icon

Školní focení

marimanta
Dnes v 10:26

Ahoj, jdu si pro vaše názory.
Děti se fotily, paní učitelka chtěla, aby všichni, kdo se chtějí fotit ve skupince, donesli potvrzení od rodičů. Jasně nám to takhle napsala do mailu, a že kdyz nebude mít potvrzení od obou, nebude se fotit nikdo. Syn donesl papírek, že chce fotku s Karlem a Josefem. Karel nepřišel, Josef papírek neodnesl. Tak se zeptala Jarmila, jestli se s Trojkou chtějí vyfotit, a ačkoli ani jeden neměl papírek, vyfotili se.
Jasně, banalita, pár korun, ale už toho mám plné zuby....
V poslední době hodně bojujeme se školou, ze strany školy mi chodí sem tam kusé informace, ve čtvrtek pak přisel mail s výčtem všeho, co syn kdy udělal, a sdělením, že dostane důtku. Komunikace se školou je tristní, když jsem něco řešila, bylo to o tom, co syn musí, já musím. Požádala jsem paní učitelku a trochu ohledu a úpravu přístupu z důvodu diagnózy, odpověď byla, že smůla, tohle zvládají malé děti...
Pracovala jsem tam, s paní učitelkou si tykáme, což se aktuálně jeví trochu kontraproduktivní...
Z toho všeho nemám chuť obětovat ani korunu za fotku, kterou jsem nechtěla... Hodily byste to za hlavu, nebo mám trvat, ať škola dodržuje vlastní požadavky...?
Jde mi teď čistě o fotky, vše ostatni řeším samostatně.

g_m
Dnes v 10:42

@marimanta Fotku bych nechala paní učitelce s tím, že jsme měli napsanou jinou a tuto jsme nechtěli. Fotím školky a nikdy jsem neslyšela, že by děti musely mít souhlas rodičů 🤦 Pokud Vám fotka s jiným chlapečkem nevadí, tak si ji klidně nechte, ale jinak bych odmítla. Nemáte důvod ji platit.

areh
Dnes v 10:44

Chápu ten princip. Pravidla se dodržují jednostranně. Ale! Vychazela bych primárně z toho, jestli syn tu fotku chce nebo ne. Pokud ano, zaplatila bych. Pokud ji nechce, neplatila bych. Ale synovi bych zbytečně problémy nedělala.

duvera
Dnes v 10:46

@marimanta zrovna fotku bych nehrotila, at to neudela jeste zlo mezi synem a jeho kamaradem.

mischalinka
Dnes v 11:22

A vy dostáváte rovnou hotové fotky? 😵
U nás paní fotografka děti nafotí, i vícekrát, poté pošle odkaz, kde si můžeme vybrat, jaké fotky a v jaké velikosti (případně i jako fotoplátno, magnetku atd.) chceme, online objednáme, zaplatíme a ona pak vše teprve fyzicky dodá..

marketa1218
Dnes v 11:33

Zrovna fotku bych asi neřešila. Jsou horší věci, záleželo by mi na tom zda jí syn chce nebo ne.

evik19
Dnes v 11:33

Jestli se syn vyfotit chtěl a nebyl vyfocen pod nátlakem, tak bych fotku normálně zaplatila. Nezaplatit těch 25 Kč by mi fakt přišlo jako zbytečný naschvál učitelce, která by tu fotku pořízenou s dobrým úmyslem, nakonec musela zaplatit sama. Horší by mi přišlo, kdyby se syn chtěl s někým vyfotit a nebylo by mu to umožněno, i když on lístek, že mu jednu fotku zaplatíte, měl…

marimanta
autor
Dnes ve 12:33

Já právě vím, že to to kravina. Ale štve mě to z principu, kdy ona ví, že Dvojka a Josef jsou velcí kamarádi, tak proč neřekla Josefovi, že se má vyfotit s Dvojkou..? Proč vybrala zrovna Jarmila, když o to ani jeden nějak extra nestál, ale samozřejmě se nebránili. Druhak v mailu máme tučně napsáno, že se fotí jen ty děti, které to budou mít oboustranně písemně.
Prostě vím, že jde o prd, ale stejně mě to štve.
A fotky dostaneme rovnou, kdybych si mohla vybrat na webu, nemusím to řešit 🙂

hojda
Dnes ve 12:52
@g_m

@marimanta Fotku bych nechala paní učitelce s tím, že jsme měli napsanou jinou a tuto jsme nechtěli. Fotím školky a nikdy jsem neslyšela, že by děti musely mít souhlas rodičů 🤦 Pokud Vám fotka s jiným chlapečkem nevadí, tak si ji klidně nechte, ale jinak bych odmítla. Nemáte důvod ji platit.

@g_m U nás to je, když se chtějí fotit ve skupinkách individuálně.

vanilkacka
Dnes ve 13:20

U nas nastesti chteli jen napsat, kolik muzou skupinove, tak jsem napsala 2-3 fotky, kdyby se decka nebyla schopna domluvit, s kym se budou fotit. Bylo tam napsano, ze pak za fotku bude platit kazde dite na fotce. Je mozne, ze ucitelka tusi, ze rodice Jarmila to klide zaplati a rodice Josefa by mohli resit, ze prece nic nepodepsali, tak nic nezaplati. A nakonec to bude platit ucitelka.

marimanta
autor
Dnes ve 13:25

Já tomu rozumím, proč to chce. Já to po rodičích chci taky vědět, protože děcka si namyslí xy skupinek a rodiče mi to pak nezaplatí...

j.a.n.i
Dnes ve 14:50

@mischalinka Asi tak, myslela bych, ze je to v dnešní době standard, takže by predevsim skola mela vymenit predpotopniho fotografa...
A jinak pokud syn o fotku s Jarmilem nestoji, tak bych ji neplatila s odkazem na to, ze ho na listecku nemel.

evculinda
Dnes v 16:12

@marimanta Jestli syn o fotku s Jarmilem nestoji, tak bych ji neplatila s odkazem na to, ze ho na listecku nemel.

anonym_129bbf
Dnes v 16:12

Rodiče Josefa znáte? Třeba si vysloveně nepřáli,aby se jejich syn s vaším fotil. A učitelka to nějak skoulela,aby to vašemu nebylo líto, že nemá žádnou fotku. Nevím, neznám situaci, jen chci naznačit, že někdy jsou věci jinak než jak se na první pohled jeví. Já bych rozhodně nebyla nadšená z toho, že se mé dítě kamarádí s někým, kdo má důtku (protože pro nic za nic jí asi nemá, že?) Takže pokusí fotku syn stojí, bez řečí bych ji zaplatila a zbytečně nevysírala, už tak to vypadá, že jste ve škole neoblíbení.

kamino
Dnes v 17:27

Už jsem se setkala s tím, že jsem musela přefocovat školní fotky, protože rodiče si nepřáli, aby jejich dítě bylo na společných fotkách ani ve skupinkách, Bohužel si vzpomněli, až po focení (prý na to zapomněli) a tím, že je jméno školy na školní fotce a tím je to dohledatelné, tudíž GDPR, tudíž vše smazat a znovu. Takže asi i chápu to, že učitelka chtěla rovnou jména, ale nechápu to, že tam nacpala jiné dítě ( nebo ono mělo povolení k focení a tak ho tam zkrátka dala.. )

somalicats
Dnes v 18:30
@anonym_129bbf

Rodiče Josefa znáte? Třeba si vysloveně nepřáli,aby se jejich syn s vaším fotil. A učitelka to nějak skoulela,aby to vašemu nebylo líto, že nemá žádnou fotku. Nevím, neznám situaci, jen chci naznačit, že někdy jsou věci jinak než jak se na první pohled jeví. Já bych rozhodně nebyla nadšená z toho, že se mé dítě kamarádí s někým, kdo má důtku (protože pro nic za nic jí asi nemá, že?) Takže pokusí fotku syn stojí, bez řečí bych ji zaplatila a zbytečně nevysírala, už tak to vypadá, že jste ve škole neoblíbení.

@anonym_129bbf No, anonym mámě od dítěte s diagnózama naloží ještě víc, proč ne, klávesnice snese vše, že... Koule na to napsat to pod svou registrací nemáš, co? Jen si dej pozor, ať se ti tohle nevrátí.
Neoblíbenost dítěte učitelkou může pramenit už jen z těch diagnóz, na tohle téma bych mohla napsat román po zkušenostech s nejstarší dcerou a její první třídou. Ještěže jsme pak změnili školu. Dcera už dospěla, ale se svou třídní z té druhé základky je stále v kontaktu.

somalicats
Dnes v 18:36
@marimanta

Já právě vím, že to to kravina. Ale štve mě to z principu, kdy ona ví, že Dvojka a Josef jsou velcí kamarádi, tak proč neřekla Josefovi, že se má vyfotit s Dvojkou..? Proč vybrala zrovna Jarmila, když o to ani jeden nějak extra nestál, ale samozřejmě se nebránili. Druhak v mailu máme tučně napsáno, že se fotí jen ty děti, které to budou mít oboustranně písemně.
Prostě vím, že jde o prd, ale stejně mě to štve.
A fotky dostaneme rovnou, kdybych si mohla vybrat na webu, nemusím to řešit 🙂

@marimanta Fotku bych neplatila, pokud o ni syn nestojí, požadavek na focení zněl jinak.

j.a.n.i
Dnes v 18:42
@somalicats

@anonym_129bbf No, anonym mámě od dítěte s diagnózama naloží ještě víc, proč ne, klávesnice snese vše, že... Koule na to napsat to pod svou registrací nemáš, co? Jen si dej pozor, ať se ti tohle nevrátí.
Neoblíbenost dítěte učitelkou může pramenit už jen z těch diagnóz, na tohle téma bych mohla napsat román po zkušenostech s nejstarší dcerou a její první třídou. Ještěže jsme pak změnili školu. Dcera už dospěla, ale se svou třídní z té druhé základky je stále v kontaktu.

@somalicats Napsala jsi to decentně a pravdivě... moje reakce by byla jen, že chudák dítě, které má tak hloupou a omezenou matku.

somalicats
Dnes v 18:49
@j.a.n.i

@somalicats Napsala jsi to decentně a pravdivě... moje reakce by byla jen, že chudák dítě, které má tak hloupou a omezenou matku.

@j.a.n.i Normálně si u čtení diskusí sedím na rukou, tady už se to nedalo.