icon

Syn v 10 letech zřejmě ještě neprodělal neštovice.

vipeta
Dnes v 11:06

Ahoj, můj syn v 10 letech zřejmě ještě neprodělal neštovice. Řešil jste někdo? Dají se zjistit protilátky? Když se narodil, tak jeho starší bráška zrovna neštovice dojížděl, a taky jsme několikrát zkoušeli ho velmi intenzivně nakazit, ale nic nechytil 🤷 případně by musel na očkování

xnikax1
Dnes v 11:08

@vipeta Dceři bylo v lednu 9 a na preventivní prohlídce nám to doktorka už doporučila,takže jsem nechala očkovat. Nikdy je nechytila,ani když bylo ve školce několik vln.

vipeta
autor
Dnes v 11:13
@xnikax1

@vipeta Dceři bylo v lednu 9 a na preventivní prohlídce nám to doktorka už doporučila,takže jsem nechala očkovat. Nikdy je nechytila,ani když bylo ve školce několik vln.

@xnikax1 ale protilátky jste teda nezajišťovali?

xnikax1
Dnes v 11:37
@vipeta

@xnikax1 ale protilátky jste teda nezajišťovali?

@vipeta ne já jsem ji říkala,že je ve školce několikrát měli a o protilatkach vůbec nepadla řeč,jen že by jí chtělo naočkovat ,protože čím starší bude, tím víc hrozný ošklivý průběh.

levandule_k
Dnes ve 12:46

@vipeta Protilátky se dají zjistit z krve, ale asi to sama zaplatíš.

Jinak malé miminko bych nikdy záměrně nenechávala nakazit. Jestli ti to má prodělat, tak trochu později.

sistersss
Dnes ve 12:46

Syn 11 let neměl. Protilátky jsem nechala nabrat a nemá. Tudíž jsem volila cestu očkování. Teď ho čeká 2. dávka.

babka
Dnes ve 13:37

Možné to je. Já jsem do dospělosti taky neštovice neměla. Nechala jsem se testovat, když šla dcera do školky a nechala jsem se naočkovat 🙂

jajulin
Dnes ve 13:57

Dcera taky neštovice nechytla, i když se s nimi prokazatelně setkala hodněkrát. Měly je i naše další děti ve dvou vlnách, 5 let od sebe. Ona přesto nic. Řešila jsem to se dvěma dětskými doktorkami nezávisle na sobě. A obě řekly, že hladina protilátek nic neřekne, že není určující. Že jediná spolehlivá cesta je v tomto případě očkování.