Rozvrh hodin
Tak jsme dostali rozvrh hodin. Ano, zase jsem s něčím (jako vždy) nespokojená 😁 Ale přijde mi týdně 4 hodiny matiky fakt málo, oproti 9 hodinám češtiny. Ale co ten tělák? Vždycky byly dvě hodiny v kuse, nechápu jak chtějí stíhat jednu hodinu tělocviku, když se budou ještě přesouvat do tělocvičny do jiný budovy, nebo pak na zimní stadion na brusle. To jim seberou svačinu? A co mě na tom "vadí" nejvíc, tělocvik po svačině. Když všude každý tvrdí, že po jídle se nemá hned běhat/skákat. Jak to mají vaše děti ve školách?
@somalicats Od října
@klokanka31 Tak stejně budete mít během září třídní schůzky, tak není nic jednoduššího než se na to zeptat, jak to mají vymyšlené.
@klokanka31 Normalni rozvrh, nikdy mě nenapadlo v tom takhle šťourat. Vzdyt ať si to vyřeší jak chtějí, jestli jim kvuli přesunu na tv ukrátí přestávku , nebo hodinu, je snad jedno. Svačina stačí menší, když jdoz za chvíli na oběd. Ono taky není tak lehké nakombinovat. Pokud jde o bruslení, typuju změnu v rozvrhu.
@veruuu_kubesovic Uznej ale že bruslení se nedá stihnout během jedné hodiny, když přesun na stadion trvá 15 minut
@klokanka31 Tak jim seberou jednu vedlejší hodinu na TV, normální situace.
U nás je zimák nebo bazém v sousedním městě, plavání nebo bruslení je celodenní záležitost a také to jde a není problém.
NOrmální rozvrh. Mě by se asi moc nelíbilo 5 hodin pro prvňáka, ale chápu, že jinak to nejde.
Stejně mají na vše jednu učitleku a ta si bude přehazovat hodiny dle nutnosti.
Ty budeš radost všech učitelek 🙂 . Posuzování takových detailů je úplně mimo moji rozlišovací schopnost, při čtyřech dětech bych musela skončit v blázinci. Je evidentní, že bruslení asi nebude ve vaší škole žádná novinka. Věř, že škola si to nějak pořeší a ty si s tím starosti dělat nemusíš. Ad TV po svačině - copak dítě má po dvou hodinách takový hlad, že se svačinou nacpe k prasknutí? Vždyť svačina není oběd. Věz, že některé třídy mají TV ihned po obědě, to je jiná liga. Ale jak jinak to udělat, aby se všichni v té tělocvičně vystřídali?
Já jsem strašná máma ale moje děti mají za sebou pět a tři roky školy a já nevím ani jeden jejich rozvrh 😅 Mně vždycky zajímá jen v kolik začíná a končí vyučování (a v první třídě mě nezajímalo ani to, protože chodili do družiny), jinak jejich rozvrhy jsou jejich boj 😅
@martinka_33 taky 🤣
Mladšímu synovi je to "sumak" co bude mit za hodiny
Starsi dcera, 6.trida, mají hned na zacatku adaptak, takze rozjezd u ní očekávám pomalejší 😅 teda doufám v to🙏
@veruuu_kubesovic Uznej ale že bruslení se nedá stihnout během jedné hodiny, když přesun na stadion trvá 15 minut
@klokanka31
To samozřejmě uznám, ale tak asi to bruslení mají v rozvrhu delsi dobu, ze to nebude pro učitelky nizsiho stupně žádná novinka 🤷♀️
@klokanka31
To samozřejmě uznám, ale tak asi to bruslení mají v rozvrhu delsi dobu, ze to nebude pro učitelky nizsiho stupně žádná novinka 🤷♀️
@veruuu_kubesovic Přesně. Navíc, já jsem na tohle fakt flegmatik, bylo by mi úplně jedno, jestli to učitelka s dětma na bruslení stihne nebo ne, její problém, já jsem ráda, že je dítě ve škole a chvíli se o něj nemusím organizačně starat 😅
@klokanka31 vřele doporučuju - nech život svůj i ostatních plynout samovolně. Není to hejt, není to urážka. Ale co ty potřebuješ řešit za věci - z toho by se slabší povaha zhroutila. Vyhledáváš, na co by ses mohla zeptat, chceš názory cizích lidí - aby ses podle nich rozhodla?, ke všemu přistupuješ s tím, že je to problém a budeš ho řešit?
Normální rozvrh, mmch kdyby byl i trochu blbej, co jako, kvůli tobě ho předělají 31.8? Spíš ne, že jo. Ještě škola nezačala a už víš, že nestihnou hodinu těláku. Proč by ne?
Tvůj argument "vždycky byly, bylo, byla.... " je mi proti srsti, ale to je možná moje chyba.
Tobě vadí to, že dítě sní kousek jídla - jakože svačinku - a pak si půjde zablbnout do tělocvičny? Že ne, že to nějaký trollí pokus....
@klokanka31 po svačině dobrý, však to se děti nestačí ani pořádně v klidu nasvačit 🙈, u nás ve škole je tělák tradičně po obědě (2. stupeň), to je masakr, nechápu, jak to vůbec někoho může napadnout a to jsem člověk, který si před během musí dát snídani, ale snídani, ne oběd….
@klokanka31 U nás se na bruslení upravoval rozvrh, aby to stíhali, takže klid.
@klokanka31 po svačině dobrý, však to se děti nestačí ani pořádně v klidu nasvačit 🙈, u nás ve škole je tělák tradičně po obědě (2. stupeň), to je masakr, nechápu, jak to vůbec někoho může napadnout a to jsem člověk, který si před během musí dát snídani, ale snídani, ne oběd….
@kosi_cek však to taky neni hned po obědě ne? Tedy my jsme měli vždycky na oběd hodinu, vim, že jsme se naobědvali a pak courali po městě a pak až měli odpoledku
@klokanka31 Tak to jde určitě vyřešit tak, že si paní učitelka prohodí hodiny - tzn. spojí jednu hodinu TV a k tomu hodinu před nebo po a hodinu, která odpadne si třeba nahradí místo dalšího tělocviku... Udělat rozvrh ve škole je fakt náročné a určitě se neřeší pár týdnů bruslení na zimáku 🙂
Normální rozvrh pro první třídu.
Taky mají 2 hodiny Tv odděleně. Škola musí v tělocvičně prostřídat všechny. Někdo má hodinu před svačinou, někdo po, někdo před obědem, někdo po.
Veliká výhoda je, že mají na vše stejnou paní učitelku. Takže ta naše, viděla, že jsou unavení, tak jim dala hudebku a pak až matematiku. Když byl v zimě sníh, napsala nám, měli dvě hodiny TV v kuse, aby mohli jít bobovat. Jezdili plavat, bruslit, rozvrh se upravil. Takhle to funguje všude.
Na začátku první třídy chodili i na procházku, učili se venku. Aby ta změna oproti školce byla co nejmenší.
Tak já myslím, že paní učitelka ví nejlíp proč je ten rozvrh takový, jaký je 🙂 mě u našeho prvňáčka jen zarazilo, že jeden den má 5 hodin, ale jak mají hodiny za sebou je mě úplně jedno. Musí to pasovat hlavně ji a jejímu stylu vyučování 🙂
U nás pájí učitelka hodiny prohazovala tak nějak, jak bylo zrovna potřeba (krom tv, to je jasné. Ale třeba kvůli dceřině nemoci, kdy chodila z počátku jen na 2 hodiny, měli různě předměty z posledních hodin ráno, aby zmírnila už tak šílenou docházku😅🙏🏻🙈. Takže bych se tím úplně nestresovala, stejně to bude všechno v rámci možností operativně 😉.
Nikdy děcka neměly tv dve hodiny po sobě. Kdyz bylo plavání nebo bruslení, tak se přehodila nějaká hodina. Rozvrh je úplně v pohodě. Hned po velké přestávce jsme tv taky měli, da se to. A jeden den měly děti fotbalový kroužek hned po obědě, vyučování končilo tělocvikem 13:30 a 14:00 začínal kroužek fotbalu. Brala jsem je přednostně dopředu ve frontě, aby to stihli.
Nedělej problémy kde nejsou.
Na bruslení či plavání přehodí hodiny a nahradí tím dalším TV, naprosto běžná praxe už před 30lety 🙂 odjedou kurz a vrátí se k původní verzi
@klokanka31 Uznej ale, ze bruslení neni ani povinnou, ani standardní součástí telocviku u prvňáků.

@klokanka31 Bruslit budou chodit kdy? Jestli až od druhého pololetí, tak je možné, že jim upraví rozvrh, aby se tam stihly děti přesunout. Ale upřímně, pokud nejste fakt sportovně založená rodina a malá už suverénně nebruslí (což asi ne, když ses tu v jiné diskusi ptala na helmu), tak jim jedna hodina i s přesunem bude bohatě stačit.
@somalicats Od října