Proč se mi nedaří hubnout?

4. kvě 2024

Dobry den, prosim vas o rady. Chudnem zo 60.5 na 55kg Momentalne som na 57.5kg - toto mi ukazala dnes rano vaha. Naozaj tomu nerozumiem. Pred asi 4 dnami som mala 56.5kg stale sa to kolise a nie a nie ist dole. Jem zdravo, ziadne sladke, pijem vela vody, na porcie si davam pozor, obmedzujem pecivo, bielu ryzu aj cestoviny. Z coho moze byt ta voda zadrzana ahjaj uz naozaj neviem.

janule0123
4. kvě 2024

To je tak blby odpovědět … me třeba skočilo 1kg nahoru vždy na konci cyklu, dvě kg jsem dala dolu jen tím, ze jsem měla nucenou pauzu ve cvičení - úraz, nemoc …. Hlidala bych si spis Cm než váhu, poslední kg jdou dolu hur, musíš mít všechno dobře nastaveny, jednou za dva týdny až týden mít nějaký jídlo který mas fakt rada- klidně knedlo zelo🤣 já třeba musela začít jist podstatně víc, aby šla váha dolu… jedla jsem tak jak říkáš ty a jen jsem podstupune nabirala … až jsem začala jist víc a hlídat si cca prijem, pak to letělo dolu ani nevím jak …tohle je můj pohled a jak to fungovalo me… pokud nejsi vyšší, tak myslím ze mas pěknou váhu, tak to zas neprehanej… pokud potrebujes ladit, nějaký to posilování taky změny vzhled- víc než 2 kg na váze 😃neupinala bych se tolik na kg a ze musím další dvě kg dolu

1pomnenka
4. kvě 2024

Základem je nevážit se každý den, je to hloupost. Stačí 1x týdně. Pokud hodně cvičíš, jde to dolů velmi pomalu, přibývá ti svalová hmota.

lamiaaa
4. kvě 2024

Váha během dne může kolísat v rozmezí až 2 kg, navíc záleží i na fázi menstruačního cyklu. Spíš než váhu sledujte ubývající centimetry.

pilzzee
4. kvě 2024

@1pomnenka Naopak, lepsi kazdy den, at vidi ty vykyvy. Kdyby se vazi jednou tydne, tak se trefi zrovna do nejakyho vrcholu a bude mit depku, ze ma najednou 2kg nahore, ackoliv dalsi den by mela treba min. A nebo jednou za mesic 😀

1pomnenka
4. kvě 2024

@pilzzee Pokud má při váze 57 depku, takto už je na diagnózu, ne? 😉

jancazao
4. kvě 2024

@1pomnenka samozřejmě pokud neměří do 150 cm.

kotkodrom
4. kvě 2024

Cykl /kolem ovulace nebo před ms/ nebo solené jídlo je můj tip.

gdpr
4. kvě 2024

1kg môže byť aj rozdiel v rôznych fázach ms cyklu ja stále cez ovuláciu a ms mám o niečo viac, tak isto dosť často to moze byt aj odchýlka na váhe tak to by som vôbec neriesila, to ci máš o 1kg viac alebo menej aj vizuálne na postave je zanedbateľné, stačí aj ze si deň pred píla menej vody, mala o niečo viac kalórií a menej pohybu, tak isto je dosť dôležité ci si sa vážila pred WC alebo po a hlavne v rovnakom čase.

petaov
6. kvě 2024

Zkus Kalorické tabulky. Zadej tam vše co jíš a uvidíš. Mi šla váha vždy jen dolů, pokus jsem jedla správně. Možná nemáš vyváženou stravu.

alubif
6. kvě 2024

Záleží jaky způsob hubnutí jsi zvolila, pokud jen omezila jídlo, tak to půjde pomalu a do určité fáze, pak se váha zastaví , protože bez pohybu to nejde. Na druhou stranu, pokud jsi zvolila způsob pohyb a redukce jídla, na váhu moc ze začátku rozhodně nezhubnes, protože tělo si vytváří svalovou hmotu a ta něco váží, tady je lepší používat centimetry. Na druhou stranu však vytváříš něco, co později bude tuky pálit. Tento režim jedu já. Na nějake tabulky nebo diety s vynecháním něho kašlu, ráda si i zaprasim. Od konce ledna mám dole 6 kilo, zpěvnější postavu. Co se týče vykyvu kilo se kilo tam, taky záleží na fázi cyklu. Já mám před ms o kilo až kilo a půl víc, protože prostě zadržují vodu a trávení taky není ideální , navíc mám děsně žravý pms😅. Ale vždycky až tento pekelný týden skončí, jsem na váze šťastná. Taky záleží l, kdy se vážíš. Já se vážím denně ráno nalačno.
@1pomnenka proč na diagnózu? Ono pokud je třeba na horní hranici normálního BMI, kdy už prostě ta postava není ideální, tak prostě těch pár kilo dolů chce.

jolana24
6. kvě 2024

Já nikdy nepochopila ženský co řeknou: Sakra přibrala jsem kilo, zase to musim shodit. Já mám na váze o kilo víc jen když se den předtím o trochu dýl najim 🙈😂 jinak fakt záleží na fázi cyklu, po ovulaci před MS mám klidně o 2 kg víc

1pomnenka
6. kvě 2024

@alubif Protože nenapsala, že má například 180cm. Takové dotazy jsou tu každou chvíli, už není co shodit a hroutí se z toho.

autor
6. kvě 2024

@alubif zvolila som zdravu nizkokaloricku stravu + pohyb. Denne chodim cca 10k krokov plus nejaky ten beh par krat do tyzdna. Ked beham zabehnem okolo 6km. Moje telo pali 1500 kalorii jem maximalne do 1200. Nejako sa to zastavilo. Obcas mam dni kedy si dam co chcem samozrejme. Ale urcite momentalne zdraziavam vela vody v tele pretoze dalsi tyzden mam ms. snad sa to potom opat rozbehne.