Nechce si mě vzít
Ahoj, potřebuji se vyzpovídat a zároveň bych chtěla znát i druhý názory..
Letos budeme s přítelem spolu 6 let, a už několik let čekám na prstýnek a svatbu.. ženit se vždycky chtěl a i teď mi vždy říká, že se dočkám, chápu, že toho máme dost, stavíme dům, malé dítě, ale já jsem se chtěla vždycky vdávat mladá a ideálně před dětmi ( dítě bylo nakonec kvůli mé diagnóze co nejdříve a tím pádem svatba šla stranou). Otec je skvělý, malý má příjmení po něm, což mi přišlo do doby než mě u pediatra vyzvali pod jiným příjmením v pohodě a od tý doby mám pocit, že k ním " nepatřím". Strašně mě to mrzí a jsem z toho zklamaná, beru to jako podraz. Na druhou stranu vím, že na tomhle svět nestojí.
Přemýšlím nad tím, že si jen změním na matrice příjmení a svatbu nechám stranou.. co si o tom myslíte?
@anonym_d87e07 a co teda poradíš autorce? Jak se má zahovat? On prostě nechce a maximálně to povede k tomu, že se s tím naučí žít nebo může odejít s děckem pryč a najde si někoho, kdo si ji bude chtít vzít. V tuto chvíli zbytečná věc. Rozbít něco, co funguje, kvůli papíru.
@kakba já přece neříkám, že má odejít, já jen říkám, že svatba není jen papír, jak si mylně někteří myslí. Pokud nechce on velkou svatbu a ani jeden nechce tu úřední jen se svědky, tak si zkrátka musí ta práva zabezpečit jinak - tj. oba by měli tomu druhému podepsat před notářem plnou moc pro případ, že se tomu druhému něco stane, aby měli nárok na informace a případně mohli rozhodovat o péči, pokud toho nebude schopen sám pacient. Když nebudou mít nárok na vdovský/vdovecký důchod, měli by se společně dohodnout a odkládat peníze bokem, aby ten druhý nezůstal jen o jednom platu (zde je problém ale v tom, že když to bude nějaká forma společného účtu, tak do doby ukončení dědického řízení si na to nesáhnou). No a dědictví si musí zabezpečit sepsáním závětí u notáře, protože bez toho dědit nebudou. A na tom bych prostě trvala, pokud si jí nechce vzít.
Souhlasím s názorem, že se nejspíš ženit nechce a jen to trapně odkládá. Co tu ale ještě nepadlo, máte nějak ošetřený majetek - teď hlavně tu stavbu domu? Aby to nebylo, že vše je psané na partnera a při případném rozchodu odejdeš jen s igelitkou…
Souhlasím s názorem, že se nejspíš ženit nechce a jen to trapně odkládá. Co tu ale ještě nepadlo, máte nějak ošetřený majetek - teď hlavně tu stavbu domu? Aby to nebylo, že vše je psané na partnera a při případném rozchodu odejdeš jen s igelitkou…
@anonym_27e650 ano, půlka je jeho a půlka má. Stejně tak při úmrtí, peníze budou vypláceny tomu druhému.
Pro mě svatba taky není jen papír. Jméno bych si po chlapovi, který si mě nechce vzít, neměnila, ale já osobně bych ani dětem nedala jméno po chlapovi (se mi to říká, když jsem tohle řešit nemusela🙂 ). Je dobře, že aspoň majetek máte ošetřený. Mám z toho, co píšeš, dojem, že svatbu plánujete velkou (chce tam mít všechny, které má rád), bude to tedy ranec peněz. Vidím to právě jako ten větší problém, jako důvod, proč svatbu odkládá. Já to vnímám jako zbytečné, zvlášť, pokud stavíte, ty peníze potřebujete jinde. Ale chápu, někdo to takhle chce. Jak tohle vlastně vidíš ty? Chceš také velkou svatbu, za kterou utratíte spoustu peněz? Zkusila bych to teď nechal nějakou dobu být, máte jiné starosti, chcete se brzy stěhovat. Dala bych mu čas. Ale připravila bych si na podzim možná promluvu ve stylu, co to znamená pro tebe, co pro něj... Rozumím ti, taky je pro mě toto téma aktuální a vidím to trochu jinak jak partner. Zatím se snažím být trpělivá, naštěstí už společné děti mít nebudeme.
Na změnu příjmení ale potřebuješ i jeho souhlas.
@ditkla Na změnu příjmení u dítěte ano, u ní ne.
@anonym_27e650 ano, půlka je jeho a půlka má. Stejně tak při úmrtí, peníze budou vypláceny tomu druhému.
@ilush jako že máte uzavřené závěti u notáře, aby ten druhý dědil? Protože ze zákona Vám rozhodně žádné peníze nepůjdou, protože z pohledu zákona nejste dědicové toho druhého.
@ilush jako že máte uzavřené závěti u notáře, aby ten druhý dědil? Protože ze zákona Vám rozhodně žádné peníze nepůjdou, protože z pohledu zákona nejste dědicové toho druhého.
@anonym_d87e07 myslela jsem životní pojištění, tam se uvádí komu mají být peníze vyplaceny.
@kakba svatba není jen papír, svatba jsou právní jistoty navíc, které vnímám jako důležité - pokud by se mu náhle něco stalo, jako manželka má přístup k informacím na rozdíl od družky, jako manželka má nárok na vdovský důchod na rozdíl od družky, jako manželka dědí na rozdíl od družky, která by v tomto konkrétním případě nedědila nic, protože by dědilo jen dítě. A totéž platí i obráceně.
@anonym_d87e07 No, ja to spis vidim jako pravni rizika 😁 snad krom toho vdovskeho důchodu...
@ilush Obávám se že je jasné že se ženit nechce 🥺 Nechápu ale proč, když barák a děti jsou větší závazek než svatba...
@klokanka31 Nejspu, dite je zavazek vůči tomu dítěti, nikoliv vuci druhemu rodici. U baraku záleží, kdo je v katasrru jako majitel 😇
@anonym_d87e07 No, ja to spis vidim jako pravni rizika 😁 snad krom toho vdovskeho důchodu...
@j.a.n.i 😀
@ilush být na tvém místě, tak mi ani tak nevadí odsouvání svatby jako to, že se s chlapem nedá normálně na toto téma mluvit. Přišlo by mi hodně ponižující být v pozici té, která jen čeká a trpí neustálé odkládání, aniž by bylo jasné, jaké to má opravdové důvody. Chceme se vzít? Co je pro nás prioritou -svatba, nebo manželství? Kolik musíme našetřit, pokud chceme mit svatbu podle našich představ? Chceš tu svatbu stejně jako já? Co tě brzdí? Tohle jsou úplně základní neškodné otázky a kdyby na ně chlap nechtěl nebo neuměl odpovědět, není pro mě partnerem, ale nevyzrálým děckem.

@ilush + on si pro změnu nyní koupil vybavení na paraglide z xxx tisíc, protože ho přeci tak dlouho chtěl.. zřejmě priority
@ilush jak rikam . Me je proste lito dat ty prachy za svatbu , treba to ma stejne … nebo proste chce mit cisty stit a dodelany dum ( kde je kazda kačka dobra