icon

Glukóza nalačno hodnoty

klokanka31
Dnes ve 12:32

Jaký hodnoty glukózy nalačno jste v těhotenství měly? Já když byla na odběrech krve tak jsem měla 5. Prý v normě. Koukala jsem na internet na hodnoty, a našla jsem že běžný člověk má normu do 5.6, ale na jiných webovkách zase že to už je na hranici, a od 5.1 je to cukrovka 🤔

lalalola
Dnes ve 12:39

@klokanka31 ja mela 5.4 2x a bohužel uz jsem těhotná s gdm 🙏🏼
Hranice je u těhotných 5.1 z krve..

anonym_ef7191
Dnes ve 12:44

Takže sis na internetu přečetla, že ti podali správné informace, tedy že cukrovku nemáš.

drep
Dnes ve 12:49

Ano, hranice lačné glykémie je pro těhotenskou cukrovku nižší, je to do 5.1. Je to daný fyziologií těhotné. Nenormální hodnoty se samozřejmě řeší kdykoliv, nicméně období pro měření lačné glykémie a event. Následné provedení OGTT je 24.-28. Týden

xnikax1
Dnes ve 13:20

@klokanka31 já jsem měla u obou těhotenství první odběr nalačno v normě pod 5 a tehotenskou cukrovku jsem stejně dvakrát měla. Takže tohle je negativní výsledek a pak přijde až ogtt a tam se uvidí. Při ogtt jsem měla taky pod 5,takže testování proběhlo ,ale měla jsem špatnou tu druhou hodnotu odběru po hodině vypití roztoku. U prvního těhotenství ve 25tt, u druhého těhotenství mě poslali na ogtt hned na začátku.

kajajaf
Dnes ve 13:28

@klokanka31 Kdyz jsem sla ma glukozovy test, tak me s 5.1 nalacno vyhodili, ze mam cukrovku. Vyzadala jsem si novy test o tyden pozdeji a vse ok. Tu prvni hodnotu mi zrejme zvysily lusky, co jsem mela vecer a lacnila jsem dlouho. Tu glykemii muze posunout kazda blbost pomalu.

klokanka31
autor
Dnes ve 14:18
@xnikax1

@klokanka31 já jsem měla u obou těhotenství první odběr nalačno v normě pod 5 a tehotenskou cukrovku jsem stejně dvakrát měla. Takže tohle je negativní výsledek a pak přijde až ogtt a tam se uvidí. Při ogtt jsem měla taky pod 5,takže testování proběhlo ,ale měla jsem špatnou tu druhou hodnotu odběru po hodině vypití roztoku. U prvního těhotenství ve 25tt, u druhého těhotenství mě poslali na ogtt hned na začátku.

@xnikax1 Já na to ogtt nepůjdu. S gynekoložkou jsem to probírala, a vzhledem k tomu že mám žlučníkové kameny tak to není dobrý. Prý může cukr hlídat i jinak...

xnikax1
Dnes ve 14:53

@klokanka31 Tak to jedine asi podle dlouhodobého cukru. Ale jak říkám,já měla lačnou hodnotu celé těhotenství v pořádku a cukrovku jsem měla i domácí měření jsem měla na lačno v pořádku.

lalalola
Dnes ve 14:55
@xnikax1

@klokanka31 Tak to jedine asi podle dlouhodobého cukru. Ale jak říkám,já měla lačnou hodnotu celé těhotenství v pořádku a cukrovku jsem měla i domácí měření jsem měla na lačno v pořádku.

@xnikax1 dlouhodobý cukr neprokáže pořádně nic, me vyšel 2x krásně a tu cukrovku stejně mam 🤷🏻‍♀️

bekinka
Dnes ve 14:56
@klokanka31

@xnikax1 Já na to ogtt nepůjdu. S gynekoložkou jsem to probírala, a vzhledem k tomu že mám žlučníkové kameny tak to není dobrý. Prý může cukr hlídat i jinak...

@klokanka31 samozřejmě záleží na tobě, ale pokud nepůjdeš na test,tak bych osobně hodně zvažovala alespoň domácí měření cukru pomocí glukometru. Min ta lačná ti hodně napoví.

bekinka
Dnes v 15:00

Ještě dodám, že jsem tehotenskou cukrovku měla, výsledky oggt jsem měla na nejnižší možné hladině pro prokázání cukrovky. Celé těhotenství naprosto ukázkové hodnoty, které jsem držela jen úpravou stravy a přesto jsem poslední měsíc skončila na kompenzaci, jelikož hodnoty najednou strašně vyletěly (ikdyž jsem jedla naprosto ukázkově). Začalo to právě vysokou lačnou a pak už to lítalo😅😂.