Ovulace - ovul. testy jsou stále negativní. Stalo se to někomu? Bojím se, že neovuluji vůbec.

unicorn2332
11. črc 2018

Ahoj holky- prosím o váš názor. Je to teprve první měsíc co zkouším ovulační testy (od GS) a docela mě to nenechává klidnou jelikož stále nic neukazují. Začala jsem testovat 10DC a něco mini tam bylo- příští dva dny se to jen malinkato zesílilo (na foto to asi není příliš vidět). Jde mi to jestli to vůbec test ukáže, ale ovulace přijde prostě později- Pak ale mám strach jestli to nebude problém jelikož můj minulý cyklus měl 25 dní jinak mívám okolo 26 dní.
Říkala jsem si, že už v 12DC musí být vidět víc a ono nic :-/

pejskyne
11. črc 2018

Ahoj, hlavně klid, nepropadat panice po pár testech. 1) Ještě nejsi ani v půlce cyklu, tzn. v čase "modelové" ovulace. Co tě vede k tomu, že 12 DC už tam něco musí být? Klidně můžeš ovulovat 15, 16 DC, proč ne? 2) Při takhle krátkém cyklu bych možná začala testovat i dřív, je taky možné, že už byla. 3) Ovulační testy se mají dělat spíš odpoledne.

jaaaninda
11. črc 2018

Při 26denním cyklu můžeš mít ovulaci v rozmezí 10-16DC. Třeba máš kratší luteální fázi (fáze od ovu do ms). Já mám například luteální fázi 10 dnů,takže při cyklu 26 dnů bych ovulaci měla 16DC. Pokud by ti testy nic neukazaly ani další cyklus, tak můžeš zkusit měřit bazální teplotu, aspoň na dva, tři cykly, abys svoje tělo a cyklus pochopila. Jak dlouho se snažíte?

jaaaninda
11. črc 2018

A taky už mohla proběhnout ten 10DC.. A jelikož příroda nejede podle tabulek,tak klidně i dřív 🙂

unicorn2332
autor
11. črc 2018

@pejskyne Mockrát děkuju za odpověď.. 3) někde jsem právě četla, že se má testovat dopoledne ale ne ráno. V těch 7:00 jsem byla zrovna po noční. Ale budu tedy spíš testovat odpoledne.

unicorn2332
autor
11. črc 2018

@jaaaninda Děkuju za odpověď 🙂 snažíme se pouze druhý měsíc a to ještě ten první to bylo takové mimo sledování, kdy vlastně se ovulace děje. Až od teď jsem se začala zajímat. Čekala jsem spíš na manžela až uzná, že je vhodná doba :D
Luteální fáze je asi čím kratší tak tím horší a nebo to je jedno? O tom ještě moc nevím- právě proto mě to znepokojilo, že je asi větší pravděpodobnost, že se vajíčko neudrží když zanedlouho by se měla dostavit MS.

jaaaninda
11. črc 2018

@unicorn2332 po dvou měsících ti doporučuju zapomenout, že nějaká ovulace a plodné dny existujou 😀 po roce a půl snažení, kdy jsem v tom byla až po uši (testování ovulace, měření bazální teploty, psychicky jsem si i asi blokovala ovulaci neustálým sledováním sama sebe, atd.). Teď v cervnu jsem vypla, začala cvičit, zaměřila se na hubnutí a hádej co 🙂 ještě ten měsíc // 🙂 aby si se nelekla,že rok a půl, já za ten loňský rok měla jen 3 cykly, takže 4x menší šance na otěhotnění než máš ty🙂 jinak by to šlo asi rychleji, ale kdo ví.

jaaaninda
11. črc 2018

@unicorn2332 jinak 10 dnů luteální fáze je hraniční. Ale jak jsem psala příroda je mocná a slyšela jsem,že ženské otěhotněli i s kratší. Prvním dnem luteální fáze je den po ovulaci a posledním je den před ms.

unicorn2332
autor
11. črc 2018

@jaaaninda Snažím se na to nemyslet :D Každopádně než jsem se o to začala zajímat- tak jsem si myslela jak je otěhotnění bůh ví jak jednoduché. Ale když nyní vím, že otěhotnět mohu jen 24-48 hodin po ovulaci a ta je jednou za měsíc- tak si to chci prostě hlídat a nepropásnout to :D jen pro info je mi 25 a zatím žádné mimi nemáme 🙂
A každopádně tobě moc moc gratuluji 🙂

jaaaninda
11. črc 2018

@unicorn2332 no to sice se uvádí, že vajíčko je po ovulaci oplodnění schopné jen 24 hodin.. Ale jelikož spermie dokážou v tobě přežít i 3 dny, tak se to dá 🙂 nejlepší je,když už na to vajíčko čekají, ale i v den ovulace se samozřejmě můžete pojistit, co kdyby náhodou 🙂 já třeba přesně vím, že oplodňovaci sex byl 17.6. ráno a ovulace až 19.6., takže si spermie počkaly celé dva dny 🙂 a děkuji, ale ještě není vyhráno, na kontrolu jdu až za 14 dní a doufám, že bude vse jak ma být..

jaaaninda
11. črc 2018

@unicorn2332 já už teda mám 2letého kluka, a když jsme se snažili o něj, tak jsem měla cykly 61 dnů, takže jsem neměla to štěstí zkoušet každý měsíc a zadařilo se poměrně rychle 🙂

unicorn2332
autor
11. črc 2018

@jaaaninda Takže klidně stačí když ten den budu mít pozitivní ovultest a večer "na to skočit" ? :D zas když vidím ty negativní testy tak nevím co je den před :(
To si vážně neumím představit- takhle dlouhé cykly :-O já jsem zvyklá to mít každou chvíli

jaaaninda
11. črc 2018

@unicorn2332 ano stačit by to mělo 🙂 jen šance na zdárně těhotenství je jen 15-30%, i když se trefíte +-2 dny do té ovulace, tak hlavně nestresovat,že se nedaří. Zkus testovat ještě další dny a uvidíš. Jinak bych zatím od testování upustila a prostě bych si cca od 8DC do 16DC udělala ob den s přítelem hezky večer 🙂 i kdyby jste se milovali co 3 dny,tak je šance velká, že se trefíte..

swetlusska
12. črc 2018

Jo, je to tak, šance je fakt asi jen 1 den z celého měsíce. Taky jsem zkoušela testy buhví jak dlouho, nakonec jsem zjistila, že ovulace je 14 dní před další MS a nějak jsme to trefili. Ale to bylo nějakých ovu testů, co jsem koupila :( Ale vyplatilo se. Ano, testovat během dne, né po ránu.