Úzkostlivé dítě. Máte zkušenost?

cizrna31
20. zář 2022

Dobrý den,

moje dcera 19 měsíců má už 6 týdnu maminka období, ale začíná to byt horší a horší. Velkou část dne brečí, chce byt pořad u mě, nikoho jiného nepřijímá. Dřív chodila za cizími lidmi, vůbec ji nevadilo zůstat doma s babickou nebo jinými příbuznými. Teď je vše problém. Dnes jsme byly na plavání a musela jsem s ni sedět mimo bazén, protože tam straně plakala.

Vím, ze separační úzkosti patří k vývoji dítěte, ale nikdo z našeho okolí to nemá az tak vyhrocené.

Mate někdo zkušenost, prosím.

Děkuji za Vaše odpovědi.

lentilkah
20. zář 2022

Je to proste blby obdobi, nezbyva nez vydrzet 🍀

marimanta
20. zář 2022

@cizrna31 u nás je to tedy v kombinaci s jinou diagnózou, ale cca do tří let se na ni nikdo nesměl ani podívat. Do těch tří, když byla párkrát beze mne, tak jedině s mužem. Teď nastoupila do školky, jakž takž to zvládá, má asistentku, ale zvýšená úzkost přetrvává. V novém prostředí potřebuje až půl hodiny k rozkoukání, nikdo na ni nesmí mluvit (to už teda není tak zlý) a když se jí dotkne, nastane konec světa.

9radka9
20. zář 2022

@cizrna31 jo, měli jsme, zhruba od roku do 2 a půl let, nemohla jsem ani na toaletu, i když byla s tatínkem, osvědčilo se mi to "neřešit" a počkat až to přejde, žádné vysvětlování ani přemlouvání nemělo význam, to se sprajcla ještě víc a bylo jsme pár kroků zpátky...bylo to hodně náročné a ani teď se zrovna nehrne s někým jiným (babičky, tety) beze mně

cizrna31
autor
20. zář 2022

@marimanta mužů se zeptat s čím? U nás je taky problém i pohled jiných lidi, vlastně cokoliv

marimanta
20. zář 2022

@cizrna31 mentální retardace