Jak dlouho před otěhotněním jste přestaly kouřit?

cheynee
28. pro 2015

Ahoj holky, ráda bych věděla jak dlouho před otěhotněním jste přestaly kouřit a co vám k tomu pomohlo?... Samozřejmě je nejdůležitější motivace, ale zajímají mě třeba i homeopatika, nebo nějaké jiné alternativní metody. Už jsem přestala několikrát, ale nakonec jsem vždycky zase začala a teď už bych s tím ráda sekla definitivně 🙂.

P.S. Kouření v těhotenství mi připadá odporné, takže názory o omezení kouření a "absťácích" týden starých zárodků mě nezajímají.

bm77
28. pro 2015

Já přestala až v momentě, kdy jsem zjistila 2 čárky na testu. Pak už jsem si nezapálila. A kupodivu ani absták po tak dlouhé době kouření nepřišel. Hrozně mi začaly cigarety smrdět 🙂. Před otěhotněním jsem měla slabou vůli. Držím palečky.

anazuzzuzana
28. pro 2015

na těhotenství jsem se nijak nepřipravovala, bylo hodně překvapivé, protože jsme zrovna s mužem měli hodně stresové - pracovní období a moje životospráva byla snad nejhorší v mém životě. Kouřila jsem skoro jednu krabičku denně a jakmile jsem to zjistila, tak už jsem si nezapálila a vůbec mě to nestálo skoro žádné odříkání... samozřejmě lepší přestat předem, ale takovou motivaci, jako když zjistíš, že v tobě opravdu roste tvoje miminko, jinak mít nebudeš.

cheynee
autor
28. pro 2015

Je mi to jasné holky, ale přece jen bych se ráda nějak "přinutila" k tomu, abych s tím sekla dřív... Už teď kouřím minimálně, ale stejně si neodpustím cigaretu třeba při venčení psa 😢... Díky za odpovědi 🙂
@anazuzzuzana
@bm77

ojo
28. pro 2015

@cheynee já nebyla silná kuřačka, nemusela jsem si zapálit i několik dní a sekla jsem s tím definitivně, až když jsem zjistila, že jsem těhu...taky proto, že mě úplně přestaly chutnat..fuj 😀