Ve skupince na mě čeká učitelka i se skoro tříletým synem venku na ulici.
Druhý den mého syna ve školkové skupině ( první den kdy i spinkal), na mě čekal s pí uč venku na ulici. Prý je to běžná praxe s posledním dítětem chodit čekat na chodník. Mě se to ale nelíbí. V první chvíli jsem se lekla že jdu pozdě ale pí uč mě uklidnila že ne. Nepřijde mi to v pořádku a dokonce jsem to i doma obrečela. Vidět moje veselé, živé dítě jak sedí s cizí paní na dlažbě s rukama v klíně a nabalenej jak pumpa! ( Měl leginy, tepláky, mikinu a pod tím dokonce pyžamo!) Mi trhalo srdce. Mohla jsem přijít klidně až za půl hodiny! Neměli jedinou hračku, knížku nebo aspoň křídu. A bohužel ani vodu. Hlavně že paní na hlídání měla jen minišatičky. :( Jak by jste řešili situaci vy? Nepotřebuji hlídání. Jsem doma s miminkem. Jen jsem chtěla aby chodil mezi děti (děti miluje) a třeba se i něco naučil.
Postupne okoukas, jaky je odpoledni program, a budes ho vyzvedavat akorát, po spinkani uz nebyva zadna extra aktivita, spis volne hrani... Jasne neni protizakonny, aby dite maminky, ktera je na rd, bylo v patek odpoledne ve skolce posledni, ale nutny to taky neni 😉 to je statni skolka nebo naka detska skupinka? Jednou pises pi uc a pak pani na hlídání...
Vám vážně přijde normální si vyzvedávat dítě na chodníku, kde sedí a čeká bůh ví jak dlouho? 😲
To takhle praktikují i v zimě jo?
Rozhodně bych se na to zeptala, vyjádřila svůj názor a připravila bych se na to přečtením si školního řádu a dalších podkladů ze školky.
Minimálně bych se s nima domluvila, že pokud tam bude teda už poslední, ať mi zavolají a přijdu si ho vyzvednout.
Ale normální mi to teda nepřijde.
Tak jestli jsi doma s miminkem, tak ho jdi vyzvednout dříve, nemusí tam být přece poslední. Jako je to divné, ale možná ta učitelka taky spěchá někam pro děti a rozhodla se to řešit, takhle divně.🙈
Vám vážně přijde normální si vyzvedávat dítě na chodníku, kde sedí a čeká bůh ví jak dlouho? 😲
Rozhodně bych se na to zeptala, vyjádřila svůj názor a připravila bych se na to přečtením si školního řádu a dalších podkladů ze školky.
Minimálně bych se s nima domluvila, že pokud tam bude teda už poslední, ať mi zavolají a přijdu si ho vyzvednout.
@mandlik mne to neprijde normalni, ale psat dramaticka prohlaseni o trhani srdce mi taky normalni neprijde, to je cele. A co s tim jineho nez si promluvit s ucitelkou nebo vedenim...
Tak já bych jistě nebrečela doma do polštáře, ani nevypisovala patetické posty na socky, ale rovnou bych se zeptala zaměstnankyně zařízení, proč místo toho nevzala dítě na zahradu a současně bych ji požádala, zda by mohla příště dohlédnout na vrstvení oblečení s ohledem na počasí.
vyzvedla bych dítě včas. Asi bych se styděla být doma s druhým dítětem a vyzvedávat ho jako posledního. Ale to nic nemění na tom, že čekat venku je dost divný. Na to bych asi upozornila.
Alespoň ho příště vyzvedneš včas, jsi doma. Bylo by mi trapně, kdyby učitelka věděla, že jsem doma a já vyzvedla jako poslední. Věř mi, že daleko horší je, když ráno chvátáš do práce, školka má být od 7h a v 7:15 všude tma a zavřeno.
Alespoň ho příště vyzvedneš včas, jsi doma. Bylo by mi trapně, kdyby učitelka věděla, že jsem doma a já vyzvedla jako poslední. Věř mi, že daleko horší je, když ráno chvátáš do práce, školka má být od 7h a v 7:15 všude tma a zavřeno.
@martina8084
@anonym_6d2e53 hele, ale to neni nikde psane, ze deti rodicu, kteri nechodi do prace, tam nemohou byt po cely cas. Zvlast jestli to je nejaka placena skupinka. Pokud dorazi vcas, nikdo ji nemuze nic rict. Ja byla v praci a chodila pro ne porad mezi poslednimi, ale vzdy vcas. Nekdy tam byli posledni uz v 16,00, jindy tam jeste v 16,25 s nimi par dalsich deti bylo. Skolka 6,30 - 16,30.
Zrovna včera mi syn vyprávěl že když byl u táty že byl zásadně ve školce poslední a zásadně čekal s učitelkou před školkou, ale to bylo už po zaviračce protože jeho táta má zvláštní pojetí času 🙄
@martina8084
@anonym_6d2e53 hele, ale to neni nikde psane, ze deti rodicu, kteri nechodi do prace, tam nemohou byt po cely cas. Zvlast jestli to je nejaka placena skupinka. Pokud dorazi vcas, nikdo ji nemuze nic rict. Ja byla v praci a chodila pro ne porad mezi poslednimi, ale vzdy vcas. Nekdy tam byli posledni uz v 16,00, jindy tam jeste v 16,25 s nimi par dalsich deti bylo. Skolka 6,30 - 16,30.
@jasekd já jsem vodila děti na sedmou i když jsem byla na mateřské protože jsem je vozila z Jablonce do Liberce a chtěla jsem se taky i vrátit dřív než bylo město neprůjezdné...
@martina8084 @anonym_6d2e53 Jak se tohle stane, že na webu pro maminky si uživatelky nepamatují, že s malým miminkem nemůže člověk vyrazit ven kdy ho napadne, protože miminko po obědě spinká a budit ho přendáváním do kočárku může způsobit velký pláč a velké trápení, takže si maminky čas organizují tak, aby miminko budit nemusely? Jak to, že si nepamatujete, že první den, kdy dítě ve školce spinkalo, jste neměly nejmenší tušení, v kolik hodin vyzvedávají ostatní rodiče? Jak se vám tohle stalo?
@martina8084 @anonym_6d2e53 Jak se tohle stane, že na webu pro maminky si uživatelky nepamatují, že s malým miminkem nemůže člověk vyrazit ven kdy ho napadne, protože miminko po obědě spinká a budit ho přendáváním do kočárku může způsobit velký pláč a velké trápení, takže si maminky čas organizují tak, aby miminko budit nemusely? Jak to, že si nepamatujete, že první den, kdy dítě ve školce spinkalo, jste neměly nejmenší tušení, v kolik hodin vyzvedávají ostatní rodiče? Jak se vám tohle stalo?
@rebe uvazuji stejne.. Ja mam teda jen jedno dite, ale nekdy proste nejde dodrzet nejaky cas. A pokud mimino spi treba do 15.30, tak pak chapu, ze nejde vyzvednout dite ze skolky ve tri. Nebo muze mit mimino jine potreby, treba se s nim musi cvicit a pod.
Vadilo by mi to. Jednou na me cekal syn s ucitelkou v satne, kompletne obleceny. byl tam posledni. Podotykam, ze skolka byla do 17.00 a ja prisla cca 16.30. Rekla jsem ucitelce, ze bych ocenila, kdyby radeji cekali ve tride, nebo na zahrade. Takze i tady bych se ozvala, ze mi to neprijde ok.
Postupne okoukas, jaky je odpoledni program, a budes ho vyzvedavat akorát, po spinkani uz nebyva zadna extra aktivita, spis volne hrani... Jasne neni protizakonny, aby dite maminky, ktera je na rd, bylo v patek odpoledne ve skolce posledni, ale nutny to taky neni 😉 to je statni skolka nebo naka detska skupinka? Jednou pises pi uc a pak pani na hlídání...
@anonym_d46324 Soukromá skupinka. Jednou píšu pí uč a podruhé paní na hlídání protože si myslím že by tohle učitelka neudělala a protože mi ruku nepodala. Nevím kdo to je. A bylo to úterý. Odpolední vyzvedávat detí mají od 15:00 do 16:30hod. Vůbec mě nenapadlo že v 15: 58hod. Už tam bude poslední a na ulici.
Tak já bych jistě nebrečela doma do polštáře, ani nevypisovala patetické posty na socky, ale rovnou bych se zeptala zaměstnankyně zařízení, proč místo toho nevzala dítě na zahradu a současně bych ji požádala, zda by mohla příště dohlédnout na vrstvení oblečení s ohledem na počasí.
@anonym_943e37 Nebylo s kým jednat. Utekla pryč aniž bych se stačila zeptat jestli třeba spinkal nebo jak to poprvé vůbec zvládnul. A uvidím ji asi zas v úterý. V pondělí je tam jiná paní. Samozřejmě si promluvím i s ředitelkou hned v pondělí. Jen jsem chtěla slyšet, jestli je to normální.
@mandlik Díky za podporu. Jste první. S ředitelkou se určitě dohodnu. Ale spíše ho budu vyzvedávat už po obědě. Do oběda mají určitě program. Ne nudu.🙈

@poletucha25 to bude asi tim miminkem, ze je tvoje reakce takto prehnana. Nemusi se mi to libit, nemusim s tim souhlasit, ale aby mi zrovna tohle trhalo srdce... Jak bych to resila? Rekla bych to, co jineho. A pripadne ho vyzvedavala driv.
To, ze chvili sedi s pani venku, mu zadnou ujmu nezpusobi. To spis jestli mel na sobe opravdu vsechny ty vrstvy... Proste se slusne ozvi, co jinyho.