ATB při angíně - jak dlouho dáváte?

lenkas1982
3. únor 2019

Zdravím,
dcera (3 roky) má za sebou angínu, dobírá antibiotika (Ospen). Dr., když nám je předepisovala, říkala, že jsou na týden. V lékárně nám řekli, že se to má dobrat celé, dávek je tam na 10 dní, v příbalovém letáku taky píšou, že se mají brát 10 dní. V pátek jsme byly na kontrole, přesně po týdnu, vše v pořádku, průběh měla v pohodě, zabralo jí to rychle. Ptala jsem se schválně Dr., jestli to máme dobrat nebo ukončit po těch 7 dnech. Prý jak chceme, že se to má brát 7-10 dní. Nemám s ATB zkušenosti, byly to dcery první, sama jsem je taky neměla ani nepamatuju, ale všude se říká a píše, jak je důležité ATB dobírat, aby se to nevrátilo. Tak jsem si řekla, že je dceru radši nechám dobrat těch 10 dní, což bude dnes večer. Nicméně vrtá mi to hlavou, do budoucna. Nemáte k tomu někdo nějaké poznatky? Jak dlouho jste při angíně dávali vy, co vám k tomu Dr. řikali?

A pak jsem se chtěla taky zeptat, jak dlouho necháváte děti doma po angíně a dobrání ATB, než je pustíte mezi lidi a do školky?
Díky předem za případné zkušenosti

zelenaesmolda
3. únor 2019

@lenkas1982 no ja kdyz jsem mela ATB asi dva roky zpet tak jsem dostala ATB s tim,ze je mam brat minimalne tyden podle toho jak mi bude,brala jsem je tusim deset dni a doma jsem byla asi 2.5 tydne nez mi bylo dobre natolik,ze jsem zvladla vic nez prochazku kolem domu

lenkas1982
autor
3. únor 2019

@zelenaesmolda Tak to na te naši dračici nebylo nic znát jakmile ji klesly horečky a otrnulo ji asi po 2-3 dnech brání léků. Nějaká únava ani naznakem. 😆 Ale mám strach, když je teď chřipková epidemie a říká se, že po ATB je organismus náchylný. Musím už ale do prace, tak si ji aspoň na pondeli a úterý vezmou prarodiče, nevim ale jestli to neni málo (dnes konci s ATB ) a jestli neprosit jeste o delší hlídání. Aby hned nelehla zase s něčím dalším.

olga_
3. únor 2019

@lenkas1982 Já bych jí zkusila zajistit ještě tak týden doma na zotavenou.

pabka
3. únor 2019

@lenkas1982 zrovna má anginu dcera, antib má na 10 dni, dvě lékařky i lekarnice nám to tak řekly, tedy myslím, ze správně je 10 dni a dodrzime je.

zelenaesmolda
3. únor 2019

@lenkas1982 ja bych ji urcite doma jeste nechala,angina je svine

leniczka23
3. únor 2019

@lenkas1982 ATB vzdycky dobirame. A nechala bych ji doma jeste urcite tyden po dobrani..jeji imunita bude ted na nule. Tak at neco hned nechyti, jeste radi chripka..

makronka222
3. únor 2019

Urcite dobrat. Byt doma jeste tyden pro sychr