noci, ale přes den je to opravdu to stejné, vzbudí se třeba v 9 a až do 13 hod je prostě vzhůru s tím, že spí 10 minut... v 13 hod třeba jdeme ven (každý den chodíme jinak- záleží kdy se probudí) a to mi naspí ty 3 hodinky v kočárku, vrátíme se třeba ve 16 a pak se tak do 10 minut vzbudí a jedeme... Včera se vzbudila v 17 hod a usnula mi až v 1 ráno.. jsem z toho zoufalá 😔 Má na svůj vek prospat alespoň 16 hod a ona za 24 hodin naspí jen 3-4 hodiny vkuse když jdeme na procházku ven, jinak doma spí tak 5-10 minut. Je strašně uřvaná, tím jak je přetažená, hlad nemá a bříško to také není. Hlavně je to každý den, nevím čím to muže být. Ani doktorka mi nevěří, že takhle málo spinká.. Zavinujeme, chodíme, houpeme, hladíme, bílý šum, š..., zpívání a nic... 10 minut a pak se vzbudí kouká tak 2-3 minuty a začne brecet a oči se jí zavírají.. Je opravdu malinká, měla by spinkat.. 🤦🏽‍♀️ A na balkone v kočárku ani doma v něm být nechce, jen venku opravdu venku, ale nemohu s ni chodit třeba už 6 ráno a nebo v 22 hod večer ...🤦🏽‍♀️😁máte někdo zkušenost? Popřípadě co mám ještě zkusit nebo to prejde samo? Děkuji...

pavlajc
•
16. led 2021

Starší syn byl úplně stejný. Strašně uplakane miminko. I když to nebude potěšující zpráva, tak ho to přešlo v 10ti měsících. U mladšího jsem se ještě před porodem začala zajímat o nošení v šátku a když bylo zle a taky plakal, tak jsem ho do něho soupla a do 15min. byl klidný. Pak jsem litovala, že jsem se o to nezajímala už dříve u staršího. Napadá mě, že třeba chtěl být více u mě. Doteď a to bude mít v létě 7 je dost kontaktní a na mě vázaný. Třeba zkusit. Jen mě to tak napadlo. Budu držet palečky. 🍀

martinazidkova
•
16. led 2021

Já dceru když nechce spát, tak dám do šátku a nebo dřív když spala v kočáru dobře, tak jsme šly ven několikrát, ať spí aspoň venku

crejzy
•
16. led 2021

Taky jsem měla extrémního nespavce ( za celý den napsal 4-5h a to jen přerušovaně) a taky tomu málo kdo věřil. Syn začal lip spát přes den okolo 9m a přes noc až ve 20m. Nás MUDr chtěl tzv. Spaci deník, týden jsme psali kdy usnul, jak dlouho spal, zda jedl a co jedl a tak furt dokola, aby nám to uvěřil. Šli jsme tam ale později, do té doby jsme si mysleli, ze to přejde ( bříško, zuby, vývojové skoky atd). Hledala se alergie, zvažovaly neurologicky problémy.. na nic se nepřišlo. Chce to hlavně trpělivost, nosítko a nebát si říct o pomoc v okolí, ať si alespoň někdy odpočineš.

kristyna109
•
16. led 2021

Dcera byla to same... Uplakana, nevyspala... V kocarku spinkala klidne 2-3hodiny. Doma 20minut po hodinovem uspavani na ruce, v satku byt nechtela🤦‍♀️ Takze jsem to vzdala a pres den jsem ji uspavala jen venku v kocaru, ona se hezky vyspala a pres noc jsem ji uhoupavala v kolebce. Musim rict, ze postupne byly videt zmeny. V 6ti mesicich stacilo polozit do postylky a usnula sama bez houpani. V 8mesicich zacala konecne usinat sama pres den v postylce a nemusela jsem pokazdy letet ven😊
Drzim palce, at je to co nejdriv lepsi🍀

zdenamol
•
16. led 2021

Já se můžu také přidat k nespícímu miminku. Dcera nespala téměř vůbec a bylo mi řečeno, že ji to asi stačí. Dnes má dva a pul roku a přes den nespala doma nikdy, maximálně usne někdy v autě a v kočárku jen jednou za čas a to už musí být. Prostě asi takové jsou. Každopádně nevydržela ani jen tak ležet, musela se nosit a stále jsem ji musela mít u sebe. Jinak řvala a řvala. Takže jsem také používala nosítko někdy i při vaření. Lepší to bylo až když mohla lézt. Ale vše rychle uteče a za pár měsíců si budeš určitě jen říkat, že je to mazec.

anet_98
•
16. led 2021

Také mám skoro tříměsíční syna a jak píšeš, od dvou týdnů mi po kojení odmítal spát, tak jsem ho vždy vzala do náruče a uspávala. Později už stačilo lehat si vedle něj, aby věděl, že tam někde máma je. V noci mi spal krásně a budili jsme se od 2 měsíce jen 2x pak už jen jednou, ale přes den vůbec nechtěl spát. Pořídila jsem nosítko a nosila jsem ho v něm a někdy mi usnul v náručí a já třeba dvě hodiny jen seděla a nechala ho spát v té náruči, alespoň něco. Tedkon už usíná lépe, ale dopoledne je třeba i 3-4 hodiny vzhůru (brečí jen když se nudí a chce mě zavolat k sobě), pak ho nakojim, když vidím že má hlad, no a pak spí 3-4 hodiny. Odpoledne je to lepší a většinou není vzhůru víc jak hodinu. Nevím co to způsobuje, ale prdí mi už sám normálně (občas dám espumisan) a hladem to také nebývá

mvagnerovaa
autor
•
16. led 2021

@mvagnerovaa Holky moc děkuji za odpovědi, nosítko mám též, ale když ji do něj dám, usne ale pak s ním nemohu spát žejo... takže ji musim opatně vyndat a to je zase hned vzhůru.. v postýlce být nechce.. tak spí se mnou 🙊 takže my jsme spolu opravdu furt celý den, každý den.. mazlíme se všechno.. to podle mě o kontaktu nebude.. protože i v noci mi spí na ruce.. strašná závislost vim 😁🤦🏽‍♀️ Děkuji všem a snad se to zlepší no... 😫

martinazidkova
•
16. led 2021

@mvagnerovaa a kojíš?
Já právě takhle večer když uspim v šátku, tak dám do postele a ona sice začne koukat ale než se probere, tak dám prso a ona u něj zas zabere
A nebo dudlá dudlík a pustím ji k tomu vydru usínáčka od FP

squezy
•
16. led 2021

@mvagnerovaa Mam dvojcata a kluci spali jedině za jezdiciho kocarku. Když spali 3xdenne,tak rano jsem je uhoupala v postylkach, spali 30-45min a další 2 spanky se muselo jezdit. Denne jsem nachodila klidně 5-6 hodin, aby spali a i když to bylo náročný, tak nelituju. Upřímně, hrozně jsem si psychicky odpocinula, že nikdo nebreci, nebo neknoura, že je unaveny, ale sam od sebe neusne. Jinak mimca si od 3 mesicu zacinaji drobet uvědomovat den a noc, ale vis jak, nemůžeš čekat, že ti v 19h zalehne a bude do rána spat 🙂 Určitě se to zlepši a za me doporucuju ten kocarek nebo šátek.

mvagnerovaa
autor
•
16. led 2021

@martinazidkova kojím a také to tak dělám ale nezabere vždy

cinam
•
16. led 2021

Jak bys psala o tom našem 😁 14 dní vzorné miminko a pak to začalo. Spal buď chvilku u prsa a nebo pak v kočárku, tam vydržel fakt dlouho. U něj bylo dobré aspoň to, že jsem se s ním třeba hodinu a půl prošla a on pak doma ještě další dvě hodiny spal. To ho ale přešlo nějak kolem tří měsíců. V noci usinal nejdříve o půlnoci a dost často se budil i na delší úseky (hodina az dvě). Pokusy o režim nebo o úpravu jeho spánku skončily vždy fiaskem, kdy pak usnul třeba ve tři ráno. začalo se to lepšit v 9 měsíčních, to už usnul třeba v deset 🙏 postupně se to lepsilo. teď je mu dva a čtvrt, ve dvou letech jsem ho odstavila a od té doby spí celou noc cca 21-8 a pak po obědě má hodinu a půl šlofíka (udyndam v kočárku a nechám stát před chalupou). No prostě spí teď daleko víc než spal jako novorozenec 😊

mvagnerovaa
autor
•
16. led 2021

@cinam jak u nás,tak doufám, že to bude už lepší 🤦🏽‍♀️

cinam
•
16. led 2021

@mvagnerovaa určitě časem ano 😊 mě to začíná za necelé 4 měsíce znova, tak jsem zvědavá 😁 když to moje první konečně spí, tak co předvede to druhé 🤔

la_lilloise
•
16. led 2021

Také jsme to tak měli. Doma spala max 20 minut v kuse, po aktivním min. 30minutovem uspavani (houpani, zavinuti, šum ...). Prvního pul roku jsme proste na všechny denní spanky musela chodit ven s kocarkem (tzn tak 3x denně, 1h, 2h a 1h, měla jsem nachozeno kolem 250 km mesicne), jinak vecer z pretazeni třeba 2h řev při uspavani. Bylo to hrozny, kočárek mi nikdo nevozil, neexistovalo “spi,když spi dítě”. A ještě jak byla na podzim, tak se to cele odehrávalo přes zimu. Na nudu mi pomohly audioknihy, a pak teple snehule a péřovy kabát. A vydržet, po pul roce se to zlepšilo a ten poobedovy spánek začala davat doma (tak hodinku, po uspavani). Vydrž a zlepší se to.

mvagnerovaa
autor
•
16. led 2021

@la_lilloise no snažím se, dnes je třeba od 18 hod vzhůru a spala mi jen 15 min a dělám opravdu všechno a k ničemu... a máme skoro půlnoc, někdy už je toho opravdu moc 😔

mvagnerovaa
autor
•
16. led 2021

@cinam tak to je sebevražda 😂 obdivuji vás, já už nechci. Mě stačí Melinka a už mimi ne ee😂😫

cinam
•
16. led 2021

@mvagnerovaa taky jsem říkala, když mu byly tři měsíce 😅 (to spal mimochodem úplně nejhůř 😁 )

mvagnerovaa
autor
•
16. led 2021

@cinam a ticho už Hihi😂 jinak já si hodím mašli, furt uspavam to jde🤣😂

la_lilloise
•
16. led 2021

@mvagnerovaa Ja vím, hlavně si to nevyčítat, proste jsou takové deti a ani nejlepsi máma s tím níc nezmuze.

princeznamiu
•
17. led 2021

No me jen napada, ze nikdo nezminil kofein. Nevim, nemam takovou zkusenost, ale co zkusit omezit kavu (cerne caje, energetaky...)?

venu_
•
5. bře 2021

@mvagnerovaa zdravim bohuzel nemam stejnou zkusenost, jen vim u sve msle ze taky pretahuje a potom jeste hure usina...kdyz potrebuji aby spala doma,tak mistnost poradne vyvetram a na uklidneni kdyz nezsbira zpivani pustim fen.Ten ji odmala hned uklidnil.drzim palce

ada22
•
6. bře 2021

Kamarádka měla něco podobného. Nemůže mít hlad? Ona říkala, že jak začali dokrmovat UM tak se miminko uklidnilo.