Chci příkrm v porodnici. Proč s tím mají problém?

24. kvě 2022

Už z předchozích porodu vím, že se mi mléko spustí až doma. Ale i tak měli v porodnici problém mi dávat příkrm a proto mě drželi v porodnici déle, protože bez příkrmu nepribíraly děti. Mléko se mi nespousti ze stresu, z nemocnic mám stres, začarovaný kolotoč. Doma potom nemám žádný problém. Proč mají porodnici problém mi dát příkrm? Měly jste to tak taky?

jjasmina
24. kvě 2022

Příkrm jsem dostala, ale 3-4.den jsem se i rozkojila. Já si myslím, že v porodnici se preferuje prvně kojeni, tak proto. Za mě je to třeba plus, že hned do myho dítěte necpali příkrm

pampeliska1313
24. kvě 2022

Předpokládám, ze proste důležitý látky v mlíku. Mne teda sestra na sestinedeli říkala, ze jestli pak budu/nebudu kojit jim je jedno, ale do kojení mě fakt hnali. Ale kamarádka proste odmítala a dali rovnou umělý mlicko. Asi záleží na domluvě.)

maxulekapcule
24. kvě 2022

Já jsem se rozkojila taky až doma, byla jsem po císaři a chvilku trvalo, než se mléko začlo dělat. I přesto nás pustili třetí operační den domu

zelenaesmolda
24. kvě 2022

Me malou dokrmovali uz v porodnici protoze jsem nemela mliko

autor
24. kvě 2022

@jjasmina, za mě by bylo plus, kdyby nebyli tak radiální. Já byla vždy v porodnici týden místo tří dní. Jen protože místo toho, aby mi dali příkrm, tak mi říkali, že se musím snažit, i když neteklo vůbec nic. Nakonec mi stejně ten příkrm dali, ale dost s odporem. Přitom, kdyby mi ho dali hned, když jsem si já o to řekla, tak bych byla doma dřív a mohla plně kojit. Doma jsem se vždy rizkojila a kojila následně roky. Stačilo by být benevolentní a nechat všem příkrm, ale ani ho hned nezavrhovat. 😒

autor
24. kvě 2022

Oprava: nechat=necpat

levandule_k
24. kvě 2022

A co vzít si svůj?

martiniquest
24. kvě 2022

A co ambulantni porod? A budes bez stresu. Ja odesla na reverz 48hod po. Uz jsem na to nemela

treasurka
24. kvě 2022

Ty jsi rodič, ty máš zodpovědnost, ty rozhoduješ. Pokud chceš dát příkrm, vezmi si svůj a dej. Pokud máš pocit, že ti pomůže jít domů, zůstaň tam jak dlouho ty uznáš za vhodné, a pak odejdi. Nejsi ve vězení. Žádné drželi mě v porodnici neexistuje.

elesse
24. kvě 2022

Jestli se chystáš zase do porodnice, kde s tím měli problém, vezmi si svůj. Nevím, jestli se pro novorozence dělají taky už i ty přepíchané, ať nemusíš řešit ani vodu...

mia_von_prag
24. kvě 2022

V ktorej porodnici rodis? Ja som mala z kojenia stres, rovno som im to povedala, že mi to ani pri prvom nešlo a chcem dokrm. Mala som pripravenu svoju flasu, sterilizacny sáčok a vlastne zasoby um. Bolo to z ich strany bez problémov, nikto ma nenutil a mlieki mi vzdy dali

veroniqess
24. kvě 2022

Syn dostal příkrm až když si vyplakal teplotu, teď budu rodit podruhé a také z toho mám obavy 😔 I když podruhé doufám, že budu asertivní už, když nebudu takový to úplný tele 😅

properjoey
24. kvě 2022

Řešila jsem to samé, při druhém dítěti jsem si vzala do porodnice svůj příkrm, pro jistotu a i přesto, že mi dali prášek na zastavení laktace, tak mi nechtěli dát příkrm 🤦takže jsem je obešla a dávala sama...reverz jsem taky zkoušela, Dr mi řekl, že já jít můžu, ale dítě zůstane 5 dní, protože já jsem epilepticka 🤦 takže s oběma dětma 5 dní 😔

sirinfirst
24. kvě 2022

Porodnice není vězení, místo čekání na příkrm bych šla s domů, pokud budete zdravotně ok a čekalo by se jen na přibírání.

jjasmina
24. kvě 2022

Hele v tom případě bych si vzala svůj a bylo, ono je pravda, že i to kojení jde doma líp ❤️

tasimia
24. kvě 2022

Nee, malá dostala umělé mlíčko druhý den po narození. Zkrátka mi mléko neteklo, přisála se relativně krásně, ale i po stimulaci a vše mlíčko nikde.
Sestry s tím nemely žádný problém, viděli, ze se snažím, přikládám, ale dítě hlady nenechaji.
Dostala jsem na pokoj ohrivacku a mlicko v tech minilahvickach.

veraakubik
24. kvě 2022

Mam 5 deti-kojení mi nebylo přáno,vyzkoušela jsem uplne vsechno na podporu laktace-nic,mlicka malo,nebo slabe,takze detem stejne nestačilo a na váze to znat nebylo..Kdyz jsem sla rodit po 5-narovinu jsem jeste pred porodem rekla,ze kojit nechci,pry to mam rict na sále pred porodem-pry nechcete ani zkusit? Rekla jsem,ze ne,ze chci byt v klidu a ne se hroutit,ze kojení nejde-vzaly to bez problemu,nosili mi lahvičku s mlickem..Nikdo me do niceho nenutil,neodsuzoval…Zkus se domluvit,myslim,ze tohle je kazdeho rozhodnutí..

jana_zofie
24. kvě 2022

Oni te tam ale nemuzou drzet. Podepis reverz a bez. Jinak pokud mas na oddeleni sestinedeli stejne "skvele" vzpominky jak ja, udelej to rovnou jako ambulantni porod, domu si pujc vahy a pozvi pripadne dulu nebo porodni asistentku, pokud se bojis, a ahoj, mejte se tu pekne. Me po porodu nebylo uplne ok, tak jsem zustala nakonec do rana a odchazela dalsi den v poledne. Nebyla jsem tam ani 24 hodin.
Nebo teda pokud to chces mit pod kontrolou, tak klidne treti den domu, pokud bude vse ok, jen pribirani ne. Oni te tam za nohu neprivazou.

eviicka
24. kvě 2022

Taky jsem ta, co se rozkojila až doma, příkrm dostaly obě děti podle domluvy, když bylo jasné, že ode mne nic moc. U druhého mě pustili normálně domů, ono záleží na koho narazíš. Zkusila bych aktuální reference z porodnice, třeba se už situace zlepšila.

marimanta
24. kvě 2022

Rodila jsem teď před Vánoci. Než jsem se rozkojila, malej ubyl na váze. Měli nás pustit na Štědrý den ráno (doma čtyři děti) a sestra z novorozenců mě dostala... Prý paní doktorka tu váhu děsně řeší, můžu malýmu dát příkrm, aby byla spokojená a pustila vás bez řečí domů...? 😀 Jinak za mnou chodila, pomáhala mi se rozkojit, ale zároveň říkala, že když budu chtít příkrm není problém.

klokanka31
24. kvě 2022

Taky myslím že bys měla ambulantní porod jako fajn řešení.

michaela666
24. kvě 2022

Taky jsem v porodnici dostávala příkrm, ale až 2 den večer kdy jsem se rozbrečela před pediatrem. Měl blbé řeči, že malá nepřibírá a váhu má nižší než je tabulkový limit po úbytku z porodnice váhy. Údajně jsem se málo snažila. Prakticky pořád byla malá na prsu, ale hned usnula... Další den nás měli propouštět, ale nechtěli kvůli váze. Narovinu jsem řekla doktorce, že jsem ve stresu, nespím, nemocnici nezvládám a chci klid. Nelíbilo se jí to, ale pustila nás.
Podruhé už bych to řešila ambulantním porodem.

janinasm
24. kvě 2022

Já rodila dvakrát a dvakrát se mi vůbec nespustilo v porodnici mlíko. Pořád tomu nikdo nevěřil, a jak mi bylo řečeno, tak každá matka přece musí mít mlíko když porodí, že ano. (asi tak jako že každý ženský co má vagínu a menstruuje se musí přece narodit dítě, že ano)...... Ovšem váha dítěte byla důkazem (klesala a klesala) a důkazem byly moje prsa, který mi ve FTN dost neohrabeně doktorka i sestry mačkaly s cílem z nich alespon něco vymačknout. Když zjistily, že mi OPRAVDU ale OPRAVDU nic neteče (a to ani s pomocí mačkání rukama ani s odsávačkou), tak příkrm hned dovalily, protože dítě už mělo opravdu hlad! Absolutně nechápu, kde se vůbec bere ta drzost nedat matce na její požádání pro její miminko příkrm!

autor
25. kvě 2022

@levandule_k, to prý nejde, ptala jsem se už v poradně. Prý musí mít přehled a tak dávají příkrm jen oni. V poradne říkali, ze není problém a určitě mi ho daji. Ale po předchozích zkušenostech z toho mám zas strach.

A ambulantní porod nemůžu, protože po porodech vždy dost krvácím. 🙁

tasimia
25. kvě 2022

Když to jde v jiných nemocnicích, musí to jít upřímně v každé, ty si matka a mas na tohle nárok, já ještě byla po císaři a vstávala jsem malé dělat mlíčko.. a pokud se jim nelíbí, tak si vem nějaké mléko sebou. Většinou v porodnici mají Nutrilon, HiPP či Bebu.

tasimia
25. kvě 2022

A přehled snad mají ne? Jim to řekneš a nebo ví kolik ml ti dají. To je zase materiál..

levandule_k
25. kvě 2022

Je to nemocnice ne vězení, já bych si ho klidně vzala, byla bych klidnější, prostě jako pojistku. Když budeš v klidu, máš větší šanci, že se ti spustí vlastni.

Bereš si vlastní UM, nepašuješ tam kokain.

chcibytmamou
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
michaela666
25. kvě 2022

Rovnou bych to oznámila na příjmu šestinedělí a máš svědomí čisté. Chci příkrm pro dítě, mám k tomu své důvody a zkušenosti po prvním porodu. Jestli ho nedostanu od vás, tady mám svůj. Jsem vybavena vším co potřebuji. Hotovo, tečka.
Se mnou byla na oddělení maminka, která kojit nechtěla vůbec a sestry s tím neměly problém. Měla léky na zastavení laktace a pravidelně jí nosily UM.

jako_mala_holka
25. kvě 2022

Já si plánuju vzít svoje UM, kdyby mi náhodou nechtěli dát jejich, oznámím při příjmu a hotovo 🙂