icon

Rozdělení péče...jak začít?

Včera v 07:12

Ahoj, s manželem jdeme od sebe, bude se stěhovat...je to náročné, ale pořád si myslím, že jsme rozumní. Mámé 6letou dceru...té to budeme teprve říkat...

A moje otázka...myslím, že bychom chtěli mít ideální týden týden....chci se zeptat, jak na to naběhnout? Ráda bych aby si malá zvykla, než půjde do školy 🙈...

Ale tedy....
Postupně? Treba napřed odpoledne, dva dny v týdnu, víkend a dál a dál...(otec bude v novém, my ve ,,svém") nebo hned týden týden? Nebo ti nechat úplně na ní? Ale pak abychom zas došli do nějakého normálního stavu?
Tak jako tak to myslim nebude ve variantě týden týden neprostupné, prostě myslím, že když budeme chtít uvidíme se...

A pak k variantě týden/týden
Samozřejmě se nabízí po-ne asi klasika, ale pak jsem slyšela o myšlence pá-ne.....ze si po týdnu výchovy a režimu, kdy jsou oba tak trochu v tenzi z úkolů a požadavků dítě má možnost odplivnout u ,,odpočatého" rodiče a pořádně si užít oba víkend a pak naběhnout na režim....

Taknějak o všem? Děkuji

krtcice
Včera v 09:07

Řešili jsme s ex. Máme 3 děti, tehdy jim bylo 12, 8, 6. Nejmladší ne úplně klasické dítě. Já se odstěhovala, jen naproti přes silnici. Nejdříve jsme střídali po 3 dnech. Ale s tím, že když se jim stýskalo v jeho dnech, mohly ke mě a naopak. To samé jeli jsme na výlet, vzali děti s sebou a naopak. Ohledně dětí se naschvály nedělaly. Postupně se to protáhlo do režimu po týdnu, předávání vždy v pondělí po škole. Za mě lepší a víc v klidu, než v neděli večer. To bych celou neděli přemýšlela, že třeba od babičky musíme domů dřív kvůli času předání a tak.
Jo a odstěhovala jsem se začátkem prázdnin. Že děti měly různé vyžití, dovolenou s dědou, pobyty u babiček a nebylo to pro ně hned takové jiné, nemusela se řešit škola do toho. Pak si to už sedlo.

kakba
Včera v 09:08

Tak prvně bych zvazila myslenku, pokud teda jste rozumní, jak pises, ze by dcera mela domov jen jeden a stridali byste se vy, jakozto rodice. Za me uplne nejlepsi reseni. Ad.2 zeptala bych se i dcery jak by ona byla stastna.

krtcice
Včera v 09:09

Jinak vánoční prázdniny máme pořád po 3 dnech, letní podle domluvy, ostatní věci neřešíme. Pokud byla v rodině velká oslava typu dědeček 80, a vyšlo to na ex týden, děti nám dal aby jely s námi. Já mu zas vyhověla, když potřeboval on.

j.a.n.i
Včera ve 12:38
@kakba

Tak prvně bych zvazila myslenku, pokud teda jste rozumní, jak pises, ze by dcera mela domov jen jeden a stridali byste se vy, jakozto rodice. Za me uplne nejlepsi reseni. Ad.2 zeptala bych se i dcery jak by ona byla stastna.

@kakba No, ono to ale nemusi byt nejlepsi reseni podle toho ditete...

autor
Včera ve 12:50
@j.a.n.i

@kakba No, ono to ale nemusi byt nejlepsi reseni podle toho ditete...

@j.a.n.i jako premyslela jsem nad tim chvili....ale nedokazu si to predstavit...chapu, ze je to zatez pro dite, stehovat se, ale spokojenost rodice je asi sojena s celkovym osobnim prostorem...dva pokojicky a hezke okolo vytvoris...ale byt porad s nekym ve stejbe loznici, na stejnem gauci, suplicky v lednici, dohadovat se o uklidu, nebo jestli chci nebo nechci vymeniz zaves...já nevím...vím, že se to tak někdy dělá, ale teda nedokážu si predstavit...nevím

Velmi ráda budu, pokud mi někdo řekne své zkušenosti? Jestli máte?

j.a.n.i
Včera ve 13:06
@anonym_autor

@j.a.n.i jako premyslela jsem nad tim chvili....ale nedokazu si to predstavit...chapu, ze je to zatez pro dite, stehovat se, ale spokojenost rodice je asi sojena s celkovym osobnim prostorem...dva pokojicky a hezke okolo vytvoris...ale byt porad s nekym ve stejbe loznici, na stejnem gauci, suplicky v lednici, dohadovat se o uklidu, nebo jestli chci nebo nechci vymeniz zaves...já nevím...vím, že se to tak někdy dělá, ale teda nedokážu si predstavit...nevím

Velmi ráda budu, pokud mi někdo řekne své zkušenosti? Jestli máte?

@anonym_autor Ne, ja to myslela opravdu z pohledu deti, ze jim vadilo, když se rodiče stridali, prostě meli pocit, ze když nechteji byt spolu, tak má každý bydlet jinde.

zuzkasim
Včera v 17:50
@j.a.n.i

@anonym_autor Ne, ja to myslela opravdu z pohledu deti, ze jim vadilo, když se rodiče stridali, prostě meli pocit, ze když nechteji byt spolu, tak má každý bydlet jinde.

@anonym_autor O střídání rodičů u dětí si můžeš počíst na mém profilu.
@j.a.n.i Znáš nějaké dítě, které zažilo, že se v jeho původním domově rodiče po rozchodu střídali a vadilo jim to, vybrali si raději, aby putovalo po domovech ono? Ještě dodám, jestli ti rodiče byli schopni se normálně domluvit, protože pokud si na sebe vzájemně stěžovali, tak je jasné, že dítě by toto řešení za ideální nepovažovalo. Jinak mi to přijde jako nesmysl. Děti mají obvykle svůj domov rády a nechtějí o něj přijít a zažít si stěhování týden co týden.