icon

Rozvrh hodin

klokanka31
Včera ve 14:50

Tak jsme dostali rozvrh hodin. Ano, zase jsem s něčím (jako vždy) nespokojená 😁 Ale přijde mi týdně 4 hodiny matiky fakt málo, oproti 9 hodinám češtiny. Ale co ten tělák? Vždycky byly dvě hodiny v kuse, nechápu jak chtějí stíhat jednu hodinu tělocviku, když se budou ještě přesouvat do tělocvičny do jiný budovy, nebo pak na zimní stadion na brusle. To jim seberou svačinu? A co mě na tom "vadí" nejvíc, tělocvik po svačině. Když všude každý tvrdí, že po jídle se nemá hned běhat/skákat. Jak to mají vaše děti ve školách?

Rozvrh hodin
Strana
z2
yda
Včera v 15:08

@klokanka31 Je to naprosto normální rozvrh hádám pro první třídu 😀. Měli jsme dost podobný, včetně dvou hodin tělocviku v různé dny. A tedy já za celou svou školní docházku nikdy neměla dvouhodinovku tělocviku v kuse, to slyším prvně. Hodila bych se do klidu a těšila se na první třídu, rozvrh bývá většinou ten nejmenší problém 😁

veruuu_kubesovic
Včera v 15:10

@klokanka31 tobě evidentně vadí, kde co🤷‍♀️? Ma tvé dite nějaké zdravotní omezeni? Nema...
Tak co to tak "hrotis"🤔? Vytvorit rozvrh pro celou školu neni jen tak, a mas teprve prvnacku...
Mam dite s DM1, ajtualne 6.trida, hodin ma spoustu, presto respektuji rozhodnutí skoly, kdy ma zrovna tělocvik, vetsinou odpoledne, proste nastavím pumpu na daný den🍀 ty tohle omezeni resit nemusíš, tak nehledej problem tam kde neni 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

veruuu_kubesovic
Včera v 15:12

A 2hod telocviku jsou snad az kdyz mají decka plavani nebo na vyšším stupni, na nizsim stupni urcite ne! Mladsi syn bude druhák, telocvik ma 2x týdne 1h

alenka_p
Včera v 15:16
@veruuu_kubesovic

A 2hod telocviku jsou snad az kdyz mají decka plavani nebo na vyšším stupni, na nizsim stupni urcite ne! Mladsi syn bude druhák, telocvik ma 2x týdne 1h

@veruuu_kubesovic asi jak kde, starší syn měl vždy dvě hodiny v kuse, od 3. třídy mají dokonce 3 hodiny TV týdně (2+1), mladší v první třídě má 2 hod TV taky hned za sebou.

alenka_p
Včera v 15:17

@klokanka31 Tak v první třídě se učí děti číst a psát, na to padne většina těch hodin češtiny...

malytlustyhroch
Včera v 15:18

@klokanka31 Klid. Čj je jak "psani," tak "cteni," proto potrebuje dvojnasobek casu. Telocvik jsme mivali dvouhodinovky az na stredni, pro prvnaky je to proste prilezitost si tricet minut dvakrat tydne zablbnout. Jestli se tvoje dcera obleka a ji primerene rychle, tak se nemusis bat, ze by byla telocvikem zkracena nebo ohrozena. Na zacatku velke prestavky sni svacinu, pak se prevlekne, nez dojdou do telocvicny bude nejspis 15 minut po jidle, i kdyby ne, myslim, ze potize ze sportu po jidle se tykaji spis dospelych po vydatnem obede, ne deti po svacine. Problem myvaji pomale deti, tem telak opravdu "bere" prestavku vcetne casu na jidlo, ale to se vas asi netyka, ne? Az budou chodit plavat nebo bruslit, pani ucitelka upravi rozvrh tak, aby na to meli 2-4hodiny v kuse.

glitterglue
Včera v 15:29

Na někoho holt v rozvrhovém tetrisu ta třetí hodina na TV vyjít musela😁 U nás se třeba ve školce po svačině standardně chodí ven a ani na jednom z dětí to následky nezanechalo... pokud je svačina 1 rohlík a půl jablka, není co řešit.

Jak bylo řečeno výše, psaní i čtení trva dlouho... V naší škole se třeba spojují pracovní činnosti s vytvarkou, a děti tak mají 2h čas na nějakou náročnější práci. Někde jinde spojují TV... takhle aspoň mají děti ten pohyb prubeznejsi. Je to úplně normální rozvrh.

lleennttiillkkaa
Včera v 15:41

Celou základku jsem měla tělocvik 2x1h, stejně tak starší syn a stejně to má mladší. Neumím si představit, jak by pak ti prvňáčci(předpokládám, dle rozvrhu) vydržely třeba do 16h v družině, kdyby měly 2h tělocviku za sebou.

somalicats
Včera v 15:44

Dvouhodinovku tělocviku jsme neměli ani na gymplu 😀. Normální prvňácký rozvrh, u nás je teda o hodinu matiky víc a o hodinu češtiny míň, ale to už jsou detaily. Čeština = čtení a psaní, jak už tu padlo. Mně víc vadí to, že mají jen 1 hodinu angličtiny týdně, ale to spíš proto, že u nás doma jede angličtina ve velkém, a i to si zvládnu pořešit ke všeobecné spokojenosti. Starší holky na stejně škole, jako jde nyní moje prvňačka, měly dvouhodinovku TV jen v tom pololetí, kdy měly plavání. Jinak vždycky 2x1 hodinu. A že je po svačině - jak už tu padlo, než dojdou do tělocvičny nebo na hřiště, tak cajk, rozhodně jí z toho nebude zle.

betelgeuzz
Včera v 15:50

Uplně normální rozvrh. Čeština bude zvlášť čtení a psaní. U nás byly 2 h tělocviku v kuse až na druhém stupni a pak to spojovali na dobu plavání, ale to bylo až myslím ve 3. třídě. Prvňáci stejně neudrží dlouho pozornost, nevím, co by dělali 2 h tělocviku v kuse.

anonym_44e6ca
Včera v 15:55

Úplně normální rozvrh pro prvňáky 😉
Celou základku bude mít tvé dítko více hodin ČJ než M, protože objem učiva je tam prostě větší.
TV máme na naší škole 1x týdně 2 hod až od páté třídy (vyjma jednoho pololetí ve druhé třídě, kdy chodí povinně plavat, to jim ten TV spojují). Syn měl TV běžně po svačině a naopak mu to vyhovovalo. Teď bude mít TV 2. a 3. vyučovací hodinu v jeden den, a to třeba pro jeho zdravotní stav je horší varianta, protože mu to bude více vystřelovat histamin a navíc bude hladový, protože se ke svačině reálně dostanou až po tělocviku.

klokanka31
autor
Včera v 15:59
@veruuu_kubesovic

@veruuu_kubesovic Uznej ale že bruslení se nedá stihnout během jedné hodiny, když přesun na stadion trvá 15 minut

klokanka31
autor
Včera v 16:01
@alenka_p

@klokanka31 Tak v první třídě se učí děti číst a psát, na to padne většina těch hodin češtiny...

@alenka_p Vím to bylo i za nás, vždycky hodina psaní a hodina čtení. Ale té matiky se mi zdá málo

klokanka31
autor
Včera v 16:02
@malytlustyhroch

@klokanka31 Klid. Čj je jak "psani," tak "cteni," proto potrebuje dvojnasobek casu. Telocvik jsme mivali dvouhodinovky az na stredni, pro prvnaky je to proste prilezitost si tricet minut dvakrat tydne zablbnout. Jestli se tvoje dcera obleka a ji primerene rychle, tak se nemusis bat, ze by byla telocvikem zkracena nebo ohrozena. Na zacatku velke prestavky sni svacinu, pak se prevlekne, nez dojdou do telocvicny bude nejspis 15 minut po jidle, i kdyby ne, myslim, ze potize ze sportu po jidle se tykaji spis dospelych po vydatnem obede, ne deti po svacine. Problem myvaji pomale deti, tem telak opravdu "bere" prestavku vcetne casu na jidlo, ale to se vas asi netyka, ne? Az budou chodit plavat nebo bruslit, pani ucitelka upravi rozvrh tak, aby na to meli 2-4hodiny v kuse.

@malytlustyhroch Naše je rychlá. Bruslit budou od října

martinka_33
Včera v 16:05

Já jsem strašná máma ale moje děti mají za sebou pět a tři roky školy a já nevím ani jeden jejich rozvrh 😅 Mně vždycky zajímá jen v kolik začíná a končí vyučování (a v první třídě mě nezajímalo ani to, protože chodili do družiny), jinak jejich rozvrhy jsou jejich boj 😅

kkaatte
Včera v 16:06

@klokanka31 u nás když mají plavání, tak se rozvrh upravuje, že mají dvě hodiny v kuse tělocvik a tím se prohodí některé hodiny, třeba to tak bude i u vás. Synovec měl vloni telocvik první hodinu v pondělí, na velkých školách se musí prostřídat 🙃

hlukacz
Včera v 16:07
@martinka_33

Já jsem strašná máma ale moje děti mají za sebou pět a tři roky školy a já nevím ani jeden jejich rozvrh 😅 Mně vždycky zajímá jen v kolik začíná a končí vyučování (a v první třídě mě nezajímalo ani to, protože chodili do družiny), jinak jejich rozvrhy jsou jejich boj 😅

@martinka_33 mám to podobně..🤣

martinka_33
Včera v 16:09
@klokanka31

@veruuu_kubesovic Uznej ale že bruslení se nedá stihnout během jedné hodiny, když přesun na stadion trvá 15 minut

@klokanka31 u nás chodili 20 min pěšky do bazénu a organizačně to řešili tak, že se zkrátila ta vyučovací hodina předtím... Tak třeba takhle je to v plánu i s bruslením.

nikoulinka
Včera v 16:11

Hele, u nás jsou třeba hodiny TV pokaždé "oddělené". Já třeba letos byla "v šoku", když jsem viděla, že v pondělí jen čeština a v úterý jen matematika 😅 Jako ano, má to své výhody - jedny učebnice, více času. Ale zase nemyslím si, že tak dlouho půjde udržet pozornost na jeden předmět 😅

1pomnenka
Včera v 16:15
@nikoulinka

Hele, u nás jsou třeba hodiny TV pokaždé "oddělené". Já třeba letos byla "v šoku", když jsem viděla, že v pondělí jen čeština a v úterý jen matematika 😅 Jako ano, má to své výhody - jedny učebnice, více času. Ale zase nemyslím si, že tak dlouho půjde udržet pozornost na jeden předmět 😅

@nikoulinka Nechápu, vždyť na tom rozvrhu má každý den několik různých předmětů.

kristyn86
Včera v 16:15

Ber me trosku s nadsazkou, ale ja mam u tebe casto chut, hodit ti par svych starosti abys nemela cas resit prkotiny. Neustale hledas v necem mouchy,malickosti,zbytecnosti...,jen abys mela co resit. Porad srovnas,co jak bylo za tebe a to povazujes snad za normu a jedinou spravnou vec. Takova zpatecnicka. V zivote jsem takhle neresila rozvrh deti. Za me normalni rozvrh pro prvnaka. 2 hodiny TV v celku jsem mela ja treba az na stredni a byl to zahul. Chapu pouze 2 v kuse,kdyz je plavani. Jak u vas bude brusleni,netusim. Jinak cviceni po jidle neberu jako prekazku po nejake svacince,ale kdyz se dospely clovek nacpe k prasknuti. Jinak vic hodin cj ti uz bylo vysvetleno...

mateees
Včera v 16:33
@nikoulinka

@nikoulinka mas rozvrh ve sloupečku. Kdyby to bylo v řádku, tak je ti absolutní nesmysl

mateees
Včera v 16:35

Normální rozvrh. Až bude bruslení, plavání, upraví se to. 2h tv by byly skvěle, ale pro děti lepší menší pohybova aktivita každý den, , než nárazově jednou za týden.

patypresdevaty
Včera v 16:35

Hod se do klidu, resis opravdu kraviny. Otravis zbytecne jak sebe, tak lidi kolem. Pritom fakt neni duvod.

klokanka31
autor
Včera v 16:39
@martinka_33

@martinka_33 A aspoň máš klid 😁

patypresdevaty
Včera v 16:40

A zkus pouzit selsky rozum. Cetiny je vic nez matiky, protoze v cestine se toho deti na zacatku musi naucit nejvic (kompletne cist a psat, zatimco v matice "jen" pocitat do 20). Telocvik musi byt udelany ta, aby se behem dne vystridaly v telocvicne vsechny deti (kolikrat je to kapacitne problem, kdyz se maji v 1/2 telocvicnach vystridat vsechny tridy, zkus si to spocitat, kolik hodin tydne je na to potreba). Nekdo ma holt telocvik hned rano, jiny po svacine, vetsi deti treba i hned po obede a nebo treba nultou hodinu.
Az budou chodit bruslit, tak se nejspis nektera z hodin telocviku prohodi docasne s necim jinym. To pak neni problem, protoze prave nemusis resit kapacitu telocvicny.

klokanka31
autor
Včera v 16:42
@nikoulinka

@nikoulinka Ježiš tak to já si fakt můžu ještě pískat 😮 A to ale nemáš prvňáka že ne?
Teď koukám že vy máte rozvrh po sloupečkách, takže každý den různé předměty

patypresdevaty
Včera v 17:01
@nikoulinka

@nikoulinka precti si ten rozvrh znovu ;)

somalicats
Včera v 17:02
@klokanka31

@klokanka31 Bruslit budou chodit kdy? Jestli až od druhého pololetí, tak je možné, že jim upraví rozvrh, aby se tam stihly děti přesunout. Ale upřímně, pokud nejste fakt sportovně založená rodina a malá už suverénně nebruslí (což asi ne, když ses tu v jiné diskusi ptala na helmu), tak jim jedna hodina i s přesunem bude bohatě stačit.

zaji
Včera v 17:08

TV v rozvrhu 1 hod je kvůli obsazenosti tělocvičny. Na všechno mají beztak 1 učitelku a ta si může upravit rozvrh jak je potřeba tzn. na plavání bude 2 hod TV v kuse a třeba v úplně jiný den, než běžný TV, podle obsazenosti bazénu.

Strana
z2