Spánek ročního dítěte. Jak to udělat, aby vydžela třeba i hodinu?
Ahoj všem, píšu sem, protože už mě začíná přepadat zoufalství. Moje dcera oslavila teď rok, je kojená. A teď k jádru pudla. Chodí spát v 8 hodin večer, usne u prsa. Ale vzbudí se asi tak za 10 minut a pláč, musím k ní přijít a dát jí prso znovu (ale jen dudlá), usne a já odejdu a opět po 10 minutach další pláč. A takhle se to opakuje do té doby, než si jdu k ní lehnout. I tak se v noci budí poměrně často (v průměru tak co dvě hodiny), ale mlíko pije málokdy, sloužím jako dudlík. Normální dudlík samozřejmě odmítá. Jsem z toho už trochu zoufalá, mám starší dceru, kterou bych taky ráda uspala, a taky potřebuji po večerech pracovat (dělám na půlku do práce),.. No prostě nula času.. když nejsem osprchovaná, tak už pak ani nemám šanci si do té sprchy dojít, nic prostě. Natož nějaký manželský život. Máte někdo radu, jak to udělat, aby vydržela třeba i hodinu? Už jsem vzdala předávání do postýlky, na večer dostává večeři (někdy hustou polévku, jindy masozeleninu.., hladem to není..)
@nazka Ne, už celkem dlouho (tak od jeho roka) jsem kojila jen večer a v noci, přes den nepotřeboval a ani nevyžadoval. No, koupili jsme prckovi jeho postylku a dali mu ji do pokojíčku...týden jsem v ní spala s ním stejně jako v naší manželské, s kojením, ať si odvykne od naší postele, ale zároveň nemá těch změn moc najednou. Po týdnu, když si zvykl, odstav. Přes den jsem si zalepila prsa a průběžně ukazovala, že mlíko není, byl v pohodě, přes den nepotřeboval. No a večer v posteli zase říkám, že mléko není... no spustil hysterak, trval asi 15 minut, řval hodně, skoro lezl po zdi.. ale já už byla definitivně rozhodnutá. Hlavně necuknout a nedat, jinak si spojí, že si to vyřve, a další pokus odstavu bude mnohem delší a horší. Musíš si být jistá. Já byla. Byla jsem prostě už na dně... celou dobu jsem tam byla s ním a zpivala a hladila ho, pořád.. nikam bych nejela, jak se to prý dělá, že se nechá děcko s chlapem. Jako že nemá najednou prso a ještě mámu? Přijde mi to hrozně kruté... pořád jsem byla s ním... po té čtvrthodině padl do postele a spal. Vzbudil se v noci asi 2x, chvíli brečel, ale už málo, zase jsem zpívala a usnul... další večer už brečel chvíli, ale už to chápal.. pak hned spal a myslím, že až do rána. Prostě stačilo vydržet těch prvních 15 minut a bylo to... čekala jsem to mnohem mnohem horší, byl fakt noční zavislak. Postupně jsme přešli na rituál čtení knížek a hrací usínáček, kouká na hvězdičky a usne... taky to usínání trvá nějakou dobu, někdy usnul brzy, jindy hrozně pozdě... ale když už usnul, mohl se člověk zvednout a žít 😀
Já mám skoro to samý, po 4' měsíci se budila co 20 min, teď po hodince, až dvou, bylo jí 11 měsíců. Jinak obnovit kojení přes den u nás nepomohlo, jídlem to taky není, tam jde prostě o ten kontakt a myslím, že taky posléze pomůže až odstav , tak doufám, že půl roku a mohla by udělat prsu zdarec, i kdyz ona je taková prsomilka a jinak než u prsa neusne.Jinak homeopatii se taky vyhybam a popravdě i dr říkala, že raději vydržet a řeknu to takhle, já tohle mám u první, takže druhé už ani neplánuju, je to fakt dost náročné, ale musíme vydržet, teď jsem cca po osmé vzhůru a to jdu ještě k dr. A za hodinu vstavam. Jinak co se týče sprchy, tak buď pohlída manžel nebo dám malou do cestovní postýlky s hrackama a ona tam teda těch 5-10min fakt vydrží, kolikrát vyletim ze sprchy , otevřu jí a ještě si tam hraje, vysavam s ní, to běhá za vysavacem nebo stojí stylem oprena o mou nohu, když utiram něco.
ja cekam, az me zlomi. az me zlomi, tak ji odstavim. hrozne nechci, chtela bych, aby se odstavila sama, rada bych ji kojila, dokud bude chtit ale! uspavam minimalne 1,5 hodiny, musi se proste ududlat, dudlik nikdy nechtela. nesnasi spani vedle me, takze musim sedet nebo byt v polosedu. vse ji hned vzbudi, takze od pul roku je u sebe v pokojiku, protoze ji vzbudilo ikdyz sem se zakryla. na uspavani nefunguje vubec nic jineho nez prsa, ve dne teda i kocar nebo nositko, ale z nositka ji bez probuzeni vyklopit nejde i presun do postylky je nindzovsky vykon 🙈 kdyz ma dobrou noc, budi se po dvou hodinach. to je krraaaasa nejvetsi! a ted ma horsi...asi nahrava novy software lezeni 😅 nebo bojuje se zuby nebo nevim. uspavam 1,5 hodiny, odlozim, bezim na zachod, je vzhuru, poduda, uspim, bezim do sprchy, je vzhuru, uspim, lehnu si, usnu na 5 minut, je vzhuru, uspim.....atd. nema cenu to popisovat. noc nesnasim, potrebovala bych nejaky energetak pro kojici matky, ktery se nedostane do mlika. neznate neco? televizi sem nevidela 9 mesicu a s manzelem mam vztah pres whatsapp 👍😏
Tak musím říct, že to mám taky tak :D Panebože. Mám teprve pul ročního a pořad čekám, že to přejde :D Se mám asi na co těšit :D Uspím večer na míči a hned jak položím musím dát prso ( je to nepoložitelné dítě) :D a už nikam nesmím. Nestihnu se vykoupat? hmm, tak prostě smrdím. ;) Chlap už v obýváku, protože prcka vzbudí každej malej prd. Jak já bych si chtěla pustit film..nebo si dát horkou vanu. Nebo třeba i dodělat co jsem přes den nestihla. Všichni mi řikaj,že neboj to nebude do 15nácti. No jasně, ale do ty doby budu šedivá. :'D Takže radu nemám, ale alespoň můžu říct : Neboj, nejsi v tom sama! 🙂
@lucietamamieta ty jo, brzy začal. Mně v půl roce ještě usinala dobre. Uspala jsem a vydržela ty dvě tři hodky.. Teď vůbec.
No jo, že nás nebudou chtít do 15,vime.ale i další rok v tomto tempu je poměrně dost 🥴
@nazka Brzo? Tyjo už začal ve dvouch měsících. 🙂 Jojo je to dost no.
@jakreb To říkáš ty, ale spousta lidí s tím má dobré zkušenosti, i moje praktická dr a pediatr, já v tom úplně nefrčím, ale tento názor s tebou nesdílím a mimochodem i placebo u hodně lidí skvěle funguje a já mám i dobré osobní zkušenosti s alternativními přístupy, západní medicína řeší v řadě případů jen důsledky.
@jakreb Jak jsem psala, mají s tím dobré zkušenosti i moje praktická dr a náš pediatr a mám k nim důvěru, ale já osobně také preferuju bylinky. Složení neuvádějí u řady produktů v dnešní době, protože je to kvůli regulím EU.
@nazka Vyřvat rozhodně není ta správná cesta a můžeš z toho mít ve finále trauma i ty. Já osobně bych zkusila kde co, napadá mě ještě kineziologie.
@jakreb Já i moje děti také, svůj postoj jsem psala - věřím především v prevenci ve formě stravy, otužování - rádi se saunujeme, sprchuju studenou, psychiku - to je dle mého názoru alfa omega vašeho, ale rozhodně homeopatika nezatracuju a nějaké zkušenosti s nimi taky mám a je mi vlastně jedno, co ve finále pomohlo 😉

@lennus to je krása s vaší dcerkou.
Jinak teda sis užila, než se narodila 😯 to mě mrzí. Ostatní se zvládnout dá ☺️