Glukóza nalačno hodnoty
Jaký hodnoty glukózy nalačno jste v těhotenství měly? Já když byla na odběrech krve tak jsem měla 5. Prý v normě. Koukala jsem na internet na hodnoty, a našla jsem že běžný člověk má normu do 5.6, ale na jiných webovkách zase že to už je na hranici, a od 5.1 je to cukrovka 🤔
Takže sis na internetu přečetla, že ti podali správné informace, tedy že cukrovku nemáš.
Ano, hranice lačné glykémie je pro těhotenskou cukrovku nižší, je to do 5.1. Je to daný fyziologií těhotné. Nenormální hodnoty se samozřejmě řeší kdykoliv, nicméně období pro měření lačné glykémie a event. Následné provedení OGTT je 24.-28. Týden
@klokanka31 já jsem měla u obou těhotenství první odběr nalačno v normě pod 5 a tehotenskou cukrovku jsem stejně dvakrát měla. Takže tohle je negativní výsledek a pak přijde až ogtt a tam se uvidí. Při ogtt jsem měla taky pod 5,takže testování proběhlo ,ale měla jsem špatnou tu druhou hodnotu odběru po hodině vypití roztoku. U prvního těhotenství ve 25tt, u druhého těhotenství mě poslali na ogtt hned na začátku.
@klokanka31 Kdyz jsem sla ma glukozovy test, tak me s 5.1 nalacno vyhodili, ze mam cukrovku. Vyzadala jsem si novy test o tyden pozdeji a vse ok. Tu prvni hodnotu mi zrejme zvysily lusky, co jsem mela vecer a lacnila jsem dlouho. Tu glykemii muze posunout kazda blbost pomalu.
@klokanka31 já jsem měla u obou těhotenství první odběr nalačno v normě pod 5 a tehotenskou cukrovku jsem stejně dvakrát měla. Takže tohle je negativní výsledek a pak přijde až ogtt a tam se uvidí. Při ogtt jsem měla taky pod 5,takže testování proběhlo ,ale měla jsem špatnou tu druhou hodnotu odběru po hodině vypití roztoku. U prvního těhotenství ve 25tt, u druhého těhotenství mě poslali na ogtt hned na začátku.
@xnikax1 Já na to ogtt nepůjdu. S gynekoložkou jsem to probírala, a vzhledem k tomu že mám žlučníkové kameny tak to není dobrý. Prý může cukr hlídat i jinak...
@klokanka31 Tak to jedine asi podle dlouhodobého cukru. Ale jak říkám,já měla lačnou hodnotu celé těhotenství v pořádku a cukrovku jsem měla i domácí měření jsem měla na lačno v pořádku.
@klokanka31 Tak to jedine asi podle dlouhodobého cukru. Ale jak říkám,já měla lačnou hodnotu celé těhotenství v pořádku a cukrovku jsem měla i domácí měření jsem měla na lačno v pořádku.
@xnikax1 dlouhodobý cukr neprokáže pořádně nic, me vyšel 2x krásně a tu cukrovku stejně mam 🤷🏻♀️
@xnikax1 Já na to ogtt nepůjdu. S gynekoložkou jsem to probírala, a vzhledem k tomu že mám žlučníkové kameny tak to není dobrý. Prý může cukr hlídat i jinak...
@klokanka31 samozřejmě záleží na tobě, ale pokud nepůjdeš na test,tak bych osobně hodně zvažovala alespoň domácí měření cukru pomocí glukometru. Min ta lačná ti hodně napoví.
Ještě dodám, že jsem tehotenskou cukrovku měla, výsledky oggt jsem měla na nejnižší možné hladině pro prokázání cukrovky. Celé těhotenství naprosto ukázkové hodnoty, které jsem držela jen úpravou stravy a přesto jsem poslední měsíc skončila na kompenzaci, jelikož hodnoty najednou strašně vyletěly (ikdyž jsem jedla naprosto ukázkově). Začalo to právě vysokou lačnou a pak už to lítalo😅😂.

@klokanka31 ja mela 5.4 2x a bohužel uz jsem těhotná s gdm 🙏🏼
Hranice je u těhotných 5.1 z krve..